FedEx

FedEx gjurmo

FedEx është një kompani globale e shërbimeve të dërgesave të korrierëve, që ofron gjurmim të shpejtë dhe të besueshëm për dërgesat.

sfond

Ndiqni dërgesat e FedEx

FedEx

FedEx qëndron si një kolos në industrinë globale të logjistikës dhe shërbimeve të ofrimit, i njohur për besueshmërinë, efikasitetin dhe rrjetin e gjerë që shtrihet në çdo cep të globit. Me selinë e saj të vendosur në Memphis, Tennessee, FedEx ka revolucionarizuar mënyrën se si bizneset dhe individët mendojnë për transportin dhe logjistikën. Nga dërgesat urgjente brenda natës deri te transporti ekonomik tokësor, FedEx ofron një grup shërbimesh të dizajnuara për të përmbushur nevojat e ndryshme të transportit, duke siguruar që çdo paketë të arrijë në destinacionin e saj me shpejtësi dhe të sigurt.

Shërbimet e ofruara nga FedEx

Gama e gjerë e shërbimeve të FedEx plotëson një gamë të gjerë kërkesash logjistike, duke e bërë atë një zgjidhje të përshtatshme për nevojat e transportit vendas dhe ndërkombëtar. Ndër shërbimet e tij kryesore janë FedEx Express, duke ofruar shpërndarje të ndjeshme ndaj kohës në të gjithë globin; FedEx Ground, i cili ofron transport me kosto efektive dhe të besueshme brenda Amerikës së Veriut; dhe FedEx Freight, i specializuar në dërgesa më të mëdha dhe më të rënda. Për më tepër, FedEx SmartPost ofron një zgjidhje ekonomike për paketat me peshë të ulët duke përdorur si FedEx ashtu edhe shërbimin postar lokal për dorëzimin përfundimtar, duke optimizuar efikasitetin dhe duke ulur kostot.

Ndjekja e dërgesave me FedEx

Si funksionon gjurmimi i dërgesave

FedEx fuqizon klientët e tij me teknologjinë më të fundit të gjurmimit, duke u mundësuar atyre të monitorojnë dërgesat e tyre në kohë reale nga dërgimi në dorëzim. Nëpërmjet faqes së internetit të FedEx, aplikacionit celular ose shërbimit të klientit, klientët mund të fusin numrin e tyre unik të përcjelljes për të aksesuar informacione të detajuara rreth udhëtimit të paketës së tyre, duke përfshirë vendndodhjen aktuale, përditësimet e statusit dhe kohën e parashikuar të dorëzimit. Kjo transparencë siguron paqe mendore dhe përmirëson përvojën e përgjithshme të klientit.

Formatet e numrave gjurmues

Numrat përcjellës të FedEx vijnë në formate të ndryshme, në varësi të llojit të shërbimit të përdorur:

  • FedEx Express: Zakonisht 12 shifra ose duke filluar me "DT" e ndjekur nga 8 shifra për dërgesat vendase dhe ndërkombëtare.
  • FedEx në tokë dhe në shtëpi: Zakonisht 15 shifra, por mund të shtrihet në 20 ose 22 shifra për dërgesa të caktuara.
  • FedEx SmartPost: Shpesh fillon me "92" e ndjekur nga një seri numrash, që arrijnë deri në 22 shifra.


Këto formate i lejojnë klientët të gjurmojnë lehtësisht dërgesat e tyre përmes sistemit të gjurmimit të FedEx, duke siguruar që ata të dinë gjithmonë statusin e dorëzimit të tyre.

Si të gjurmoni dërgesat e FedEx?

Për të gjurmuar një dërgesë FedEx, futni numrin tuaj të ndjekjes në fushën e caktuar dhe klikoni në butonin "transportues". Pastaj, zgjidhni "FedEx" nga opsionet. Nëse nuk jeni të sigurt se cili transportues po trajton dërgesën tuaj, sistemi mund të identifikojë automatikisht transportuesin për ju. Tjetra, klikoni në butonin "Track". Do të ridrejtoheni në një faqe të rezultateve të gjurmimit, ku shfaqen informacione të detajuara në lidhje me statusin dhe vendndodhjen e dërgesës suaj.

Koha e dorëzimit të dërgesës

FedEx ofron një sërë kornizash kohore të dorëzimit për të përmbushur nevojat e ndryshme të klientëve:

  • Dorëzimi gjatë natës: Për dërgesat urgjente, FedEx Express ofron dërgesë ditën e ardhshme të punës brenda vendit dhe për të zgjedhur destinacione ndërkombëtare.
  • 2-3 ditë pune: Ideale për dërgesa më pak të ndjeshme ndaj kohës, me shpërndarje të besueshme në të gjithë globin.
  • Transporti tokësor: Zakonisht zgjat 1-5 ditë pune brenda SHBA-së kontinentale dhe 3-7 ditë për dhe nga Alaska dhe Hawaii.

Shembujt e kohërave ndërkombëtare të dorëzimit ndryshojnë shumë në varësi të vendit të destinacionit dhe nivelit të shërbimit të zgjedhur, por rrjeti i gjerë global i FedEx siguron shpërndarje në kohë dhe efikase.

Kontaktoni FedEx për Çështjet e Dërgesave

Për çdo shqetësim ose problem me dërgesat tuaja, rekomandohet të kontaktoni mbështetjen e klientit të FedEx në vendin tuaj, pasi çdo rajon ka numrin e tij të dedikuar të telefonit dhe ekipin e mbështetjes së klientit të pajisur për të trajtuar kërkesat specifike për atë vend. Kjo qasje e lokalizuar siguron që klientët të marrin ndihmën më të përshtatshme dhe efikase të mundshme. Për mbështetje, vizitoni faqen e internetit të FedEx dhe lundroni te seksioni "Na kontaktoni" për të gjetur informacionin e duhur të kontaktit për vendin tuaj.


Angazhimi i palëkundur i FedEx për të ofruar shërbime logjistike të nivelit më të lartë, i kombinuar me zgjidhjet e tij inovative të gjurmimit, e pozicionon atë si një partner të besuar për miliona klientë në mbarë botën. Pavarësisht nëse jeni duke dërguar një paketë të vogël ose duke koordinuar logjistikën komplekse të mallrave, FedEx ofron besueshmërinë, shpejtësinë dhe transparencën e nevojshme për të mbajtur botën të lidhur, një dërgesë në të njëjtën kohë.

Pyetjet e bëra më shpesh rreth FedEx

Çfarë duhet të bëj nëse numri im i gjurmimit nuk funksionon?

Nëse numri juaj i ndjekjes së FedEx nuk funksionon, fillimisht sigurohuni që e keni futur saktë pa asnjë hapësirë ose gabim. Nëse ende nuk funksionon, mund të ketë një vonesë në përditësimin e informacionit të gjurmimit të sistemit. Lejo pak kohë dhe provo sërish më vonë. Nëse problemi vazhdon, kontaktoni mbështetjen e klientit FedEx në vendin tuaj për ndihmë.

Pakoja ime është shënuar si e dorëzuar, por nuk e kam marrë. Çfarë hapash duhet të ndërmarr?

Nëse paketa juaj është shënuar si e dorëzuar, por nuk e keni marrë, fillimisht kontrolloni vendndodhjen tuaj të dorëzimit për ndonjë njoftim nga FedEx ose me fqinjët që mund ta kenë pranuar paketën në emrin tuaj. Nëse ende nuk mund ta gjeni paketën, kontaktoni menjëherë mbështetjen e klientit FedEx për të raportuar problemin dhe për të nisur një hetim.

A mund ta ndryshoj adresën e dorëzimit pasi të jetë dërguar paketa ime?

Ndryshimi i adresës së dorëzimit pasi të jetë dërguar paketa është i mundur në disa raste përmes shërbimit FedEx Delivery Manager. Ky shërbim i lejon marrësit të modifikojnë detajet e transportit, duke përfshirë adresën e dorëzimit. Megjithatë, disponueshmëria mund të ndryshojë në varësi të statusit aktual të dërgesës dhe shërbimit specifik të përdorur. Për ndihmë, kontaktoni mbështetjen e klientit FedEx.

Cilat janë kohët tipike të dorëzimit për dërgesat e FedEx?

FedEx ofron opsione të ndryshme transporti me kohë të ndryshme dorëzimi:

  • FedEx Express për shpërndarjen e ditës së ardhshme të punës brenda vendit dhe për të zgjedhur destinacione ndërkombëtare.
  • FedEx Ground për 1-5 ditë pune brenda SHBA-së kontinentale dhe 3-7 ditë për dhe nga Alaska dhe Hawaii.
  • Kohët e transportit ndërkombëtar ndryshojnë shumë në varësi të destinacionit dhe nivelit të shërbimit të zgjedhur.

Çfarë ndodh nëse humbas dorëzimin e paketës sime?

Nëse humbisni një dërgesë FedEx, shoferi zakonisht do të lërë një etiketë dere në derën tuaj me informacion se si të organizoni ridorëzimin ose ku të merrni paketën tuaj. Ju gjithashtu mund të përdorni "Menaxherin e dorëzimit të FedEx" për të kërkuar një ridërgim ose për ta ridrejtuar paketën në një vendndodhje të FedEx për marrje.

Si mund të kontaktoj FedEx nëse ka një problem me dërgesën time?

Për çdo çështje që lidhet me dërgesën tuaj, rekomandohet të kontaktoni mbështetjen e klientit të FedEx specifike për vendin tuaj. Secili vend ka ekipin e tij të mbështetjes dhe numrin e kontaktit, i cili mund të gjendet në faqen e internetit të FedEx nën seksionin "Na kontaktoni". Kjo siguron që ju të merrni ndihmën më të rëndësishme për vendndodhjen dhe dërgesën tuaj.

Si mund ta vlerësoj koston e transportit me FedEx?

Për të vlerësuar koston e transportit për dërgesën tuaj FedEx, mund të përdorni mjetin Rate Finder i disponueshëm në faqen e internetit të FedEx. Vendosni detajet e dërgesës suaj, duke përfshirë origjinën, destinacionin, peshën dhe dimensionet, për të marrë një kosto të vlerësuar. Për çmime më të sakta, veçanërisht për dërgesat ndërkombëtare që mund të kërkojnë detyrime doganore dhe taksa, këshillohet të kontaktoni mbështetjen e klientit FedEx.

A është e mundur të planifikoni një marrje për dërgesën time FedEx?

Po, ju mund të planifikoni një marrje për dërgesën tuaj FedEx ose në internet përmes faqes së internetit të FedEx ose duke kontaktuar drejtpërdrejt mbështetjen e klientit FedEx. Do t'ju duhet të jepni detaje në lidhje me paketën tuaj, duke përfshirë madhësinë, peshën dhe kohën e preferuar të marrjes. Planifikimi i një marrjeje është veçanërisht i dobishëm për dërgesa të mëdha ose të shumta dhe është i disponueshëm si për shërbimet vendase ashtu edhe për ato ndërkombëtare.

Çfarë do të thotë statusi "In Transit" në gjurmimin tim FedEx?

Statusi "In Transit" në gjurmimin tuaj FedEx do të thotë që paketa juaj është në rrugën e saj drejt destinacionit të dorëzimit. Ky status përditësohet kur dërgesa juaj është duke lëvizur ndërmjet objekteve të FedEx, është në një automjet FedEx për dorëzim ose i është dorëzuar një partneri postar për dorëzim përfundimtar në rastin e shërbimeve si FedEx SmartPost.

Si mund të paraqes një kërkesë për një paketë FedEx të humbur ose të dëmtuar?

Për të paraqitur një kërkesë për një paketë të humbur ose të dëmtuar me FedEx, vizitoni faqen e internetit të FedEx dhe lundroni te seksioni i pretendimeve. Ju do të duhet të jepni numrin tuaj të ndjekjes, dokumentacionin e vlerës së artikullit dhe, në rast dëmtimi, fotot e artikullit dhe paketimit. Kërkesat mund të paraqiten në internet dhe mbështetja e klientit FedEx mund t'ju ndihmojë gjatë procesit nëse është e nevojshme.

A mund ta ridrejtoj paketën time në një vendndodhje të marrjes nga FedEx?

Po, FedEx i lejon marrësit të ridrejtojnë paketat në një vendndodhje të marrjes së FedEx, duke përfshirë Zyrën FedEx, Qendrat e Anijeve FedEx dhe vendndodhjet e autorizuara të partnerëve të shitjes me pakicë të FedEx. Ky shërbim mund të menaxhohet përmes Menaxherit të Dorëzimit FedEx, ku mund të zgjidhni një vendndodhje të përshtatshme për marrjen. Kjo është veçanërisht e dobishme nëse nuk jeni në gjendje të merrni paketën në adresën tuaj të dorëzimit.

Çfarë duhet të bëj nëse dërgesa ime FedEx vonohet?

Nëse dërgesa juaj e FedEx vonohet, së pari kontrolloni informacionin e gjurmimit për çdo përditësim ose njoftim në lidhje me vonesën. Vonesat mund të ndodhin për shkak të kushteve të motit, proceseve të zhdoganimit ose rrethanave të tjera të paparashikuara. Nëse nuk ka arsye të qartë për vonesën ose nëse vonesa është e gjerë, kontaktoni mbështetjen e klientit FedEx për ndihmë dhe informacion të mëtejshëm.

Si e trajton FedEx zhdoganimin ndërkombëtar?

FedEx trajton zhdoganimin ndërkombëtar duke vepruar si ndërmjetës në emër të dërguesit ose marrësit, në varësi të Incoterm të zgjedhur gjatë procesit të transportit. FedEx mund të kërkojë dokumentacion shtesë për zhdoganimin, si fatura ose licenca speciale. Është e rëndësishme të siguroheni që të gjitha dokumentet të jenë të sakta dhe të plota për të shmangur vonesat. FedEx ofron udhëzime dhe mbështetje përmes shërbimit të klientit dhe faqes së saj të internetit për navigimin efikas të proceseve doganore.

Shembuj të statuseve që kalon përcjellja e dërgesave të FedEx

statuset
Actual Delivery
Actual tender
Address corrected
Anticipated tender
Arrive at the sorting and distribution center
Arrived at FedEx hub
Arrived at FedEx location
Arrived to Israel
At FedEx origin facility
At FedEx origin facility, We are working with the shipper to schedule your delivery
At delivery, Arrived at customer location for delivery
At destination sort facility
At local FedEx facility
At local FedEx facility, Alternate delivery requested
At local FedEx facility, Delivery scheduled via FedEx Ground, not US Postal Service
At local FedEx facility, Delivery scheduled via FedEx Home Delivery, not US Postal Service
At local FedEx facility, Future delivery requested
At local FedEx facility, Package not delivered/not attempted
At local FedEx facility, Package not due for delivery
At local FedEx facility, Scheduled for delivery next business day
At local FedEx facility, Tendered at FedEx Authorized ShipCenter
At local FedEx facility, Tendered at FedEx Facility
At local FedEx facility, Tendered at FedEx OnSite
At local FedEx facility, We are working with the shipper to schedule your delivery
At local facility
At pickup, Arrived at customer location for pickup
CHINA, GUANGZHOU, ARRIVAL AT OUTWARD OFFICE OF EXCHANGE
Clearance Delay, Customs paperwork in transit
Clearance Delay, Held, cleared regulatory agency(s) after aircraft/ truck departed
Clearance Delay, Improper or missing paperwork, contact Customer Service
Clearance delay - Export, In clearance process
Clearance delay - Import
Clearance delay - Import, A FedEx Systems Outage has delayed release
Clearance delay - Import, A Personal Effects form or self-clearance is required
Clearance delay - Import, A Power of Attorney (POA) or form letter, authorizing FedEx/Broker to clear the shipment on behalf of the importer, is required for clearance
Clearance delay - Import, A confirmation of the value of goods is required
Clearance delay - Import, A detailed commodity breakdown with itemized description and values is required
Clearance delay - Import, A specialized form/statement is required for clearance from recipient
Clearance delay - Import, A verification of the country of manufacture is required
Clearance delay - Import, All pieces have not arrived at clearance port together
Clearance delay - Import, Clearance instructions from the importer are required
Clearance delay - Import, Commercial Invoice is incomplete