Platforma më e mirë për përcjelljen e parcelave dhe dërgesave

sfond

Ndjekja ndërkombëtare e dërgesave

Mirë se vini në shërbimin tonë gjithëpërfshirës të përcjelljes së dërgesave, i krijuar për të thjeshtuar nevojat tuaja të monitorimit të dërgesave. Pavarësisht nëse jeni një biznes që dërgoni produkte te klientët, ose një individ që blini nga tregjet në internet si AliExpress, eBay, Amazon ose Banggood, ose blini me shumicë nga platforma si Alibaba, shërbimi ynë mbulon të gjitha bazat. Ne ofrojmë përditësime të gjurmimit në kohë reale për dërgesat vendase dhe ndërkombëtare, duke përfshirë letrat personale, dokumentet e rëndësishme dhe artikujt më të mëdhenj të mallrave. Qëllimi ynë është të sigurojmë paqen tuaj mendore duke ju mbajtur të lidhur me paketat tuaja gjatë transportit të tyre, duke ofruar përditësime të qëndrueshme dhe duke siguruar një proces ndjekjeje transparente dhe të besueshme.

Transportuesit dhe shërbimet postare globale

Një transportues është një kompani që dërgon mallra nëpërmjet tokës, ujit ose ajrit. Këto mallra mund të variojnë nga letra dhe dokumente të shkruara deri te kutitë dhe paketat, dhe ato dërgohen në vende të veçanta anembanë botës. Më poshtë është një listë e disa transportuesve të njohur dhe shërbimeve postare. Ju mund të lexoni artikuj gjithëpërfshirës për çdo operator transportues duke klikuar mbi to. Për më tepër, ju mund të gjurmoni cilindo prej këtyre operatorëve duke përdorur shërbimin tonë të përcjelljes së paketave

Transportuesit më të njohur të ndjekur

Çfarë është 4TRACKING?

4TRACKING është një platformë për përcjelljen e dërgesave që ju lejon të gjurmoni shërbimet postare globale dhe shërbimet e postës së shpejtë si FedEx, DHL Express, TNT dhe UPS. Ai gjithashtu mbështet shumë transportues ndërkombëtarë, duke përfshirë ARAMEX, GLS, TOLL dhe DPD. Për më tepër, platforma mundëson gjurmimin e dërgesave për transportuesit kryesorë të njohur që përdoren zakonisht nga faqet e internetit të tregtisë elektronike si Alibaba, AliExpress, eBay, Banggood, Gearbest dhe më shumë.

Si mund të ndjek dërgesat e mia?

Lajmi i mirë është se ju mund të ndjekni dërgesat tuaja thjesht duke futur numrin tuaj të ndjekjes në fushën e lartë, pastaj duke klikuar butonin 'Ndjek'. Ju nuk keni nevojë të dyshoni emrin e kompanisë transportuese ose të pyesni shitësin për emrin e kompanisë transportuese, me ne mund të kurseni kohën tuaj dhe të ndjekni pakot tuaja drejtpërdrejt, sepse kemi një sistem auto-detektimi që ndihmon në zbulimin e kompanisë transportuese dhe tregon rezultatin e ndjekjes.

Çfarë bën një numër ndjekjeje?

Një numër ndjekjeje shërben si një identifikues unik për pakot gjatë dërgesës së tyre, duke e mundësuar të dyja palët, dërguesit dhe pranuesit, të monitorojnë rrugën e pakos dhe të përcaktojnë vendndodhjen e saj aktuale. Ky numër është thelbësor për menaxhimin e dërgesave të ndjeshme ndaj kohës, pasi lejon ndjekjen e progresit të pakos në kohë reale. I krijuar nga një kombinim i shkronjave dhe numrave—ose ndonjëherë të dyja—çdo numër ndjekjeje është i dedikuar në mënyrë unike për një pakë specifike për identifikim të qartë. Pasi dërgohet, ky identifikues shtypet në etiketën e dërgesës së pakos si një kod shiriti. Një kod i tillë shiriti mund të skanohet me çdo skanues kodesh tradicional, duke e bërë informacionin e ndjekjes të qasueshëm lehtësisht për stafin logjistik, punonjësit postarë dhe klientët.

Ndjekja e postës së Kinës

China Post është një nga shërbimet tona më të gjurmuara. Ne ofrojmë gjithashtu përkthim për rezultatet e gjurmimit të China Post , duke ju lejuar të kuptoni informacionin tuaj të gjurmimit.

Përveç China Post, ne ofrojmë shërbime gjurmimi për operatorë të tjerë nga Kina, si gjurmimi i China Post EMS (ePacket) , gjurmimi 4PX dhe gjurmimi YANWEN , ndër të tjera. Vizitoni faqen tonë të operatorëve për të zbuluar më shumë shërbime shpërndarjeje nga Kina që mund t'i gjurmoni.

Ndjekja e dërgesave të AliExpress

AliExpress, i njohur për çmimet e tij të pakrahasueshme, qëndron si një qendër globale për blerjet në internet, duke tërhequr klientët në mbarë botën. Duke njohur nevojën për gjurmim të besueshëm dhe të detajuar të paketave, ne ofrojmë një shërbim të avancuar gjurmimi të përshtatur për dërgesat e AliExpress. Sistemi ynë siguron gjurmim të saktë, të pasuruar me detaje gjithëpërfshirëse dhe vendndodhje specifike të dorëzimit. Kjo rrit përvojën tuaj të blerjeve, duke ju ofruar sigurinë dhe qartësinë që ju nevojitet nga momenti i blerjes deri në dorëzimin përfundimtar.

Cili është numri i përcjelljes së dorëzimit të miljes së fundit?

Një numër gjurmues i dorëzimit të miljes së fundit është numri gjurmues që merrni nga transportuesi në vendin e destinacionit ose kompania logjistike e miljes së fundit që do t'ju dorëzojë dërgesën me një numër gjurmimi të ndryshëm nga numri origjinal i gjurmimit që keni tashmë. Për shembull, kur porosisni një produkt nga AliExpress, numri i përcjelljes zakonisht do të duket si LP0123456789, më pas pasi dërgesa të arrijë në vendin tuaj ose të arrijë një kompani tjetër logjistike, numri origjinal i përcjelljes do të zëvendësohet dhe numri i përcjelljes do të duket si UV123456789UZ, ose UV123456789NL, UA123456789DE...etj.

Pse duhet të gjurmoni dërgesat tuaja?

Ndjekja e dërgesave tuaja mund të jetë e rëndësishme për disa arsye:

 1. Për të ditur statusin e dorëzimit : Duke gjurmuar dërgesën tuaj, ju mund të dini vendndodhjen aktuale dhe statusin e dorëzimit të paketës suaj. Kjo mund t'ju ndihmojë të planifikoni orarin tuaj në përputhje me rrethanat dhe të siguroheni që ju ose dikush tjetër të jeni në dispozicion për të marrë paketën.
 2. Për të parashikuar kohën e dorëzimit : Me ndihmën e përcjelljes së dërgesës, ju mund të vlerësoni kohën e dorëzimit të paketës suaj, në mënyrë që të mund të planifikoni në përputhje me rrethanat.
 3. Të jeni të vetëdijshëm për vonesat : Nëse ka ndonjë vonesë në dorëzimin e paketës suaj, gjurmimi mund t'ju ndihmojë të jeni të vetëdijshëm për to dhe të bëni marrëveshje alternative nëse është e nevojshme.
 4. Për t'u siguruar që paketa të arrijë në mënyrë të sigurt : Monitorimi i dërgesës mund t'ju ndihmojë të konfirmoni që paketa është dorëzuar në mënyrë të sigurt dhe në adresën e saktë. Nëse ka ndonjë problem me dorëzimin, mund të ndërmerrni veprimet e duhura për të siguruar që paketa juaj të dorëzohet me sukses.

Në përgjithësi, gjurmimi i dërgesave tuaja mund t'ju sigurojë paqe mendore dhe t'ju ndihmojë të qëndroni të informuar për dërgimin e paketave tuaja.

Si funksionon dorëzimi i dërgesave ndërkombëtare?

Dorëzimi i dërgesave ndërkombëtare funksionon në mënyrë të ngjashme me dërgesën vendase, por ka hapa dhe konsiderata shtesë të përfshira. Këtu është një përmbledhje se si funksionon zakonisht:

 1. Marrja e dërgesës : Pakoja merret nga transportuesi, i cili mund të jetë një shërbim postar ose një kompani korrierësh.
 2. Zhdoganimi i eksportit : Paketa dërgohet në një objekt doganor eksporti, ku inspektohet dhe zhdoganohet për eksport. Transportuesi e trajton këtë proces në emër të dërguesit.
 3. Transporti : Paketa transportohet në vendin e destinacionit, i cili mund të përfshijë transport ajror ose detar.
 4. Zhdoganimi i importit : Pakoja inspektohet dhe zhdoganohet për import nga autoriteti doganor i vendit të destinacionit. Transportuesi e trajton këtë proces në emër të marrësit.
 5. Dorëzimi në miljen e fundit : Paketa transportohet në adresën lokale të dorëzimit dhe i dorëzohet marrësit.

Procesi i saktë mund të ndryshojë në varësi të transportuesit dhe vendit të destinacionit. Për më tepër, mund të përfshihen tarifa ose taksa shtesë, të tilla si detyrimet doganore ose tatimi mbi vlerën e shtuar (TVSH).


Është e rëndësishme të theksohet se dorëzimi i dërgesave ndërkombëtare mund të zgjasë më shumë se dërgesa në vend për shkak të hapave shtesë të përfshirë. Koha e transportit mund të ndryshojë gjithashtu në varësi të faktorëve të tillë si distanca midis dërguesit dhe marrësit, transportuesi i përdorur dhe çdo vonesë e zhdoganimit.

Si funksionon dorëzimi i dërgesave brenda vendit?

Dorëzimi i dërgesës së brendshme i referohet procesit të dorëzimit të mallrave ose paketave brenda të njëjtit vend. Më poshtë janë hapat e përfshirë në shpërndarjen e dërgesës së brendshme:

 1. Marrja e paketës : Procesi i dërgesës fillon me marrjen e paketës nga vendndodhja e dërguesit. Dërguesi mund të planifikojë një kohë marrjeje me kompaninë e transportit ose ta lërë paketën në një vend të caktuar.
 2. Renditja dhe përpunimi : Kompania e transportit i rendit dhe përpunon paketat në qendrën e tyre të shpërndarjes. Ata skanojnë dhe caktojnë një numër gjurmues për secilën paketë, i cili lejon dërguesin dhe marrësin të ndjekin përparimin e dërgesës.
 3. Transporti : Pakot më pas transportohen nga qendra e shpërndarjes në qytetin ose rajonin e destinacionit. Në varësi të politikave të kompanisë së transportit detar, kjo mund të përfshijë mënyra të shumta transporti, si transporti tokësor, ajror ose detar.
 4. Dorëzimi lokal : Pasi paketat arrijnë në qytetin ose rajonin e destinacionit, ato renditen dhe dërgohen për dërgesë lokale. Kompania e transportit mund të përdorë mjete të ndryshme transporti si kamionë dërgesash, furgona ose biçikleta për të transportuar paketat në adresën e marrësit.
 5. Përpjekje për dorëzim : Drejtuesi i dorëzimit përpiqet të dorëzojë paketën në adresën e marrësit. Nëse marrësi nuk është i disponueshëm, shoferi mund të lërë një njoftim dorëzimi ose të përpiqet të dorëzojë paketën në një ditë tjetër.
 6. Dorëzimi i paketës : Nëse marrësi është i disponueshëm, paketa i dorëzohet marrësit. Marrësit mund t'i duhet të nënshkruajë për paketën për të konfirmuar dorëzimin.
 7. Ndjekja dhe konfirmimi i dorëzimit : Dërguesi dhe marrësi mund të gjurmojnë përparimin e dërgesës duke përdorur numrin e përcjelljes që i është caktuar paketës. Pasi të dorëzohet paketa, dërguesi merr një konfirmim të dorëzimit dhe procesi i dërgesës përfundon.

Në përgjithësi, procesi i dorëzimit të dërgesës së brendshme përfshin disa faza dhe kërkon koordinim midis kompanisë së transportit, dërguesit dhe marrësit.

Çfarë mesazhesh merrni kur gjurmoni një dërgesë?

Kur gjurmoni një dërgesë, mesazhet që merrni mund të ndryshojnë në varësi të transportuesit të transportit dhe statusit të paketës. Megjithatë, këtu janë disa mesazhe të zakonshme që mund të hasni kur gjurmoni një dërgesë:

 1. Porosia e marrë : Ky mesazh tregon që transportuesi i transportit e ka marrë porosinë nga dërguesi dhe po e përpunon atë.
 2. Në tranzit : Ky mesazh tregon se paketa është në tranzit dhe po transportohet nga origjina në destinacion.
 3. Dalje për dorëzim : Ky mesazh tregon se paketa është në rrugën e saj drejt adresës së marrësit dhe do të dorëzohet së shpejti.
 4. Dorëzuar : Ky mesazh tregon se paketa është dorëzuar në adresën e marrësit dhe është nënshkruar.
 5. Përpjekje për dorëzim : Ky mesazh tregon se drejtuesi i dorëzimit u përpoq të dorëzonte paketën, por nuk mundi ta bënte këtë. Shoferi mund të lërë një njoftim dorëzimi ose të përpiqet të dorëzojë paketën në një ditë tjetër.
 6. Përjashtim : Ky mesazh tregon se ka ndodhur një ngjarje e papritur që mund të ndikojë në dorëzimin e paketës. Për shembull, nëse paketa dëmtohet ose humbet gjatë transportit, mund të gjenerohet një mesazh përjashtimi.
 7. U kthye te dërguesi : Ky mesazh tregon që paketa iu kthye dërguesit, zakonisht për shkak të një adrese të pasaktë ose për shkak të refuzimit të marrësit për të pranuar paketën.

Në përgjithësi, mesazhet që merrni kur gjurmoni një dërgesë ofrojnë informacion të rëndësishëm për statusin dhe vendndodhjen e paketës suaj, duke ju mundësuar të parashikoni mbërritjen e saj dhe të ndërmerrni çdo veprim të nevojshëm nëse ka probleme.

sfond

Transportuesit më të fundit të shtuar

Si mund të kundërshtoj dhe të kërkoj një rimbursim për një numër të rremë gjurmimi dhe një dërgesë të padorëzuar?

Nëse hasni një problem me një numër të rremë gjurmimi ose një dërgesë të padorëzuar, është e rëndësishme të ndërmerrni hapa proaktivë për zgjidhje. Filloni duke përpiluar të gjitha detajet përkatëse të porosisë dhe çdo komunikim me shitësin. Për blerjet e bëra përmes platformave si AliExpress, eBay ose dyqane të tjera të njohura në internet, përdorni procesin e tyre të zgjidhjes së mosmarrëveshjeve. Paraqisni një mosmarrëveshje përmes platformës ku është bërë blerja, pasi këto faqe shpesh kanë sisteme për të hetuar dhe ndërmjetësuar çështje të tilla. Nëse shitësi nuk përgjigjet ose nuk bashkëpunon, ju gjithashtu mund ta përshkallëzoni çështjen duke kontaktuar ofruesin tuaj të pagesave ose kompaninë e kartës së kreditit për një rimbursim të mundshëm. Mos harroni të mbani një regjistër të detajuar të të gjitha transaksioneve dhe komunikimeve, pasi kjo do të jetë vendimtare në mbështetjen e pretendimit tuaj. Kjo qasje synon të sigurojë një rrugë të strukturuar për zgjidhjen e mosmarrëveshjeve me shitësit në platformat kryesore të tregtisë elektronike.

A ka një kornizë kohore specifike për fillimin e një mosmarrëveshjeje për mosmarrjen e dërgesës?

Po, ka korniza të veçanta kohore për fillimin e një mosmarrëveshjeje bazuar në platformën që keni përdorur për blerjen tuaj.

 • Për transaksionet me eBay dhe PayPal, është thelbësore të paraqisni një mosmarrëveshje brenda 45 ditëve nga data e pagesës suaj. Respektimi i këtij afati është thelbësor për të siguruar që ju të keni një dritare të vlefshme mundësie për të ngritur shqetësimet tuaja dhe për të kërkuar zgjidhje.
 • Nëse e keni bërë blerjen tuaj përmes AliExpress, afati kohor për paraqitjen e një mosmarrëveshjeje për mosmarrje zgjatet në 60 ditë nga data e pagesës. Kjo ju siguron një periudhë pak më të gjatë për të adresuar çdo çështje që lidhet me artikujt e padorëzuar.

Është e rëndësishme të jeni të vetëdijshëm për këto afate dhe të veproni menjëherë nëse hasni ndonjë problem me porositë tuaja. Përmbushja e këtyre kornizave kohore siguron që ju të mund të përfitoni nga proceset e zgjidhjes së mosmarrëveshjeve të ofruara nga këto platforma dhe të punoni drejt një zgjidhjeje të kënaqshme.

Çfarë duhet të bëj nëse blej nga një faqe interneti pa "opsion mosmarrëveshjeje" për rimbursime dhe nuk kam përdorur PayPal ose Alipay për pagesë?

Blerja nga faqet e internetit të cilave u mungon një opsion mosmarrëveshjeje për rimbursimet dhe mospërdorimi i metodave të sigurta të pagesës si PayPal ose Alipay mund ta bëjë të vështirë marrjen e parave nëse hasni probleme. Ne rekomandojmë blerjen nga shitës me reputacion në tregje të njohura si eBay, AliExpress ose Amazon, të cilët ofrojnë mekanizma të fuqishëm mosmarrëveshjesh për të ndihmuar në sigurimin e rimbursimeve. Nëse po konsideroni një blerje nga një faqe interneti e pavarur, është thelbësore të përdorni PayPal si metodën tuaj të pagesës. Për t'u siguruar që transaksionet tuaja janë të mbrojtura, shmangni metodat e pagesës si transfertat bankare, porositë e parave, Western Union ose Bitcoin, veçanërisht kur keni të bëni me shitës të panjohur. Kjo qasje ndihmon në minimizimin e rrezikut të mashtrimit të mundshëm.


Cilat janë avantazhet e përdorimit të faqes sonë të internetit të gjurmimit në vend të gjurmimit direkt me një operator celular?

Përdorimi i faqes sonë të internetit të gjurmimit ofron disa përfitime mbi gjurmimin direkt me një operator celular. Një nga avantazhet kryesore është komoditeti, pasi platforma jonë grumbullon informacione nga shumë operatorë në një vend. Kjo do të thotë që përdoruesit mund të gjurmojnë të gjitha dërgesat e tyre, pavarësisht nga transportuesi, duke përdorur një platformë të vetme. Ai eliminon nevojën për të vizituar faqet e internetit të operatorëve të ndryshëm dhe për të futur numrat e gjurmimit në mënyrë të përsëritur, duke kursyer kohë dhe përpjekje. Për më tepër, ne ofrojmë veçori të përmirësuara si parashikimet e dërgesave, historitë e detajuara të dërgesave, të cilat nuk janë gjithmonë të disponueshme përmes gjurmimit specifik të operatorit.


Një përfitim tjetër i rëndësishëm është aftësia për të gjurmuar dërgesat ndërkombëtare pa probleme. Faqja jonë e internetit integrohet me operatorë të shumtë globalë, duke ofruar informacione gjithëpërfshirëse gjurmuese që përndryshe mund të fragmentohen nëpër sisteme të ndryshme operatorësh. Kjo është veçanërisht e vlefshme për bizneset e tregtisë elektronike dhe konsumatorët individualë të cilët shpesh marrin paketa nga burime të ndryshme ndërkombëtare. Për më tepër, ne mbështesim shumë gjuhë dhe e bëjmë përvojën e gjurmimit më miqësore dhe të aksesueshme për një audiencë më të gjerë.

sfond

Uebfaqet kryesore të tregtisë elektronike

  • +498Ndiqni deri në 498 transportues në të gjithë botën
  • Zbuloni automatikisht transportuesin e transportit
  • Platformë e shumë gjuhëve
  • Një platformë ndjekëse e lehtë për t’u përdorur