UPS

UPS gjurmo

UPS është një kompani amerikane e shpërndarjes së dërgesave dhe menaxhimit të zinxhirit të furnizimit

sfond

Ndiqni dërgesat e UPS

UPS

UPS (United Parcel Service), e themeluar në vitin 1907, është një lider global në logjistikë, me seli në Sandy Springs, Georgia, SHBA. Me kalimin e viteve, UPS është shfaqur si një forcë kryesore në transportin global, duke u bërë transportuesi i preferuar për klientët e panumërt që kanë nevojë për zgjidhje të shpejta dhe të besueshme për dërgimin e paketave. Kompania ofron një gamë të gjerë shërbimesh, duke përfshirë transportin ajror brenda natës dhe dy ditë, dhe ka bashkëpunuar me UPS SurePost për të lehtësuar dërgesat në kutitë postare duke i dorëzuar paketat Shërbimit Postar të Shteteve të Bashkuara për miljen e fundit të dorëzimit. Me një fuqi punëtore që tejkalon 540,000 punonjës, UPS demonstron shkallën e saj masive duke trajtuar afërsisht 24 milionë pako dhe dokumente çdo ditë, duke u shërbyer mbi 10 milionë klientëve në më shumë se 220 vende dhe territore në mbarë botën. Ky kapacitet mbresëlënës operacional nënvizon rolin e rëndësishëm të UPS-së në tregtinë dhe logjistikën globale.

Shtabi Global i UPS

Selia globale e UPS është e vendosur në Sandy Springs, Georgia, SHBA. Është nga ky vend qendror që UPS orkestron operacionet e saj të gjera, duke siguruar që miliona paketa të dorëzohen çdo ditë, në mënyrë efikase dhe efektive, në destinacione anembanë botës.

Shërbimet e ofruara nga UPS

UPS ofron një gamë të larmishme shërbimesh për të përmbushur nevojat e ndryshme të klientëve të saj. Këto shërbime përfshijnë shpërndarjen e paketave, transportin e mallrave, menaxhimin e zinxhirit të furnizimit dhe zgjidhjet e tregtisë elektronike. Për më tepër, UPS ofron shërbime të tregtisë ndërkombëtare dhe ndërmjetësim doganor, duke siguruar dërgesa të pandërprera përtej kufijve. Rrjeti i saj i gjerë dhe infrastruktura moderne i mundësojnë kompanisë të dorëzojë paketat në mënyrë të sigurt dhe në kohë, pavarësisht nga destinacioni, për shembull këto janë shërbimet e zakonshme që UPS ofron për klientët e Shteteve të Bashkuara:


Shërbimet e ofruara nga UPS:

 • UPS Ground : Koha e dorëzimit mund të zgjasë deri në 5 ditë.
 • UPS 3-Day Select : Ky shërbim është një shërbim transporti tokësor për dërgesat ekspres më pak të ndjeshme. dhe mund të duhen deri në 3 ditë pune për t'u dorëzuar.
 • UPS 2nd Day Air: Ky shërbim është për paketat që duhet të dorëzohen brenda 2 ditëve të punës.
 • UPS Next Day Air : Ky shërbim për paketat që kërkojnë shërbim gjatë natës.
 • Saver Air Day Next: Ky shërbim për paketat që do të dorëzohen pasdite.
 • Next Day Air : Ky shërbim për paketat që do të dorëzohen në orën e ardhshme 10:30.
 • Ajri i hershëm i ditës tjetër : transport i garantuar brenda natës deri në orën 8:30 të mëngjesit për qytetet kryesore të SHBA-së dhe 9:30 të mëngjesit në shumicën e destinacioneve të tjera.
 • UPS Express Critical: Ky është shërbimi më i shpejtë i UPS-së. Dorëzimi në të 50 shtetet.

Ndjekja e dërgesave me UPS

Si funksionon gjurmimi i dërgesave

UPS vendos një theks të madh në gjurmimin e dërgesave, duke u ofruar klientëve paqe mendore dhe transparencë gjatë gjithë procesit të dorëzimit. Pas dërgimit, çdo paketë i caktohet një numër unik gjurmues, të cilin klientët mund ta përdorin për të monitoruar udhëtimin e paketës së tyre në kohë reale. Sistemi i gjurmimit të UPS ofron përditësime të detajuara mbi statusin e dërgesës, duke përfshirë vendndodhjen e saj aktuale, çdo vonesë dhe datën e parashikuar të dorëzimit.

Si të gjurmoni dërgesat e UPS?

Për të gjurmuar dërgesat e UPS-së, futni numrin tuaj të ndjekjes në fushën e caktuar dhe klikoni butonin 'Transportuesi', më pas zgjidhni 'UPS'. Nëse nuk jeni të sigurt se cili transportues po trajton dërgesën tuaj, sistemi mund të zgjedhë automatikisht transportuesin për ju. Pasi të klikoni butonin 'Gjurmo', do të ridrejtoheni në faqen e rezultateve të gjurmimit, ku disponohen informacione të detajuara rreth statusit dhe vendndodhjes së dërgesës suaj.

Si duken numrat përcjellës të UPS?

Numrat përcjellës të UPS-së zakonisht vijnë në formate të ndryshme, në varësi të shërbimit të përdorur dhe origjinës së dërgesës. Këtu janë formatet më të zakonshme:

 1. Formati 1Z : Ky është ndoshta formati më i njohur i UPS-së, i cili fillon me "1Z" i ndjekur nga një numër dërguesi me 6 karaktere (një kombinim shkronjash dhe numrash), një tregues 2-shifror i nivelit të shërbimit dhe në fund një paketë 8-shifrore. identifikues. Për shembull: 1Z9999W9999999999.
 2. Formati T : Numrat gjurmues që fillojnë me "T" përdoren për shërbimet e mallrave UPS. Këto numra janë zakonisht 10 shifra. Për shembull: T9999999999.
 3. Numrat e konfirmimit të dorëzimit : Këta numra përdoren për inovacionet e postës së UPS dhe mund të duken të ndryshëm nga numrat tradicionalë të përcjelljes së UPS. Ato mund të ndryshojnë në gjatësi dhe format.
 4. Faturë UPS Express : Për transportin ndërkombëtar, UPS përdor një format numerik 10-shifror që zakonisht fillon me një "1" ose "I". Për shembull: 1234567890.
 5. Formate të tjera : Në varësi të shërbimeve ose partneriteteve specifike (si UPS Mail Innovations që punojnë me USPS), mund të hasni formate të tjera që përzihen në formatet e numrave gjurmues USPS.


Është e rëndësishme të theksohet se ndërsa këto formate janë tipike, UPS vazhdimisht evoluon shërbimet e saj dhe aftësitë e gjurmimit, kështu që formate të reja mund të shfaqen me kalimin e kohës. Gjithmonë kontrolloni me UPS-në ose konfirmimin tuaj të transportit për informacionin më të saktë të gjurmimit.

Koha e dorëzimit të dërgesës

Kohët e dorëzimit me UPS ndryshojnë në varësi të shërbimit të zgjedhur dhe destinacionit. Për dërgesat e brendshme, UPS ofron:

 • Ditën e ardhshme Air për dërgesë gjatë natës
 • 2nd Day Air për dërgesë brenda dy ditëve të punës
 • Shërbim tokësor për transport ekonomik me dorëzim brenda 1-5 ditë pune, në varësi të distancës.


Kohët e dorëzimit të dërgesave ndërkombëtare variojnë nga 1 deri në 5 ditë pune për shërbimet ekspres deri në 20 ditë pune për opsionet standarde të transportit, në varësi të vendit të destinacionit dhe përpunimit doganor.

Kontaktoni UPS-në për Çështjet e Dërgesave

Për çdo shqetësim ose problem me dërgesat tuaja, UPS ofron disa mënyra për mbështetje:

 • Shërbimi ndaj klientit: Ekipi i shërbimit ndaj klientit të UPS-së mund të arrihet përmes seksionit "Na kontaktoni" në uebsajtin e tyre, ku mund të gjeni numra telefoni dhe adresa emaili specifike për vendin ose rajonin tuaj.
 • Qendra e Ndihmës dhe Mbështetjes së UPS: Qendra e Ndihmës dhe Mbështetjes së UPS ofron përgjigje për pyetjet dhe burimet e bëra shpesh për gjurmimin, dërgimin dhe menaxhimin e dërgesave tuaja.

Angazhimi i UPS për përsosmëri në logjistikë dhe shërbim ndaj klientit siguron që çdo paketë të ofrohet me efikasitet dhe kujdes. Përmes sistemit të tij të fuqishëm të gjurmimit, ofertave të ndryshme të shërbimeve dhe mbështetjes së përgjegjshme ndaj klientit, UPS vazhdon të jetë një partner i besuar në transportin dhe logjistikën globale.

Pyetjet e bëra më shpesh në lidhje me çështjet e lidhura me dërgesën e UPS

Si mund ta gjej numrin tim të përcjelljes së UPS-së?

Kur blini diçka nga shitës me pakicë në internet si eBay, Amazon, AliExpress ose dyqane të tjera në internet, ata shpesh ju japin një numër gjurmimi në mënyrë që të mund të mbani një sy në udhëtimin e paketës suaj. Ky numër gjurmues mund të lidhet me firma të ndryshme logjistike, duke përfshirë UPS-në. Por si e gjeni këtë numër përcjellës pasi të keni porositur një paketë në internet?


Pasi shitësi të ketë dërguar porosinë tuaj, ai zakonisht do t'ju dërgojë numrin e përcjelljes ose me email ose në faturën e porosisë tuaj. Mos harroni të kontrolloni si emailin tuaj ashtu edhe faturën për këtë detaj.


Nëse numri i gjurmimit nuk është i dukshëm, kontaktoni direkt dyqanin ose shitësin për ta kërkuar atë.

Për shitësit ose ata që dërgojnë paketa:

 • Nëse keni përdorur ups.com për të dërguar paketën tuaj, do të merrni një email konfirmimi me numrin e përcjelljes.
 • Mund ta gjeni gjithashtu numrin e përcjelljes duke u regjistruar në "UPS My Choice".


Nëse keni probleme për të gjetur numrin e përcjelljes së paketës ose dërgesës, provoni të përdorni veçorinë "Track by Reference" në faqen e internetit të UPS-së.

A mund të gjurmoj dërgesat e 'UPS Mail Innovations' ose 'UPS Ground'?

Po, ju mund të gjurmoni dërgesat tuaja të UPS Mail Innovations si dhe dërgesat e UPS Ground. Për të gjurmuar një dërgesë, shkruani numrin tuaj të përcjelljes së dërgesës UPS Mail Innovations ose UPS Ground në fushën e mësipërme dhe klikoni butonin 'Gjurmo', siç u shpjegua më parë.

Sa kohë i duhet UPS për të dërguar dërgesat?

 • Paketat UPS Tokësore zakonisht kërkojnë 1-5 ditë pune për t'u dorëzuar
 • UPS do të marrë 2-6 ditë pune për të dërguar një paketë nga vendet e Evropës në Shtetet e Bashkuara.
 • UPS do të marrë 1-6 ditë pune për të dorëzuar parcelat brenda Shteteve të Bashkuara.
 • Për dërgimin ndërkombëtar të parcelave, UPS zakonisht merr 7-15 ditë pune për dërgimin e parcelave. koha e dorëzimit disa herë do të zgjasë më shumë në varësi të vendndodhjes së vendit të destinacionit. Sa më e vogël të jetë distanca midis vendit të origjinës dhe vendit të destinacionit, aq më i shpejtë është dorëzimi.

Sa kohë i duhet UPS për të dërguar dërgesat e brendshme brenda SHBA-së?

 1. UPS Next Day Air : Dorëzimi i garantuar deri në orën 10:30, 12:00 pasdite ose në fund të ditës tjetër të punës, në varësi të destinacionit.
 2. UPS 2nd Day Air : Dorëzimi i garantuar deri në fund të ditës së dytë të punës. Ky shërbim mund të jetë një opsion i përshtatshëm për dërgesat që nuk kanë nevojë për shërbim gjatë natës.
 3. Zgjedhja e UPS 3 Ditore : Dorëzimi brenda tre ditëve të punës. Ky shërbim ofron një alternativë ekonomike për dërgesat që nuk kërkojnë shpejtësinë e shërbimit ajror.
 4. UPS Tokë : Kohët e dorëzimit ndryshojnë në bazë të destinacionit, zakonisht variojnë nga 1 deri në 5 ditë pune brenda SHBA-ve të afërta dhe deri në 7 ditë pune për dhe nga Alaska dhe Hawaii. UPS Ground është një opsion me kosto efektive për dërgesat jo urgjente.

Sa kohë i duhet UPS për të dërguar dërgesat e brendshme brenda Gjermanisë?

UPS zakonisht kërkon 1-2 ditë pune për të dërguar paketat në shumicën e zonave brenda Gjermanisë

Çfarë do të thotë statusi 'In Transit' për një dërgesë UPS?

"Në tranzit" do të thotë që paketa është aktualisht në rrugë për tek marrësi i synuar.

Çfarë nënkupton statusi 'Dorëzuar' për paketat UPS?

"Dorëzuar" tregon se paketa ka mbërritur me sukses tek marrësi i saj, duke shënuar përfundimin e procesit të dorëzimit.

Çfarë do të thotë statusi "Kthimi te dërguesi" për dërgesat e UPS?

"Kthimi te dërguesi" tregon se paketa nuk mund t'i dorëzohej marrësit për ndonjë arsye. Nëse dorëzimi nuk mund të kryhet brenda një afati kohor të caktuar, paketa i kthehet automatikisht dërguesit.

Cili është numri i përcjelljes së dërgesës së UPS dhe ku mund ta gjej atë?

Numri i përcjelljes së dërgesës së UPS-së është një identifikues unik i caktuar për çdo paketë të dërguar nëpërmjet UPS-së. Ky numër i lejon dërguesit dhe marrësit të monitorojnë udhëtimin e paketës në kohë reale. Mund ta gjeni numrin tuaj të përcjelljes në faturën tuaj të transportit, në llogarinë tuaj UPS ose në emailin e konfirmimit të dërgesës nëse keni porositur diçka në internet.

Sa kohë duhet që informacioni i gjurmimit të shfaqet në internet?

Zakonisht, detajet e gjurmimit shfaqen në internet sapo paketa skanohet në sistemin UPS. Megjithatë, në disa raste, mund të ketë një vonesë të shkurtër ndërmjet momentit kur paketa dërgohet dhe kur informacioni i gjurmimit bëhet i disponueshëm në internet.

Pse statusi im i dërgesës shfaqet si 'Dorëzuar' kur nuk e kam marrë?

Kjo situatë mund të lindë për disa arsye. Pakoja mund t'i ishte dorëzuar një fqinji ose të ishte lënë në një vend të sigurt nëse nuk do të ishit në shtëpi. Është gjithashtu e mundur që paketa të jetë dorëzuar gabimisht në një adresë tjetër. Nëse nuk jeni në gjendje të gjeni paketën, rekomandohet të kontaktoni shërbimin e klientit të UPS për ndihmë.

A mund ta ndryshoj adresën e dorëzimit pasi të jetë dërguar paketa?

Po, UPS ofron opsionin "Ndrysho dorëzimin", ku mund të modifikosh adresën e dorëzimit ose të riplanifikosh datën e dorëzimit. Megjithatë, ju lutemi vini re se mund të ketë një tarifë që lidhet me kryerjen e ndryshimeve dhe jo të gjitha dërgesat janë të pranueshme për modifikime të tilla.

Çfarë ndodh nëse humbas dorëzimin tim të UPS-së?

Nëse nuk jeni i disponueshëm për të marrë një dërgesë të UPS-së, shoferi mund ta lërë paketën në një vend të sigurt, t'ia dorëzojë një fqinji ose ta kthejë në objektin lokal të UPS-së. Në shumicën e rasteve, UPS do të bëjë deri në tre përpjekje për shpërndarje. Pas përpjekjes përfundimtare, paketa mund të mbahet në një vendndodhje lokale të UPS Access Point për disa ditë, duke ju lejuar ta merrni atë. Nëse nuk mblidhet brenda kësaj periudhe, mund t'i kthehet dërguesit.

Si mund të raportoj një paketë të humbur ose të dëmtuar?

Nëse paketa juaj humbet ose dëmtohet, duhet ta raportoni menjëherë tek UPS. Ju mund të paraqisni një kërkesë në internet përmes faqes së internetit të UPS-së duke ofruar detaje përkatëse në lidhje me dërgesën. Është thelbësore të fillohet menjëherë procesi i pretendimit për të përshpejtuar zgjidhjen.

A jep UPS gjatë fundjavave?

UPS ofron dërgesë të shtunën për shërbime dhe vendndodhje të caktuara. Është e këshillueshme që të kontrolloni shërbimin specifik të dorëzimit ose të konsultoheni me faqen e internetit të UPS për të konfirmuar nëse dorëzimi i fundjavës është një opsion për dërgesën tuaj.

Si mund të kontaktoj UPS-në nëse kam probleme me dërgesën time?

Ju mund të kontaktoni UPS-në përmes kanaleve të ndryshme. Faqja zyrtare e UPS ofron opsione si biseda e drejtpërdrejtë dhe mbështetje me email. Për më tepër, mund të telefononi linjën telefonike të shërbimit të klientit të UPS-së në dispozicion në rajonin tuaj për ndihmë të menjëhershme.

Shembuj të statuseve që kalon përcjellja e dërgesave të UPS

statuset
A UPS Mobile shipment was created and is linked to this tracking number
A UPS My Choice® delivery change was requested for this package. / Package held; UPS will contact customer for further instructions
A UPS My Choice® delivery change was requested for this package. / The receiver will pick up the package at a UPS facility
A UPS My Choice® delivery change was requested for this package. / Your package will be delivered to an alternate address
A UPS processing error has delayed delivery. We're adjusting plans as quickly as possible
A UPS processing error has delayed delivery. We're adjusting plans as quickly as possible. / Your delivery will be rescheduled
A UPS retail location printed and applied the shipping label
A claim has been issued to the sender for your package. Please contact the sender for more information
A delay has occurred due to late processing by UPS brokerage. We are adjusting delivery plans as quickly as possible
A delivery change for this package is in progress. / Delivery to a UPS Access Point™ location is pending
A delivery change for this package is in progress. / The package will be returned to the sender
A delivery change for this package is in progress. / Your package will be delivered to an alternate address
A delivery change has been completed and your shipment will be forwarded to a UPS Access Point™
A flight cancelation has delayed delivery. We're updating plans to deliver your package as quickly as possible
A flight cancelation has delayed delivery. We're updating plans to deliver your package as quickly as possible. / Your delivery will be rescheduled
A flight cancelation has delayed delivery. We're updating plans to deliver your package as quickly as possible. / Your package is on the way
A government agency delayed the package during the aviation security screening
A hazardous materials irregularity occurred with this package. We'll contact the sender with additional information
A hazardous materials irregularity occurred with this package. We'll contact the sender with additional information. / The package will be returned to the sender
A hazardous materials irregularity occurred with this package. We'll contact the sender with additional information. / We've contacted the sender
A late UPS trailer arrival has caused a delay. We're adjusting plans to deliver your package as quickly as possible
A late UPS trailer arrival has delayed delivery. We're adjusting plans to deliver your package as quickly as possible
A late flight has caused a delay. We will update the delivery date as soon as possible
A late flight has caused a delay. We will update the delivery date as soon as possible. / Your delivery will be rescheduled
A late flight has caused a delay. Your package will be delayed by one business day
A mechanical failure has caused a delay. We will update the delivery date as soon as possible
A mechanical failure has caused a delay. We will update the delivery date as soon as possible. / Your delivery will be rescheduled
A mechanical failure has caused a delay. We will update the delivery date as soon as possible. / Your package is on the way
A mechanical failure has delayed delivery. We're adjusting plans to deliver your package as quickly as possible
A mechanical failure has delayed delivery. We're adjusting plans to deliver your package as quickly as possible. / Your delivery will be rescheduled
A missing commercial invoice is causing a delay. We are currently waiting for information from the sender
A missing commercial invoice is causing a delay. We are working to obtain this information
A missing commercial invoice is causing a delay. We are working to obtain this information. / The information requested has been obtained and the hold has been resolved
A missing commercial invoice is causing a delay. We are working to obtain this information. / The package will be forwarded to a UPS facility in the destination city
A missing commercial invoice is causing a delay. We are working to obtain this information. / The package will be returned to the sender
A natural disaster has delayed delivery. We are ready to deliver as soon as conditions allow. / We'll contact the sender or receiver about this delivery
A new tracking number was assigned to this package. Use the new tracking number for status updates
A non-UPS labor dispute has delayed delivery by one business day
A non-UPS labor dispute has delayed delivery. We're working to deliver your package as quickly as possible
A non-UPS labor dispute has delayed delivery. We're working to deliver your package as quickly as possible. / Your delivery will be rescheduled
A railroad mechanical failure has delayed delivery. We're working to deliver your package as soon as possible
A recovery intercept was requested for this package. / The receiver will pick up the package at a UPS facility