Hong Kong Post

Hong Kong Post gjurmo

Hong Kong Post është një departament qeveritar i Hong Kongut përgjegjës për shërbimet postare

sfond

Ndiqni dërgesat dhe parcelat e Hong Kong Post

Hong Kong Post

Posta Hong Kong është një departament qeveritar i Hong Kongut përgjegjës për shërbimet postare, megjithëse operohet si një fond tregtar. E themeluar në vitin 1841, ajo njihej si Departamenti i Postës ose Zyra Postare para dorëzimit të Hong Kongut në 1997. Ajo ka qenë një nën-Anëtare e Unionit Postar Universal që nga viti 1877, dhe është një entitet i veçantë nga China Post.

Ndiqni parcelat postare të Hong Kongut

Uebfaqja 4TRACKING do t'ju ndihmojë të gjurmoni dërgesat dhe parcelat e dërguara me postë në Hong Kong. gjithçka që ju duhet është një numër postimi në Hong Kong, Vendosni numrin tuaj të postimit në Hong Kong në fushën e mësipërme, dhe klikoni në butonin e gjurmimit dhe prisni disa sekonda për të marrë informacion të detajuar në lidhje me ngastrën tuaj, përfshirë vendet dhe datat.

Koha e dërgimit në Hong Kong

Për kongreset lokale të postave dorëzohen brenda 2 ditëve pune pas urdhrit të krijuar, Kowloon dhe zonat kryesore tregtare dhe industriale të Territoreve të Re, dhe brenda 3 ditëve të punës në zona të tjera.

Ndjekja e paketave të vogla në Hong Kong

është e ngjashme me Paketën e Vogël të Kinës, Paketa e vogël e Hong Kongut do të dorëzohet brenda ditës tjetër të punës pas datës së marrjes së parcelës, informacionet e paketave të Hong Kong postit të vogla do të jenë në dispozicion në të njëjtën ditë pas postimit të Hong Kong-ut paketën.

Shënim : Vetëm informacioni themelor i gjurmimit për postimin dhe shpërndarjen / mbledhjen është në dispozicion. Vërtetimi i dorëzimit nuk është i disponueshëm. Nëse keni nevojë për informacion të detajuar të gjurmimit dhe dëshmi të nënshkrimit, ju lutemi merrni parasysh Regjistrimin Lokal ose Shërbimin Lokal CourierPost.

Hong Kong postim i gjurmimit të paketave

Letrat dhe paketat e mëdha në Hong Kong do të dorëzohen brenda 2 ditëve të punës pas kësaj, dhe posta më e madhe e ekonomisë do të dërgohet brenda 3 ditëve të punës pas kësaj. Pako e madhe për postimin e Hong Kongut Informacioni i përcjelljes do të jetë në dispozicion pas 2-3 ditësh.

Shënim : Vetëm informacioni themelor i gjurmimit për postimin dhe shpërndarjen / mbledhjen është në dispozicion. Vërtetimi i dorëzimit nuk është i disponueshëm. Nëse keni nevojë për informacion të detajuar të gjurmimit dhe dëshmi të nënshkrimit, ju lutemi merrni parasysh Regjistrimin Lokal ose Shërbimin Lokal CourierPost.

Si duket numri i ndjekjes së postimeve në Hong Kong?

Numrat e ndjekjes së postimeve në Hong Kong mund të përmblidhen si më poshtë:

(# = Letra / * = numri /! = Numri ose shkronja)

 • A# *** *** *** HK
 • C# *** *** *** HK
 • D# *** *** *** HK
 • E# *** *** *** HK
 • L# *** *** *** HK
 • R# *** *** *** HK
 • S# *** *** *** HK
 • V# *** *** *** HK
 • Z# *** *** *** HK

Shërbime postare në Hong Kong

Hong Kong Post ofron shërbime të listuara më poshtë:
 • Posta lokale e korrierit
 • Speedpost
 • Shërbime periodike / Shërbime postare rrethore / direkte
 • e-Post
 • e-Cert (Certifikatë Elektronike për tregtinë elektronike)
 • e-Business
 • Makinë falimentimi
 • Shërbimi i dërgesave postare (në Kanada, kontinent Kinë, Indonezi, Japoni, Nepal dhe Filipine)
 • Shërbimi i dërgesave elektronike (përmes Western Union)
 • PayThruPost (pagesa e faturës)
 • Logjistika, etj.

Cilat janë kufijtë e peshës për postin në Hong Kong?

Pesha maksimale për artikull është 2KG për artikujt e dorëzuar dhe zgjedhur nga zonat në Territoret e Re B, ose të postuara në zyrat postare të lëvizshme.

Ifarë duhet të bëj nëse humbet paketa postare e Hong Kongut?

Për vonesën e dorëzimit ose humbjen e paketës, pagesa e dorëzimit do të kthehet. Sidoqoftë, asnjë kompensim nuk do të paguhet në lidhje me përmbajtjen e tij. Sidoqoftë ju duhet të kontaktoni direkt postin Hong Kong.

Isfarë është Smart Post posti në Hong Kong?

Smart Post është një shërbim me vlerë të shtuar për dërgimin në shtëpi të postës së zakonshme. Ky shërbim siguron një funksion të kontrollit të statusit të dorëzimit. Do të merrni një njoftim me email ose SMS pasi sendi i postës të dorëzohet me sukses në adresën e marrësit ose të merrni nga zyra e caktuar postare.

A e dërgon posti Hong Kong të Dielave?

Të dielat dhe festat publike janë të përjashtuara me qëllim të përcaktimit të datës hong kong pas marrjes së paketës për të gjitha sendet e postës dhe për matjen e performancës nën premtimet e performancës.