China Post

China Post gjurmo

China Post është një ndërmarrje shtetërore që operon shërbimin zyrtar postar të Kinës e themeluar në 1949

sfond

Ndiqni dërgesat e postës së Kinës

China Post

China Post është një kompani shtetërore e shërbimeve postare në Kinë që ofron një sërë shërbimesh transporti dhe dërgimi për klientët në mbarë botën. Është një nga ofruesit më të mëdhenj të shërbimeve postare në botë, duke u shërbyer çdo ditë miliona klientëve. Kompania është themeluar në vitin 1949 dhe e ka selinë në Pekin, Kinë. Ajo operon përmes një rrjeti të gjerë prej mbi 82,000 zyrash postare në të gjithë Kinën dhe punëson mbi 1 milion anëtarë të stafit.


Vitet e fundit, China Post ka investuar shumë në teknologji për të përmirësuar shërbimet e saj dhe për të përmirësuar operacionet e saj. Kompania ka zhvilluar një platformë online që lejon klientët të kenë akses në të gjitha shërbimet e saj dhe të gjurmojnë paketat e tyre nga një portal i vetëm. Ajo ka zhvilluar gjithashtu aplikacione celulare që e bëjnë të lehtë për klientët të menaxhojnë dërgesat e tyre në lëvizje.

Si mund t'i gjurmoj dërgesat e China Post?

Një nga avantazhet më të rëndësishme të përdorimit të China Post është sistemi i tij i besueshëm i përcjelljes së dërgesave. Klientët mund të gjurmojnë paketat dhe pakot e tyre në internet dhe të qëndrojnë të përditësuar për statusin e dorëzimit. Sistemi i gjurmimit funksionon duke caktuar një numër unik gjurmimi për çdo paketë, i cili mund të përdoret për të gjurmuar lëvizjen e saj nga Kina në vendin e destinacionit.


Për të gjurmuar një dërgesë China Post, mund të ndiqni këto hapa:

 1. Shkoni në krye të kësaj faqe dhe zgjidhni "China Post" nga lista e transportuesve.
 2. Futni numrin tuaj të gjurmimit të China Post në fushën e dhënë në faqe dhe klikoni "Gjurmo".
 3. Prisni që faqja e internetit të marrë informacionin tuaj të gjurmimit. Ju duhet të jeni në gjendje të shihni statusin e dërgesës suaj, duke përfshirë vendndodhjen e saj aktuale dhe datën e parashikuar të dorëzimit.
 4. Nëse keni ndonjë pyetje ose shqetësim në lidhje me dërgesën tuaj, mund të kontaktoni shërbimin e klientit të China Post për ndihmë.


Çfarë shërbimesh ofron China Post?

Kompania ofron një sërë shërbimesh postare dhe logjistike, duke përfshirë dërgimin e postës vendase dhe ndërkombëtare, dërgimin e parcelave, postën e shpejtë dhe shërbimet financiare. Ajo operon një flotë avionësh dhe mjetesh tokësore për të transportuar paketa dhe postë në destinacione të ndryshme. Kompania gjithashtu ka partneritete me kompani të tjera korrierësh në mbarë botën për t'u ofruar klientëve të saj një rrjet gjithëpërfshirës global të transportit.


China Post ofron shërbime të ndryshme shpërndarjeje për të përmbushur nevojat e ndryshme të klientëve. Shërbimet më të njohura të shpërndarjes përfshijnë EMS, ePacket dhe Air Mail. EMS është një shërbim i dorëzimit të shpejtë që ofron shpërndarje të shpejtë dhe të besueshme në mbi 200 vende në mbarë botën. ePacket është një opsion transporti me kosto efektive që është i popullarizuar për paketat e vogla dhe të lehta. Air Mail është një shërbim standard ndërkombëtar postar që është ideal për dërgimin e artikujve jourgjent.


China Post ofron gjithashtu një sërë shërbimesh me vlerë të shtuar për klientët e saj, duke përfshirë sigurimin, zhdoganimin dhe magazinimin. Klientët mund të blejnë sigurime për të mbrojtur paketat e tyre gjatë transportit, dhe China Post ofron shërbime të zhdoganimit për të siguruar që paketat të doganohen pa probleme. Kompania gjithashtu ofron shërbime magazinimi për të ruajtur dhe menaxhuar paketat për klientët e saj.

Shërbimi i paketave të vogla të China Post

Posta ajrore e Kinës për pako të vogla dërgon artikuj me peshë të ulët nga Kina në çdo vend të botës. Ky shërbim konsiderohet më pak i kushtueshëm në krahasim me shumë kompani të tjera dhe mund të dërgohen paketa që respektojnë kushtet e mëposhtme:

 1. Të jetë më pak se 2 kg
 2. Të jetë më pak se 90 cm në gjatësi, gjerësi dhe thellësi të kombinuara. Dimensionet më të mëdha nuk duhet të kalojnë 60 cm.

Ky shërbim përdoret gjerësisht për shkak të zgjerimit të e-commerce në mbarë botën, i cili ofrohet nga faqe si Amazon, eBay dhe AliExpress .

China Post Ordinary Small Packet Plus

Kjo postë nuk është e regjistruar dhe karakterizohet si me kosto të ulët, por nuk mund të gjurmohet dhe nuk mund të merret kompensim nëse humbet.

Kina poston parcelën e regjistruar

Ky lloj është më i shtrenjtë, por ofron shërbim gjurmimi dhe përdoret shumë në fushën e e-commerce për transportin e rrobave, aksesorëve dhe produkteve elektronike...

Kina post EMS (Shërbimi i Postës Express)

China post EMS është një shërbim shpërndarjeje mallrash i ofruar nga korporata postare e Kinës, logjistika dhe kompani të tjera postare në botë. Ky shërbim është më i shpejti në mesin e shërbimeve postare të Kinës, duke dërguar dokumente, materiale, letra urgjente dhe të gjitha llojet e mallrave drejt dhe nga vendet e tjera me shpejtësi dhe besueshmëri të lartë.

Si duket numri i përcjelljes së paketave të vogla të China Post?

Numri i përcjelljes së paketave të vogla China Post përbëhet nga 13 karaktere, fillon me shkronjën "R" e ndjekur nga një shkronjë tjetër, e ndjekur nga 9 shifra, e ndjekur nga kodi i vendit me 2 shkronja të Kinës "CN" p.sh. RL123456789CN, RR024518965CN

Si duket numri i përcjelljes për China Post "Small Packet Plus"?

Numri i përcjelljes së paketave të vogla China Post përbëhet nga 9 numra p.sh. 123456789, 212548750 ose 13 karaktere, ai fillon me shkronjën "U" e ndjekur nga një shkronjë tjetër, e ndjekur nga 9 shifra, e ndjekur nga kodi i vendit me 2 shkronja të Kinës "CN" p.sh. UA562457809CN, UR024318961CN

Sa kohë duhet që të dorëzohen paketat e vogla "China Post"?

Paketa e vogël China Post kërkon 5-10 ditë për të arritur në vendet aziatike dhe 7-15 ditë në Amerikë dhe Evropë, dhe 7-30 ditë në vende të tjera.

Si mund të marr kompensim për dërgesat e humbura ose të dëmtuara të China Post?

Ju mund të merrni kompensim për dërgesat e humbura ose të dëmtuara të China Post duke kontaktuar shitësin ose dërguesin e dërgesave tuaja dhe kërkoni nga ai kompensim në mënyrë që ai të mund të kontaktojë China Post për ju, ju lutemi mos kontaktoni China Post nëse jeni marrësi sepse China Post dëgjo më shumë për klientët e tyre (shitës ose dërgues).

Nëse ata do t'ju kompensojnë, ata do ta bëjnë këtë sipas këtyre kushteve:

 • Posta duhet të regjistrohet.
 • Kompensimi mund të merret për postën e regjistruar ku Posta Kineze do të vlerësojë vlerën e mallrave dhe do t'ju kompensojë, por ju nuk mund të rikuperoni tarifën e regjistrimit.
 • për postën e paregjistruar, nuk mund të merrni asnjë kompensim

Paketat e Postës Ndërkombëtare të Kinës

Posta e Kinës ofron këtë shërbim për parcelat që peshojnë më shumë se dy kilogramë dhe më pak se 20, 30 ose 40 kilogramë. Është relativisht i ngadaltë në krahasim me shërbimet e tjera të korrierit, por është shumë më i lirë dhe mund të gjurmohet nëse regjistrohet.

Gjurmo paketën e paregjistruar të Postës së Kinës

Parcelat e paregjistruara mund të gjurmohen vetëm gjatë kalimit në territorin kinez. Dhe pas daljes së saj nga Kina, nuk mund të gjurmohet më pas si një dërgesë ekonomike, ndaj nuk regjistrohet gjatë kalimit të pikave të kalimit. Numri i gjurmimit në këtë rast ka 13 karaktere, fillon me shkronjën U. e ndjekur nga dhe karaktere tjetër e ndjekur nga 9 shifra e ndjekur nga "CN", nga ky rregull bëjnë përjashtim ngastrat e dërguara në Kazakistan. Aty mund të gjurmohen parcelat e paregjistruara.

Si duken Kina numrat e përcjelljes së postimeve?

Numrat e gjurmimit të China Post marrin forma të ndryshme, por në përgjithësi këto janë format më të spikatura që do të merrni nëse keni një numër gjurmimi për China Post ose një nga shërbimet e saj, të gjitha mund të përmblidhen si më poshtë:

(# = shkronja / * = numër /! = numër ose shkronjë)

 • A# *** *** *** CN
 • B# *** *** *** CN
 • C# *** *** *** CN
 • E# *** *** *** CN
 • F# *** *** *** CN
 • L# *** *** *** CN
 • P# *** *** *** CN
 • R# *** *** *** CN
 • S# *** *** *** CN
 • U# *** *** *** CN
 • V# *** *** *** CN
 • 68 *** *** * *** *** *** *

Koha e dorëzimit të Kinës Post

Koha e dorëzimit të paketave China Post në Shtetet e Bashkuara dhe vendet e Evropës varet nga shërbimi i zgjedhur i transportit dhe destinacioni. Në përgjithësi, shërbimet e dorëzimit të shpejtë si EMS ofrojnë kohë dërgese prej 5-7 ditë pune në SHBA dhe Evropë. ePacket zgjat pak më shumë, me kohë të dorëzimit që variojnë nga 7-15 ditë pune. Posta ajrore është opsioni më i ngadaltë, me kohë të dorëzimit që variojnë nga 10-30 ditë pune.

Koha e parashikuar e mbërritjes së parcelës së dërguar nga "China Post Airmail"

Koha e dorëzimit zakonisht vendoset nga koha e procesit të zyrave postare dhe gjendja e zhdoganimit.

Shënim : Kohët e mëposhtme janë vetëm për referencë, ato mund të rriten ose ulen në varësi të kushteve në të cilat kalon dërgesa juaj

Vendi i destinacionitMesatar Ditët e mbërritjesDitët maksimale të mbërritjesDitët minimale të mbërritjes
Shqipëria12 ditë19 ditë8 ditë
Argjentina28 ditë48 ditë19 ditë
Armenia58 ditë90 ditë22 ditë
Azerbajxhani13 ditë18 ditë7 dite
Bahrein25 ditë33 ditë19 ditë
Bangladeshi15 ditë27 ditë8 ditë
Bjellorusia15 ditë26 ditë10 ditë
Belgjika11 ditë44 ditë5 dite
Bolivia46 ditë49 ditë40 ditë
Bosnjë dhe Hercegovinë47 ditë91 ditë12 ditë
Botsvana33 ditë47 ditë18 ditë
Brazili24 ditë51 ditë7 dite
Bullgaria37 ditë90 ditë6 ditë
Kamboxhia14 ditë16 ditë10 ditë
Kanadaja30 dite60 ditë10 ditë
Kili26 ditë56 ditë12 ditë
Kolumbia23 ditë36 ditë11 ditë
Kosta Rika24 ditë54 ditë15 ditë
Kroacia9 ditë10 ditë7 dite
Qipron27 ditë59 ditë12 ditë
Republika Çeke16 ditë68 ditë7 dite
Republika Demokratike e Kongos11 ditë11 ditë11 ditë
Danimarka10 ditë19 ditë4 ditë
Ekuador28 ditë32 ditë23 ditë
Egjipti25 ditë26 ditë23 ditë
El Salvador45 ditë63 ditë29 ditë
Estonia24 ditë31 ditë17 ditë
Ishujt Faroe10 ditë10 ditë9 ditë
Fixhi43 ditë56 ditë31 ditë
Finlanda11 ditë36 ditë6 ditë
Franca17 ditë44 ditë7 dite
Guiana Franceze34 ditë34 ditë34 ditë
Gjeorgjia25 ditë62 ditë14 ditë
Gjermania17 ditë21 ditë12 ditë
Gana30 dite56 ditë8 ditë
Greqia35 ditë55 ditë16 ditë
Hungaria18 ditë24 ditë8 ditë
Islanda14 ditë23 ditë10 ditë
Indi21 ditë51 ditë11 ditë
Indonezia15 ditë22 ditë12 ditë
Irani18 ditë21 ditë15 ditë
Irlanda19 ditë26 ditë11 ditë
Izraeli24 ditë52 ditë13 ditë
Italia17 ditë28 ditë11 ditë
Xhamajka20 ditë27 ditë14 ditë
Japonia8 ditë14 ditë4 ditë
Jordania18 ditë33 ditë7 dite
Kazakistani39 ditë55 ditë25 ditë
Kuvajti21 ditë27 ditë13 ditë
Letonia20 ditë28 ditë9 ditë
Libani27 ditë42 ditë18 ditë
Lituania23 ditë43 ditë12 ditë
Luksemburgu14 ditë24 ditë10 ditë
Maqedonia20 ditë28 ditë13 ditë
Malajzia18 ditë30 dite12 ditë
Maldivet15 ditë15 ditë14 ditë
Malta15 ditë25 ditë8 ditë
Mauritius13 ditë16 ditë9 ditë
Meksika20 ditë39 ditë12 ditë
Moldavia16 ditë25 ditë6 ditë
Mongolia6 ditë6 ditë6 ditë
Mali i Zi11 ditë13 ditë8 ditë
Maroku22 ditë36 ditë15 ditë
Mianmar10 ditë10 ditë10 ditë
Nepali13 ditë13 ditë13 ditë
Zelanda e Re12 ditë15 ditë9 ditë
Nikaragua31 ditë31 ditë31 ditë
Nigeria15 ditë36 ditë7 dite
Norvegjia13 ditë30 dite7 dite
Omani20 ditë26 ditë14 ditë
Pakistani25 ditë45 ditë12 ditë
Panamaja31 ditë42 ditë19 ditë
Paraguaj60 ditë72 ditë47 ditë
Peruja51 ditë68 ditë9 ditë
Filipinet14 ditë20 ditë9 ditë
Polonia10 ditë16 ditë6 ditë
Portugalia20 ditë31 ditë10 ditë
Katari20 ditë20 ditë20 ditë
Rumania18 ditë63 ditë10 ditë
Rusia21 ditë39 ditë7 dite
Arabia Saudite27 ditë51 ditë17 ditë
Serbisë13 ditë21 ditë10 ditë
Singapor9 ditë14 ditë5 dite
Sllovakia10 ditë14 ditë8 ditë
Sllovenia19 ditë35 ditë6 ditë
Afrika e Jugut55 ditë88 ditë39 ditë
Korea e jugut12 ditë21 ditë8 ditë
Spanja18 ditë36 ditë9 ditë
Sri Lanka16 ditë24 ditë7 dite
Suedia12 ditë21 ditë7 dite
Zvicra10 ditë12 ditë8 ditë
Tanzania13 ditë13 ditë12 ditë
Tajlandë8 ditë14 ditë5 dite
Shteti i Turqisë18 ditë33 ditë11 ditë
Emiratet e Bashkuara Arabe16 ditë29 ditë11 ditë
Uganda14 ditë14 ditë14 ditë
Mbretëria e Bashkuar12 ditë40 ditë6 ditë
Ukrainë16 ditë31 ditë8 ditë
Uruguai20 ditë35 ditë13 ditë
Shtetet e Bashkuara16 ditë62 ditë8 ditë
Uzbekistani29 ditë38 ditë23 ditë
Venezuela20 ditë23 ditë16 ditë
Vietnami17 ditë22 ditë10 ditë
Zambia6 ditë6 ditë6 ditë
Zimbabve16 ditë32 ditë10 ditë

Burimi i të dhënave të këtij tabela: track-chinapost.com


Si përfundim, China Post është një ofrues i besueshëm dhe efikas i shërbimit postar që ofron një sërë shërbimesh transporti dhe dërgimi për klientët në mbarë botën. Sistemi i tij i fuqishëm i gjurmimit, shërbimet me vlerë të shtuar dhe rrjeti global i transportit e bëjnë atë një zgjedhje popullore për individët dhe bizneset që kërkojnë të dërgojnë paketa nga Kina në SHBA dhe Evropë. Me investimet e vazhdueshme në teknologji, China Post është e pozicionuar mirë për të vazhduar rritjen dhe zgjerimin e shërbimeve të saj për të përmbushur nevojat në zhvillim të klientëve të saj.


Shembuj të statuseve që kalon përcjellja e dërgesave të China Post

statuset
Acceptance
Arrival
At Customs
Attempted Delivery
Awaiting Collection
Clearance Completed
Customs Clearance Completed
Customs Clearance Completed [CA YYZ]
Customs Clearance Completed [CZ Czech Republic]
Customs Clearance Completed [DE Germany]
Customs Clearance Completed [DE LGG]
Customs Clearance Completed [ES Spain]
Customs Clearance Completed [FI Finland]
Customs Clearance Completed [HU Hungary]
Customs Clearance Completed [JP Japan]
Customs Clearance Completed [JP NRT]
Customs Clearance Completed [PL POLAND]
Customs Clearance Completed [RO Romania]
Customs Clearance Completed [null CURITIBA]
Customs Clearance Completed [null Czech Republic]
Customs Clearance Completed [null Estonia]
Customs Clearance Completed [null GB]
Customs Clearance Completed [null Germany]
Customs Clearance Completed [null IL]
Customs Clearance Completed [null Illapel]
Customs Clearance Completed [null Japan]
Customs Clearance Completed [null Korea]
Customs Clearance Completed [null Los Angeles CA USA]
Customs Clearance Completed [null Los Angeles USA]
Customs Clearance Completed [null Portugal]
Customs Clearance Completed [null Santa Fe Springs,CA]
Customs Clearance Completed [null Spain]
Customs Clearance Completed [null Switzerland]
Customs Clearance Completed [null US]
Customs Clearance Completed [null fa guo ]
Customs Clearance Completed [null fa lan ke fu ]
Customs Clearance Completed [null mei guo ]
Customs Clearance Completed[HK]
Customs Clearance Processed
Customs Clearance Unsuccessful
Customs Clearance Unsuccessful [Other]
Customs Released