Royal Mail

Royal Mail gjurmo

Royal Mail është një kompani ndërkombëtare që ofron shërbime të ofrimit

sfond

Ndiqni dërgesat dhe paketat Royal Mail

Royal Mail

E themeluar në 1516, Royal Mail po zhvillon një rrjet modern dhe të përmirësuar për mesazhe, pako dhe produkte të reja. Kjo kompani operon në 44 vende, përfshirë 41 vende në Evropë dhe tetë shtete në perëndimin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës përveç Kanadasë. Kjo kompani e madhe punëson afërsisht 162,000 punëtorë, shumica e tyre të stacionuar në Mbretërinë e Bashkuar, duke numëruar 143,000, dhe postierët përbëjnë 90,000, ndërsa GLS punëson rreth 19,000 njerëz në të gjithë botën. Përvetësimi i Royal Mail i GLS i mundësoi asaj të hapet drejt tregjeve të reja në Amerikën e Veriut dhe të marrë shumë klientë të rinj. Në fillim, kjo kompani ishte në pronësi të shtetit, por qeveria britanike e bëri atë një kompani private duke shitur pjesën e saj të plotë të aksioneve në 2015, duke i dhënë fund 499 vjet pronësi shtetërore të kompanisë.

Ndiqni dërgesat dhe paketat Royal Mail

4TRACKING mund të gjurmojë dërgesat tuaja të Royal Mail duke ndjekur hapa të thjeshtë dhe duhet të keni një numër ndjekjeje për një dërgesë:

 • Vendosni numrin tuaj të ndjekjes në fushën e mësipërme
 • klikoni shishen "Ndiqni"
 • Prisni disa sekonda, atëherë do të merrni rezultatet tuaja të përcjelljes duke përfshirë vendndodhjen e saj aktuale.

Shërbimet e postës mbretërore

Shërbimet Royal Mail ndahen midis shërbimeve të ofruara brenda Mbretërisë së Bashkuar dhe shërbimeve të tjera të ofruara në të gjithë botën:

Shërbime të ofruara brenda Mbretërisë së Bashkuar

 • Dorëzimi special i Royal Mail garantohet nga ora 9 e mëngjesit: Ky shërbim është ideal për dërgimin e sendeve me vlerë për dorëzim të nesërmen përpara orës 9:00 të mëngjesit dhe ky shërbim ofrohet i gjurmuar plotësisht. Përveç nënshkrimit pas dorëzimit, ndërsa nëse dorëzimi nuk ndodh para nëntës së ditës tjetër, rikuperimi i parave tuaja është i garantuar, dhe kompensimi arrin në 50 paund. Pesha e ngastrës nuk duhet të kalojë dy kilogramë, dhe kostoja e këtij shërbimi fillon nga 20 paund. Pako / letër gjithashtu mund të dërgohen pasi ky shërbim mund të përdoret në zyrat postare. Pesha e ngastrës nuk duhet të kalojë dy kilogramë dhe të jetë në dimensione që respektojnë sa vijon: Max L 61cm x W 46cm x D 46cm.
 • Dorëzimi special i Royal Mail garantohet deri në orën 1 pasdite: Ky shërbim mundëson marrjen e parcelave para një ore në ditën tjetër të punës, me një peshë që nuk kalon 20 kilogramë, dhe me një kosto që fillon nga 6.70 paund. Ky shërbim siguron një përcjellje të plotë të dërgesës përveç nënshkrimit në dorëzim, si dhe sigurimin e kthimit të parave tuaja në rast se nuk e merrni parcelën Para një ore të pasdites përveç kompensimit deri në 500 paund.
 • Royal Mail Tracked 24: Ky shërbim konsiderohet i mirë kur gjurmoni dërgesat urgjente dhe dorëzimi është brenda 24 orësh me një peshë që nuk kalon 20 kilogramë dhe me një kosto duke filluar nga 4 paund. Ndër avantazhet e këtij shërbimi është një përcjellje gjithëpërfshirëse e dërgesës, si dhe mesazheve dhe njoftimeve për klientin ndërsa kompensimi arrin 100 paund. Dimensionet dhe kostot mund të merren nga tabela e mëposhtme
llojpërmasatkostoja nga
Letër e madhe Maksimumi 750g | Maksimumi L 35.3cm x W 25cm x D 2.5cmSterling 4.02 paund
Parcelë e vogëlMaksimumi 2 kg | Max L 45cm x W 35cm x D 16cm5.46 paund sterlinë
ngastër e mesmeMaksimumi 20 kg | Max L 61cm x W 46cm x D 46cmSterling 8.46 paund
 • Royal Mail Tracked 48®: Ky shërbim konsiderohet i mirë kur doni të gjurmoni sendet jo-urgjente. Dorëzimi bëhet brenda 48 orëve me një peshë që nuk i kalon 20 kilogramët dhe kostot fillojnë nga 3.60 paund. Ky shërbim ju mundëson të gjurmoni dërgesën, si dhe të merrni mesazhe dhe njoftime. Kompensimi mbulon 100 paund. Ju mund të mësoni rreth madhësive të pranueshme si dhe kostot e pritshme nga tabela e mëposhtme:
llojpërmasatkostoja nga
Letër e madhe Maksimumi 750g | Maksimumi L 35.3cm x W 25cm x D 2.5cmSterlinë 3.60 paund
Parcelë e vogëlMaksimumi 2 kg | Max L 45cm x W 35cm x D 16cmSterlinë 4.74 paund
Parcelë e mesmeMaksimumi 20 kg | Max L 61cm x W 46cm x D 46cmSterlinë 7.26 paund
 • Royal Mail Nënshkruar For® 1 Klasë: Ky shërbim ofron përparësinë e nënshkrimit pas dorëzimit në ditën tjetër të punës, me një peshë që nuk tejkalon 20 kilogramë, me një kosto që fillon nga 2,06 paund. Ky shërbim ofron avantazhe, duke përfshirë aftësinë për të konfirmuar shpërndarjen, si dhe nënshkrimin pas mbërritjes dhe siguron kompensim deri në 50 paund. Më poshtë shpjegojmë më shumë rreth dimensioneve të paketave dhe kostos së tyre
llojpërmasatkostoja nga
letërMaksimumi 100g | Max L 24cm x W 16.5cm x D 0.5cmSterling 2.06 paund
Letër e madheMaksimumi 750g | Maksimumi L 35.3cm x W 25cm x D 2.5cm2.45 paund sterlinë
Parcelë e vogëlMaksimumi 2 kg | Max L 45cm x W 35cm x D 16cm4.70 paund sterlinë
Parcelë e mesmeMaksimumi 20 kg | Max L 61cm x W 46cm x D 46cm6.90 paund i pastër
 • Royal Mail Nënshkruar For Class Klasa e 2-të: Ky shërbim siguron shpërndarjen brenda 3 ditëve, me një nënshkrim pas dorëzimit, dhe kompensim deri në 50 paund. Në vazhdim ne ofrojmë informacion më të plotë për madhësitë dhe kostot e pranueshme
llojpërmasatkostoja nga
letër Maksimumi 100g | Max L 24cm x W 16.5cm x D 0.5cmSterlinë 1.95 paund
Letër e madheMaksimumi 750g | Maksimumi L 35.3cm x W 25cm x D 2.5cm2.18 paund sterlinë
Parcelë e vogëlMaksimumi 2 kg | Max L 45cm x W 35cm x D 16cmSterlinë 4.10 paund
Parcelë e mesmeMaksimumi 20 kg | Max L 61cm x W 46cm x D 46cmSterlinë 6.20 paund
 • Royal Mail 1 Klasa: Ky shërbim ofron shpërndarjen e letrave dhe parcelave ditën tjetër dhe karakterizohet duke ofruar një çmim për të gjitha adresat në Mbretërinë e Bashkuar dhe ju siguron kompensim deri në 20 paund dhe tabela e mëposhtme ju ofron një ide të si të dimensionohen dhe çmimet
llojpërmasatkostoja nga
letërMaksimumi 100g | Max L 24cm x W 16.5cm x D 0.5cmSterlinë 0,76 paund
Letër e madheMaksimumi 750g | Maksimumi L 35.3cm x W 25cm x D 2.5cmSterlinë 1.15 paund
Parcelë e vogëlMaksimumi 2 kg | Max L 45cm x W 35cm x D 16cm3.70 paund sterlinë
Parcelë e mesmeMaksimumi 20 kg | Max L 61cm x W 46cm x D 46cm5.90 paund i pastër
 • Royal Mail 2 Klasa: Ky shërbim siguron shpërndarjen midis dy deri në tre ditë për parcela jo-urgjente dhe siguron kompensim deri në 20 paund dhe siguron një normë të sheshtë për të gjitha adresat në Mbretërinë e Bashkuar. Mund të merrni më shumë informacion nga tabela e mëposhtme:
llojpërmasatkostoja nga
letërMaksimumi 100g | Max L 24cm x W 16.5cm x D 0.5cmSterling 0,65 paund
Letër e madheMaksimumi 750g | Maksimumi L 35.3cm x W 25cm x D 2.5cmSterlinë 0,88 paund
Parcelë e vogëlMaksimumi 2 kg | Max L 45cm x W 35cm x D 16cm3.10 paund sterlinë
Parcelë e mesmeMaksimumi 20 kg | Max L 61cm x W 46cm x D 46cm5.20 paund sterlinë
 • Royal Mail Sameday: Ky shërbim konsiderohet si opsioni më i mirë për ngastrat urgjente pasi ofrimi është në të njëjtën ditë dhe ky shërbim siguron përcjelljen në kohë reale dhe ky shërbim mund të merret në çdo kohë pasi ofrohet gjatë gjithë vitit pa asnjë ndërprerje dhe kompensim për dëmtimin ose humbjen deri në 2500 paund.
 • Shërbime Parcelforce: Ky shërbim ofron një mundësi për të ofruar paketa me një peshë më shumë se 30 kilogramë, dhe në këtë tabelë ne do të shpjegojmë shërbimet që ata ofrojnë:
shërbimikohëzgjatjeMbulesa e kompensimitMimet nga
express9ditën tjetër të punës deri në orën 9 të mëngjesit200 paund sterlinë39.9 paund i pastër
express10ditën tjetër të punës deri në orën 10 të mëngjesit200 paund sterlinë29,82 paund i pastër
expressAMditën tjetër të punës deri në 12 të mesditës200 paund sterlinë19,74 paund i pastër
express24ditën tjetër të punës nga afërsia e biznesit100 paund i pastër16,68 paund sterlinë
express48brenda 2 ditëve të punës100 paund i pastër12.12 paund sterlinë
express24largeditën tjetër të punës nga afërsia e biznesit100 paund i pastër39,30 paund i pastër
express48largebrenda 2 ditëve të punës për artikuj deri në 2.5 milion të gjatë100 paund i pastër30,30 paund i pastër

Shërbime ndërkombëtare të letrave dhe parcelave

 • Ndjekur dhe nënshkruar ndërkombëtar: Ky shërbim ofron shërbime të ofrimit në Evropë brenda 3 deri në 5 ditë dhe për pjesën tjetër të botës midis 5 deri në 7 ditë dhe ofron veçorinë e përcjelljes, si dhe nënshkrim pas marrjes dhe kthimit falas të parcelave jo të ofruara si shtesë. në kompensimin deri në 50 paund dhe në informacionin e mëposhtëm për dimensionet dhe koston
llojpërmasatkostoja nga
letërMaksimumi 100g | Max L 24cm x W 16.5cm x D 0.5cm6.41 paund sterlinë
Letër e madheMaksimumi 750g | Maksimumi L 35.3cm x W 25cm x D 2.5cmSterlinë 8,48 paund
parcelë Maksimumi 2 kg | Max L 60cm x W * x D * (* L + D + W duhet të jetë nën 90cm)Sterlinë 9.86 paund
 • Ndjekur Ndërkombëtar: Parcela e dërguar brenda këtij shërbimi mund të gjurmohet dhe dorëzimi në Evropë është midis 3 deri në 5 ditë ndërsa dorëzimi në pjesën tjetër të botës kryhet brenda 5 deri në 7 ditë pune dhe ngastra merret falas në rast të mos-dorëzimi dhe vlera e kompensimit arrin 50 paund. Sa për dimensionet dhe koston, ajo është identike me Ndërkombëtare të Ndjekur dhe Nënshkruar
 • Nënshkruar Ndërkombëtare: Parcela mund të gjurmohet brenda Mbretërisë së Bashkuar dhe nënshkruhet pas dorëzimit, me një peshë maksimale prej dy kilogramësh dhe me një kosto duke filluar nga 6.41 paund. Dorëzimi në Evropë midis 3 deri në 5 ditë dhe në pjesën tjetër të botës midis 5 deri në 7 ditë, përveç rimëkëmbjes falas të parcelës së pavlefshme.
 • Standardi Ndërkombëtar: Shërbimi i përballueshëm për postën ditore ndërkombëtare me peshë jo më shumë se dy kilogramë, dhe kostoja fillon nga 1.42 paund, dhe periudha e dorëzimit për Evropën shtrihet midis 3 deri në 5 ditë, ndërsa ne transferojmë botën midis 6 deri në 7 ditë dhe vlera e kompensimit arrin 20 paund. Ndërsa parcelat e pafalshme rikuperohen falas.
llojpërmasat kostoja nga
letërMaksimumi 100g | Max L 24cm x W 16.5cm x D 0.5cmSterlinë 1.42 paund
Letër e madheMaksimumi 750g | Maksimumi L 35.3cm x W 25cm x D 2.5cmSterlinë 2.97 paund
parcelëMaksimumi 2 kg | Max L 60cm x W * x D * (* L + D + W duhet të jetë nën 90 cm)5.11 paund sterlinë
 • Ekonomia Ndërkombëtare: Ky shërbim është i mirë për parcelat jo-urgjente dhe shpërndarja është nga

Dy javë për në Evropën Perëndimore

Dhe për 5 javë drejt Evropës Lindore

Sa i përket Amerikës së Veriut, duhen 6 javë

8 javë drejt Amerikës së Jugut, Azisë dhe Afrikës

12 javë drejt Australisë

llojpërmasatkostoja nga
letërMaksimumi 100g | Max L 24cm x W 16.5cm x D 0.5cmSterlinë 1.26 paund
Letër e madheMaksimumi 750g | Maksimumi L 35.3cm x W 25cm x D 2.5cm2.92 paund sterlinë
parcelëMaksimumi 2 kg | Max L 60cm x W * x D * (* L + D + W duhet të jetë nën 90 cm)4,57 paund i pastër
 • A# *** *** *** GB
 • F# *** *** *** GB
 • G# *** *** *** GB
 • J# *** *** *** GB
 • K# *** *** *** GB
 • L# *** *** *** GB
 • M# *** *** *** GB
 • N# *** *** *** GB
 • P# *** *** *** GB
 • Q# *** *** *** GB
 • R# *** *** *** GB
 • S# *** *** *** GB
 • T# *** *** *** GB
 • U# *** *** *** GB
 • V# *** *** *** GB
 • W# *** *** *** GB
 • X# *** *** *** GB
 • Y# *** *** *** GB
 • Z# *** *** *** GB
 • 050 * !!!!!!!
 • 110 * !!!!!!!

Format e numrave të përcjelljes Royal Mail

Numri i përcjelljes së postës mbretërore është në dispozicion në shumë forma dhe ne do t'i rendisim disa prej tyre si më poshtë:

(# = Letra, * = Digit,! = Letër ose Digje)

 • A# *** *** *** GB
 • F# *** *** *** GB
 • G# *** *** *** GB
 • J# *** *** *** GB
 • K# *** *** *** GB
 • L# *** *** *** GB
 • M# *** *** *** GB
 • N# *** *** *** GB
 • P# *** *** *** GB
 • Q# *** *** *** GB
 • R# *** *** *** GB
 • S# *** *** *** GB
 • T# *** *** *** GB
 • U# *** *** *** GB
 • V# *** *** *** GB
 • W# *** *** *** GB
 • X# *** *** *** GB
 • Y# *** *** *** GB
 • Z# *** *** *** GB
 • 050 * !!!!!!!
 • 110 * !!!!!!!

Doesfarë do të thotë që ngastra ose dërgesa është në "tranzit" për Royal Mail Company?

Kjo frazë do të thotë që ngastra është në një mënyrë drejt marrësit.

Doesfarë do të thotë se ngastra ose dërgesa janë në një gjendje "dorëzimi" për kompaninë Royal Mail?

Dorëzimi do të thotë që procesi i dërgimit ka përfunduar, pasi klienti të marrë dërgesën e tij.

Doesfarë do të thotë se parcela ose dërgesa është "kthyer në dërgues" kushtin për Royal Mail?

Kjo frazë do të thotë që adresuesi nuk e ka marrë dërgesën e tij për ndonjë arsye dhe pas skadimit të periudhës së dorëzimit i kthehet dërguesit.

Cila është procedura e përdorur në rast të vjedhjes ose humbjes së paketës ose dërgesës Royal Mail?

Në rast se ngastra është humbur ose vjedhur, ju mund të regjistroni ankesën tuaj nga këtu

Shembuj të statuseve që kalon përcjellja e dërgesave të Royal Mail

statuset
Accepted at Post Office
Arrived at
Arrived at Delivery Office
Available for Redelivery or Collection
Collected From Your Customer Service Point
Delivered
Delivered and Signed
Delivery Attempted - No Answer
Due to be delivered today
Due to be delivered today by
Item Despatched
Item Leaving overseas
Item Leaving the UK
Item Located at
Item Received
Item Received by Royal Mail
Item has left our International Processing Centre
Item has left the overseas International Processing Centre
Item received at
Item received at Sorting Office
Released from Customs
Sender despatching item