Royal Mail

Royal Mail Следење

Royal Mail е меѓународна компанија која обезбедува услуги за испорака

позадина

Следете ги пратките и парцелите на Royal Mail

Royal Mail

Основана во 1516 година, Royal Mail развива модерна и подобрена мрежа за пораки, пакети и нови производи. Оваа компанија работи во 44 земји, вклучувајќи 41 земја во Европа и осум држави во западниот дел на Соединетите Американски Држави, покрај Канада. Оваа голема компанија вработува приближно 162,000 работници, повеќето од нив се стационирани во Велика Британија, брои 143,000 и поштари сочинуваат 90.000, додека во ГЛС се вработени околу 19,000 луѓе ширум светот. Со аквизицијата на Royal Mail на GLS GL овозможи да се отвори нови пазари во Северна Америка и да стекне многу нови клиенти. Во почетокот, оваа компанија беше во сопственост на државата, но британската влада ја направи приватна компанија со продажба на целосен удел на акции во 2015 година, со што заврши 499 години државна сопственост на компанијата.

Следете ги пратките и парцелите на Royal Mail

4TRACKING може да ги следи пратките на вашата Royal Mail следејќи едноставни чекори и мора да имате број за следење за пратката:

 • Внесете го вашиот број за следење во полето погоре
 • кликнете на пакетот "Песна"
 • Почекајте неколку секунди, тогаш ќе ги добиете резултатите од следењето, вклучувајќи ја и нејзината моментална локација.

Услуги на кралската пошта

Услугите на „Кралската пошта“ се поделени помеѓу услугите што се обезбедуваат во Обединетото Кралство и другите услуги обезбедени низ целиот свет:

Услуги дадени во рамките на Обединетото Кралство

 • Специјалното испорака на Royal Mail е загарантирано до 9 часот наутро: Оваа услуга е идеална за испраќање на вредни производи за испорака следниот ден пред 9 часот наутро и оваа услуга се обезбедува целосно следена. Покрај потпишувањето при породувањето, додека ако испораката не се случи пред деветтиот од следниот ден, закрепнувањето на вашите пари е загарантирано, а надоместокот е 50 фунти. Тежината на парцелата не треба да надминува два килограми, а цената на оваа услуга започнува од 20 фунти. Парцела / писмо исто така може да се испрати бидејќи оваа услуга може да се користи во поштата. Тежината на парцелата не треба да надминува два килограми и да биде во димензии што го почитуваат следново: Max L 61cm x W 46cm x D 46cm.
 • Специјалното испорака на Royal Mail е загарантирано до 13 часот: Оваа услуга овозможува примање на парцели пред еден часот во следниот работен ден, со тежина која не надминува 20 килограми и по цена која започнува од 6,70 фунти. Оваа услуга обезбедува целосен набудување на пратката покрај потписот на испорака, како и осигурување дека вашите пари се вратат во случај да не ја добиете парцелата пред еден часот попладне, покрај надоместокот до 500 фунти.
 • Royal Mail Tracked 24: Оваа услуга се смета за добра при следење на итни пратки и испораката е во рок од 24 часа со тежина која не надминува 20 килограми и по цена која започнува од 4 фунти. Меѓу предностите на оваа услуга е сеопфатно следење на пратката, како и пораки и предупредувања до клиентот, додека надоместокот достигнува 100 фунти. Димензиите и трошоците може да се добијат од следната табела
типДимензиицената од
Големо писмо Макс 750г | Макс L 35.3см x Ш 25цм х Д 2,5смСурова сума од 4,02 фунти
Мала парцелаМакс 2кг | Max L 45cm x W 35cm x D 16cmФунта 5,46 фунти
средна парцелаМакс 20 кг | Max L 61cm x W 46cm x D 46cm8,46 фунта
 • Royal Mail Tracked 48®: Оваа услуга се смета за добра кога сакате да ги пратите неитните предмети. Испораката се одвива во рок од 48 часа со тежина која не надминува 20 килограми, а трошоците почнуваат од 3,60 фунти. Оваа услуга ви овозможува да ја следите пратката, како и да добивате пораки и сигнали. Надоместокот опфаќа 100 фунти. Можете да дознаете за прифатливите големини, како и за очекуваните трошоци од следната табела:
типдимензиицената од
Големо писмо Макс 750г | Макс L 35.3см x Ш 25цм х Д 2,5смФунта 3,60 фунти
Мала парцелаМакс 2кг | Max L 45cm x W 35cm x D 16cmФунта сума од 4,74 фунти
Средна парцелаМакс 20 кг | Max L 61cm x W 46cm x D 46cmФунта 7.26 фунти
 • Royal Mail потпишан за 1-ви класа: Оваа услуга нуди предност да се потпишете при испорака следниот работен ден, со тежина поголема од 20 килограми, по цена која започнува од 2,06 фунти. Оваа услуга обезбедува предности, вклучително и можност за потврда на испорака, како и потпишување при пристигнување и обезбедува компензација до 50 фунти. Подолу објаснуваме повеќе за димензиите на пакетите и нивната цена
типдимензиицената од
ПисмоМакс 100г | Макс L 24см x Ш 16,5 смм Д Д 0,5 см2,06 фунта
Големо писмоМакс 750г | Макс L 35.3см x Ш 25цм х Д 2,5см2,45 фунти фунта
Мала парцелаМакс 2кг | Max L 45cm x W 35cm x D 16cmФунта сума од 4,70 фунти
Средна парцелаМакс 20 кг | Max L 61cm x W 46cm x D 46cmСуров 6,90 фунти
 • Royal Mail потпишан за 2-ри класа: Оваа услуга нуди испорака во рок од 3 дена, со потпис по породувањето и надомест до 50 фунти. Во продолжение, даваме поцелосни информации за прифатливи големини и трошоци
типдимензиицената од
Писмо Макс 100г | Макс L 24см x Ш 16,5 смм Д Д 0,5 смФунта 1,95 фунти
Големо писмоМакс 750г | Макс L 35.3см x Ш 25цм х Д 2,5см2,18 фунти фунта
Мала парцелаМакс 2кг | Max L 45cm x W 35cm x D 16cmФунта сума од 4,10 фунти
Средна парцелаМакс 20 кг | Max L 61cm x W 46cm x D 46cmФунта 6.20 фунти
 • Royal Mail 1 Class: Оваа услуга обезбедува испорака на писма и парцели следниот ден и се карактеризира со обезбедување на една цена за сите адреси во Обединетото Кралство и обезбедува компензација до 20 фунти и следната табела ви дава идеја за како да се димензионираат и цените
типдимензиицената од
ПисмоМакс 100г | Макс L 24см x Ш 16,5 смм Д Д 0,5 смФунта 0,76 фунти
Големо писмоМакс 750г | Макс L 35.3см x Ш 25цм х Д 2,5смФунта 1.15 фунти
Мала парцелаМакс 2кг | Max L 45cm x W 35cm x D 16cm3,5 фунти фунта
Средна парцелаМакс 20 кг | Max L 61cm x W 46cm x D 46cmФунта 5,90 фунти
 • Royal Mail II Class: Оваа услуга обезбедува испорака помеѓу два до три дена за неитни парцели и обезбедува компензација до 20 фунти и обезбедува рамна цена за сите адреси во Обединетото Кралство. Можете да добиете повеќе информации од следната табела:
типдимензиицената од
ПисмоМакс 100г | Макс L 24см x Ш 16,5 смм Д Д 0,5 смФунта 0,65 фунти
Големо писмоМакс 750г | Макс L 35.3см x Ш 25цм х Д 2,5см0,50 фунти фунта
Мала парцелаМакс 2кг | Max L 45cm x W 35cm x D 16cmФунта 3,10 фунти
Средна парцелаМакс 20 кг | Max L 61cm x W 46cm x D 46cmФунта 5.20 фунти
 • Royal Mail Sameday: Оваа услуга се смета за најдобра опција за итни парцели бидејќи испораката е во истиот ден и оваа услуга обезбедува следење во реално време и оваа услуга може да се добие во секое време како што се обезбедува во текот на целата година без никакви прекини и надомест за штета или загуба до 2500 фунти.
 • Услуги Parcelforce: Оваа услуга нуди опција за испорака на пакети со тежина над 30 килограми, а во оваа табела ќе ги објасниме услугите што ги нудат:
УслугатаВреметраењеКапак за компензацијаЦени од
експрес9следниот работен ден до 9 часот200 фунти фунта39,9 фунта
експрес10следниот работен ден до 10 часот200 фунти фунта29,82 фунти фунта
експресАМследниот работен ден до 12 часот200 фунти фунта19,74 фунти фунта
експрес24следниот работен ден со деловно работење100 фунти фунтаФунта 16,68 фунти
експрес48во рок од 2 работни дена100 фунти фунта12,12 фунта фунта
експрес24 зголемиследниот работен ден со деловно работење100 фунти фунтаФунта 39,30 фунти
експресво рок од 2 работни дена за предмети долги 2,5m100 фунти фунта30,30 фунта фунта

Меѓународни услуги за писма и пакети

 • Меѓународно наб Sудувано и потпишано: Оваа услуга нуди услуги за испорака во Европа во рок од 3 до 5 дена и до остатокот од светот помеѓу 5 до 7 дена и ја нуди опцијата за следење, како и потпис по приемот и бесплатното враќање на не-доставените парцели, како дополнение до надомест до 50 фунти и во следните информации за димензиите и цената
типдимензиицената од
ПисмоМакс 100г | Макс L 24см x Ш 16,5 смм Д Д 0,5 смФунта 6,41 фунта
Големо писмоМакс 750г | Макс L 35.3см x Ш 25цм х Д 2,5см8,50 фунти фунта
Парцела Макс 2кг | Max L 60cm x W * x D * (* L + D + W мора да биде под 90 см)Фунта сурова 9,86 фунти
 • Меѓународно набудувано: Парцелата испратена во рамките на оваа услуга може да се следи, а испораката до Европа е помеѓу 3 до 5 дена додека испораката до остатокот на светот се изведува во рок од 5 до 7 работни дена и парцелата се презема бесплатно во случај на неиспорака и вредноста на обештетувањето достигнува 50 фунти. Што се однесува до димензиите и цената, тој е идентичен со меѓународно следи и потпишано
 • Меѓународно потпишано: Парцелата може да се следи во Обединетото Кралство и се потпишува по породувањето, со максимална тежина од два килограми и по цена почнувајќи од 6,41 фунти. Испорака во Европа помеѓу 3 и 5 дена и до остатокот од светот помеѓу 5 до 7 дена, покрај бесплатното закрепнување на недоволно дадената парцела.
 • Меѓународен стандард: Достапна услуга за дневна меѓународна пошта со тежина не повеќе од два килограми, а цената започнува од 1,42 фунти, а периодот на испорака за Европа се протега помеѓу 3 до 5 дена додека го пренесуваме светот помеѓу 6 до 7 дена и вредноста на обештетувањето достигнува 20 фунти. Додека неплатените парцели се обновуваат бесплатно.
типдимензии цената од
ПисмоМакс 100г | Макс L 24см x Ш 16,5 смм Д Д 0,5 смФунта 1.42 фунти
Големо писмоМакс 750г | Макс L 35.3см x Ш 25цм х Д 2,5см2,97 фунта
ПарцелаМакс 2кг | Max L 60cm x W * x D * (* L + D + W мора да биде под 90 см)Фунта 5.11 фунта
 • Меѓународна економија: Оваа услуга е добра за не-итни парцели и испорака е од

Две недели до Западна Европа

И 5 недели кон Источна Европа

Што се однесува до Северна Америка, потребни се 6 недели

8 недели кон Јужна Америка, Азија и Африка

12 недели кон Австралија

типдимензиицената од
ПисмоМакс 100г | Макс L 24см x Ш 16,5 смм Д Д 0,5 см1,25 фунти фунта
Големо писмоМакс 750г | Макс L 35.3см x Ш 25цм х Д 2,5см2,93 фунта
ПарцелаМакс 2кг | Max L 60cm x W * x D * (* L + D + W мора да биде под 90 см)Сума од 4,57 фунти
 • Услуги Parcelforce: Оваа услуга е добра за испраќање парцели со тежина од над 30 килограми, а можете да добиете повеќе информации од горенаведената табела за услугите на Parcelforce.

Форми на броеви за следење на кралската пошта

Бројот за следење на кралската пошта е достапен во повеќе форми и ќе наведеме неколку од нив на следниов начин:

(# = Писмо, * = цифра,! = Писмо или цифра)

 • A# *** *** *** GB
 • F# *** *** *** GB
 • G# *** *** *** GB
 • J# *** *** *** GB
 • K# *** *** *** GB
 • L# *** *** *** GB
 • M# *** *** *** GB
 • N# *** *** *** GB
 • P# *** *** *** GB
 • Q# *** *** *** GB
 • R# *** *** *** GB
 • S# *** *** *** GB
 • T# *** *** *** GB
 • U# *** *** *** GB
 • V# *** *** *** GB
 • W# *** *** *** GB
 • X# *** *** *** GB
 • Y# *** *** *** GB
 • Z# *** *** *** GB
 • 050 * !!!!!!!
 • 110 * !!!!!!!

Што значи дека парцелата или пратката е во „транзит“ за компанијата Royal Mail?

Оваа фраза значи дека парцелата е на некој начин кон примателот.

Што значи дека парцелата или пратката се наоѓаат во состојба на „испорака“ за компанијата Royal Mail?

Испораката значи дека процесот на испраќање заврши, откако клиентот ќе ја прими својата пратка.

Што значи дека парцелата или пратката е „вратена на испраќачот“ услов за Ројал Мејл?

Оваа фраза значи дека примачот не ја примил својата пратка поради некоја причина и по истекот на периодот на испорака се враќа на испраќачот.

Која е постапката што се користи во случај на кражба или губење на пакет или пратка од Ројал пошта?

Во случај парцелата да се изгуби или украде, можете да ја регистрирате вашата поплака од овде