Најдобра платформа за следење на парцели и пратки

позадина

Меѓународно следење на пратки

Добредојдовте во нашата сеопфатна услуга за следење на пратките, дизајнирана да ги насочи вашите потреби за следење на пратката. Без разлика дали сте бизнис кој испраќа производи до клиентите или индивидуално купувате од онлајн пазари како AliExpress, eBay, Amazon или Banggood, или купувате на големо од платформи како Alibaba, нашата услуга ги покрива сите основи. Обезбедуваме ажурирања за следење во реално време и за домашни и за меѓународни пратки, вклучувајќи лични писма, важни документи и поголеми товарни артикли. Нашата цел е да го обезбедиме вашиот душевен мир со тоа што ќе бидете поврзани со вашите пакети во текот на нивниот транзит, ќе доставуваме доследни ажурирања и ќе гарантираме транспарентен и сигурен процес на следење.

Превозници и глобални поштенски услуги

Превозник е компанија која испорачува стоки преку земја, вода или воздух. Овие стоки може да варираат од писмени писма и документи до кутии и пакети и се доставуваат до одредени локации низ светот. Подолу е листа на некои популарни превозници и поштенски услуги. Можете да прочитате сеопфатни написи за секој оператор со кликнување на нив. Дополнително, можете да следите кој било од овие превозници користејќи ја нашата услуга за следење пакети

Најпопуларни следи превозници

Што е 4TRACKING?

4TRACKING е платформа за следење на пратки која ви овозможува да ги следите глобалните поштенски услуги и услугите за брза пошта како што се FedEx, DHL Express, TNT и UPS. Исто така, поддржува многу меѓународни превозници, вклучувајќи ARAMEX, GLS, TOLL и DPD. Дополнително, платформата овозможува следење на пратката за главните популарни превозници кои вообичаено се користат од веб-локациите за е-трговија како што се Alibaba, AliExpress, eBay, Banggood, Gearbest и многу повеќе.

Како да ги следам моите пратки?

Добрата вест е што можете да ги следите вашите пратки едноставно со внесување на вашиот број за следење во полето погоре, а потоа со кликнување на копчето „Следи“. Не треба да го погодувате името на превозникот или да го прашате продавачот за името на превозникот, со нас можете да заштедите време и директно да ги следите пакетите, бидејќи имаме систем за автоматско откривање што помага во откривање на превозникот и прикажување вие резултатот од следењето.

Што е број за следење?

Бројот за следење е уникатен идентификатор за пакети за време на нивното испраќање, овозможувајќи им на испраќачите и примателите да го следат патот на пакетот и да ја утврдат неговата моментална локација. Потребно за управување со испораки чувствителни на време, овозможува следење во реално време на напредокот на пакетот. Бројот за следење е составен од комбинација на букви (A-Z) и броеви (0-9) или понекогаш и од двете. Секој број за следење е уникатно доделен на специфичен пакет за јасна идентификација. Примери за броеви за следење вклучуваат „1Z999AA10123456784“ и „123-456-789“. При испраќање, овој идентификатор е испечатен на етикетата за испраќање на пакетот како бар-код. Таков бар-код може да се скенира со кој било конвенционален скенер за бар-кодови, што ги прави информациите за следење лесно достапни за логистичкиот персонал, поштенските работници и клиентите.

Следење на China Post

China Post е една од нашите најчесто следени услуги. Нудиме сеопфатен превод на резултатите од следење на China Post, овозможувајќи ви лесно да ги разберете информациите за вашата пратка. Покрај China Post, нашата платформа поддржува следење на различни други превозници од Кина. Тие вклучуваат China Post EMS (ePacket), познат по својата ефикасна испорака, 4PX, популарен логистички снабдувач, и YANWEN, познат по својата широка глобална достапност. За да откриете повеќе услуги за испорака од Кина кои можете да ги следите, ве молиме посетете ја нашата страница на превозници за целосна листа и дополнителни детали.

Следење на пратката на AliExpress

AliExpress, познат по своите непобедливи цени, стои како глобален центар за онлајн купување, привлекувајќи клиенти ширум светот. Препознавајќи ја потребата за доверливо и детално следење на пакетите, нудиме напредна услуга за следење прилагодена за пратки на AliExpress. Нашиот систем обезбедува прецизно следење, збогатено со сеопфатни детали и специфични локации за испорака. Ова го подобрува вашето искуство за купување, обезбедувајќи ви сигурност и јасност што ви се потребни од моментот на купување до конечната испорака.

Кој е бројот за следење на испораката последна милја?

Број за следење на испорака последна милја е бројот за следење што го добивате од превозникот во земјата на дестинација или од логистичката компанија последна милја која ќе ви ја достави пратката со различен број за следење од оригиналниот број за следење што веќе го имате. На пример, кога нарачувате производ од AliExpress, бројот за следење обично ќе изгледа како LP0123456789, потоа откако пратката пристигна во вашата земја или пристигна друга логистичка компанија, оригиналниот број за следење ќе биде заменет и бројот за следење ќе изгледа како UV123456789UZ, или UV123456789NL, UA123456789DE... итн.

Зошто треба да ги следите вашите пратки?

Следењето на вашите пратки може да биде важно од неколку причини:

 1. За да го знаете статусот на испорака : со следење на вашата пратка, можете да ја знаете моменталната локација и статусот на испорака на вашиот пакет. Ова може да ви помогне да го планирате вашиот распоред соодветно и да се осигурате дека вие или некој друг е достапен за да го прими пакетот.
 2. За да го предвидите времето на испорака : со помош на следење на пратката, можете да го процените времето на испорака на вашиот пакет, за да можете да планирате соодветно.
 3. За да бидете свесни за доцнењата : Доколку има доцнења во испораката на вашиот пакет, следењето може да ви помогне да бидете свесни за нив и да направите алтернативни аранжмани доколку е потребно.
 4. За да се осигурате дека пакетот пристигнува безбедно : Следењето на пратката може да ви помогне да потврдите дека пакетот е безбедно испорачан и на точната адреса. Ако има какви било проблеми со испораката, можете да преземете соодветни мерки за да се осигурате дека вашиот пакет е успешно испорачан.

Генерално, следењето на вашите пратки може да ви обезбеди мир на умот и да ви помогне да останете информирани за испораката на вашите пакети.

Како функционира меѓународната испорака на пратки?

Испораката со меѓународна пратка функционира на сличен начин како и домашната испорака, но има дополнителни чекори и размислувања. Еве преглед на тоа како вообичаено функционира:

 1. Подигнување на пратката : пакетот го зема превозникот, кој може да биде поштенска услуга или курирска компанија.
 2. Извозно царинење : Пакетот се испраќа во извозна царинска установа, каде што се прегледува и се оцарини за извоз. Превозникот се справува со овој процес во име на испраќачот.
 3. Транспорт : пакетот се транспортира до земјата на дестинација, што може да вклучи воздушен или поморски превоз.
 4. Увозно царинење : Пакетот го проверува и оцарини за увоз од страна на царинскиот орган на одредишната земја. Носачот се справува со овој процес во име на примачот.
 5. Испорака до последната милја : пакетот се транспортира до локалната адреса за испорака и се доставува до примачот.

Точниот процес може да варира во зависност од превозникот и земјата на дестинација. Дополнително, може да има дополнителни такси или даноци, како што се царински давачки или данок на додадена вредност (ДДВ).


Важно е да се напомене дека испораката на меѓународната пратка може да потрае подолго од домашната испорака поради дополнителните чекори кои се вклучени. Времето на испорака може да варира и во зависност од фактори како што се растојанието помеѓу испраќачот и примачот, користениот превозник и сите доцнења во царинењето.

Како функционира испораката на домашна пратка?

Домашната испорака на пратка се однесува на процесот на испорака на стоки или пакети во истата земја. Следниве се чекорите вклучени во испораката на домашна пратка:

 1. Подигнување на пакетот : Процесот на испорака започнува со подигање на пакетот од локацијата на испраќачот. Испраќачот може да закаже време за подигање со транспортната компанија или да го остави пакетот на одредена локација.
 2. Сортирање и обработка : Испорачаната компанија ги сортира и обработува пакетите во нивниот дистрибутивен центар. Тие скенираат и доделуваат број за следење на секој пакет, што им овозможува на испраќачот и примачот да го следат напредокот на пратката.
 3. Транспорт : Пакетите потоа се транспортираат од дистрибутивниот центар до дестинацијата на градот или регионот. Во зависност од политиките на бродската компанија, ова може да вклучува повеќе начини на транспорт, како што се копнен, воздушен или поморски транспорт.
 4. Локална испорака : Штом пакетите ќе стигнат до одредишниот град или регион, тие се сортираат и се испраќаат за локална испорака. Превозната компанија може да користи различни транспортни средства како што се камиони за испорака, комбиња или велосипеди за транспорт на пакети до адресата на примачот.
 5. Обид за испорака : Возачот за испорака се обидува да го достави пакетот на адресата на примачот. Ако примачот не е достапен, возачот може да остави известување за испорака или да се обиде да го испорача пакетот друг ден.
 6. Испорака на пакетот : Доколку примачот е достапен, пакетот се доставува до примачот. Примачот можеби ќе треба да потпише за пакетот за да ја потврди испораката.
 7. Потврда за следење и испорака : Испраќачот и примачот можат да го следат напредокот на пратката користејќи го бројот за следење доделен на пакетот. Откако пакетот е испорачан, испраќачот добива потврда за испорака, а процесот на испорака е завршен.

Севкупно, процесот на испорака на домашна пратка вклучува неколку фази и бара координација помеѓу превозничката компанија, испраќачот и примачот.

Какви пораки добивате кога следите пратка?

Кога следите пратка, пораките што ги добивате може да варираат во зависност од превозникот и статусот на пакетот. Сепак, еве неколку вообичаени пораки што може да ги сретнете кога следите пратка:

 1. Нарачката е примена : Оваа порака покажува дека превозникот ја примил нарачката од испраќачот и ја обработува.
 2. Во транзит : Оваа порака покажува дека пакетот е во транзит и се транспортира од потеклото до дестинацијата.
 3. Испратена за испорака : Оваа порака покажува дека пакетот е на пат до адресата на примачот и наскоро ќе биде испорачан.
 4. Доставено : Оваа порака покажува дека пакетот е испорачан на адресата на примачот и потпишан.
 5. Обид за испорака : Оваа порака покажува дека возачот за испорака се обидел да го испорача пакетот, но не можел да го стори тоа. Возачот може да остави известување за испорака или да се обиде да го испорача пакетот друг ден.
 6. Исклучок : Оваа порака покажува дека се случил неочекуван настан што може да влијае на испораката на пакетот. На пример, ако пакетот е оштетен или изгубен за време на транспортот, може да се генерира порака за исклучок.
 7. Вратено на испраќачот : Оваа порака покажува дека пакетот е вратен на испраќачот, обично поради неточна адреса или одбивање на примачот да го прифати пакетот.

Генерално, пораките што ги добивате кога следите пратка обезбедуваат важни информации за статусот и локацијата на вашиот пакет, овозможувајќи ви да го предвидите неговото пристигнување и да ги преземете сите неопходни мерки доколку има проблеми.

позадина

Најновите додадени оператори

 • Следете ги пратките од 7TM

  7TM

  7TM е кинеска логистичка компанија специјализирана за складирање, воздушен товар и царинење.

  7TM Следење

 • Следете ги пратките на TongDa

  TongDa

  TongDa е кинеска логистичка компанија специјализирана за складирање, логистика и царинење.

  TongDa Следење

 • Следете ги пратките на HMCP

  HMCP

  HMCP е водечка кинеска логистичка компанија специјализирана за глобални превозни услуги.

  HMCP Следење

 • Следете ги пратките на LinHan

  LinHan

  LinHan е кинеска логистичка компанија со седиште во Шенжен, Кина.

  LinHan Следење

 • Следете ги пратките на XYS

  XYS

  XYS е кинеска логистичка компанија со седиште во Шенжен, Кина.

  XYS Следење

 • Следете ги пратките на ShyExpress

  SHY

  ShyExpress е кинеска логистичка компанија со седиште во Хангжу, Кина.

  SHY Следење

 • Следете ги пратките на GOX

  GOX

  GOX е кинеска логистичка компанија со седиште во Шенжен, Кина.

  GOX Следење

 • Следете ги пратките на DYJ

  DYJ

  DYJ е кинеска логистичка компанија со седиште во Шенжен, Кина.

  DYJ Следење

 • Следете ги пратките на JYTD

  JYTD

  JYTD е кинеска логистичка компанија со седиште во Шенжен, Кина.

  JYTD Следење

Како можам да оспорам и да побарам рефундирање за лажен број за следење и неиспорачана пратка?

Ако наидете на проблем со лажен број за следење или неиспорачана пратка, важно е да преземете проактивни чекори за решавање. Започнете со собирање на сите релевантни детали за нарачката и каква било комуникација со продавачот. За купувања направени преку платформи како AliExpress, eBay или други популарни онлајн продавници, искористете го нивниот процес за решавање спорови. Поднесете спор преку платформата каде што е извршено купувањето, бидејќи овие страници често имаат системи за истражување и посредување во таквите прашања. Ако продавачот не реагира или не соработува, можете исто така да го зголемите проблемот со контактирање на вашиот давател на плаќања или компанијата за кредитна картичка за потенцијално враќање на средствата. Не заборавајте да водите детална евиденција за сите трансакции и комуникации, бидејќи тоа ќе биде од клучно значење за поддршка на вашето барање. Овој пристап има за цел да обезбеди структуриран пат за решавање на споровите со продавачите на главните платформи за е-трговија.

Дали има одредена временска рамка за покренување спор за непримање на пратката?

Да, постојат различни временски рамки за покренување спор врз основа на платформата што ја користевте за купувањето.

 • За трансакциите на eBay и PayPal, од суштинско значење е да поднесете спор во рок од 45 дена од датумот на вашата исплата. Почитувањето на овој рок е од клучно значење за да се осигурате дека имате валиден прозорец на можности да ги подигнете вашите грижи и да барате решение.
 • Ако сте го направиле купувањето преку AliExpress, временската рамка за поднесување спор за непримање се продолжува на 60 дена од датумот на плаќање. Ова ви обезбедува малку подолг период за решавање на какви било прашања поврзани со неиспорачаните артикли.

Важно е да бидете свесни за овие рокови и да дејствувате навремено ако наидете на какви било проблеми со вашите нарачки. Исполнувањето на овие временски рамки гарантира дека можете да ги искористите процесите за решавање спорови обезбедени од овие платформи и да работите на задоволително решение.

Што треба да направам ако купувам од веб-локација без „опција за спор“ за рефундирање и не користам PayPal или Alipay за плаќање?

Купувањето од веб-локации на кои им недостасува опција за спор за рефундирање и некористењето безбедни начини на плаќање како PayPal или Alipay може да го отежне враќањето на вашите пари доколку наидете на проблеми. Препорачуваме да купувате од реномирани продавачи на добро познати пазари како eBay, AliExpress или Amazon, кои обезбедуваат силни механизми за спорови за да помогнат во обезбедувањето рефундирање. Ако размислувате за купување од независна веб-локација, од суштинско значење е да користите PayPal како начин на плаќање. За да се осигурате дека вашите трансакции се заштитени, избегнувајте начини на плаќање како што се жични трансфери, налози за пари, Western Union или Bitcoin, особено кога работите со непознати продавачи. Овој пристап помага да се минимизира ризикот од потенцијална измама.


Кои се предностите од користењето на нашата веб-страница за следење наместо директно следење со оператор?

Користењето на нашата веб-страница за следење нуди неколку предности во однос на директното следење со оператор. Една од основните предности е практичноста, бидејќи нашата платформа собира информации од повеќе оператори на едно место. Ова значи дека корисниците можат да ги следат сите нивни пратки, без оглед на превозникот, користејќи една платформа. Ја елиминира потребата да се посетуваат веб-локации на различни оператори и постојано да се внесуваат броеви за следење, заштедувајќи време и напор. Дополнително, обезбедуваме подобрени функции како што се предвидувања за испорака, детални истории на испорака, кои не се секогаш достапни преку следење специфично за операторот.


Друга значајна придобивка е можноста за беспрекорно следење на меѓународните пратки. Нашата веб-локација се интегрира со бројни глобални оператори, нудејќи сеопфатни информации за следење кои инаку би можеле да бидат фрагментирани во различни системи на оператори. Ова е особено вредно за бизнисите со е-трговија и индивидуалните потрошувачи кои често добиваат пакети од различни меѓународни извори. Понатаму, поддржуваме повеќе јазици и го правиме искуството за следење попријатно за корисниците и достапно за пошироката публика.

Може ли да следам повеќе броеви за следење одеднаш?

Да, можете да следите повеќе броеви за следење одеднаш на нашата веб-локација. Нашиот напреден систем за следење поддржува броеви за следење од широк опсег на превозници, овозможувајќи ви практично да ги следите сите ваши пратки на едно место. Едноставно внесете ги сите броеви за следење, а нашата платформа ќе ви обезбеди ажурирања во реално време и детални информации за секоја пратка, без оглед на превозникот. Оваа функција обезбедува беспрекорно искуство со следење, заштедувајќи ви време и напор со елиминирање на потребата од посета на повеќе веб-локации на оператори. Без разлика дали ги следите домашните или меѓународните пратки, нашата услуга нуди сеопфатна покриеност и леснотија на користење.

Може ли да следам повеќе оператори одеднаш?

Апсолутно. Нашата веб-локација е дизајнирана да поддржува следење на повеќе пратки од различни превозници истовремено. Искористувајќи ја нашата напредна функција за автоматско откривање оператор, секој број за следење автоматски се идентификува и се совпаѓа со неговиот соодветен оператор. Оваа функционалност гарантира дека можете ефикасно да ги следите сите ваши пратки, без оглед на превозникот, на една погодна локација. Оваа функција е особено корисна за корисниците кои често купуваат од разни онлајн трговци на мало кои користат различни услуги за испорака.

позадина

Врвни веб-страници за е-трговија

  • +504Следете до 504 превозникот ширум светот
  • Автоматско откривање на превозникот
  • Платформа за повеќе јазици
  • Платформа за лесна употреба