Poste Maroc

Poste Maroc Следење

Мароко Пост е јавно претпријатие и корпорација, активна во логистичките услуги

позадина

Следете ги пратките и парцелите во Мароко Пости

Poste Maroc

Morocco Post е јавно претпријатие и претпријатие основано во 1998 година, кое е активно во поштенските услуги, поштата, дигиталната пошта и финансиските услуги и е во сопственост на мароканската влада. Во 2018 година, бројот на вработени во мароканската пост група достигна 9088 вработени.

Мароко Пост е историски актер во областа на пратките, транспортот на парцели и меѓународните и националните документи. Сите негови понуди одговараат на потребите на неговите клиенти, без разлика дали се компании или индивидуалци.

Следење на Мароко Пост

Можете да ја следите пратката на Мароко Пост на веб-страницата 4TRACKING, со внесување на бројот за следење на мароко во горното поле, и кликнете на копчето за следење за да ги добиете сите информации за следење за вашата пратка или за парцела.

Како можам да добијам број за следење за Мароко Пост?

Бројот за следење на Мароко Пост можете да го добиете од испраќачот. Пратката обично содржи 13 броеви / букви. Формите на мароканскиот број за поштенско следење се следниве:

Мароко Пост форми за следење на броеви

(# = Писмо / * = број /! = Писмо или број)

 • A# *** *** *** MA
 • C# *** *** *** MA
 • E# *** *** *** MA
 • H# *** *** *** MA
 • J# *** *** *** MA
 • L# *** *** *** MA
 • M# *** *** *** MA
 • R# *** *** *** MA
 • S# *** *** *** MA
 • U# *** *** *** MA
 • V# *** *** *** MA

Поштенски услуги во Мароко

Договор во Мароко Пост во партнерство со компанијата Амана за да се олесни процесот на испорака и следење на парцелите во Мароко. Еве ги најистакнатите активности на Мароко Пост - Амана:

национално

 • Национална мисија на Амана : Националната служба за пораки обезбедува да соберете, транспортирате и испорачувате документи и парцели на најдобри рокови низ цела Мароко.
 • Секретаријат за транспорт и логистика : Услуга што гарантира испорака на стока во форма на удели на големо, чија тонажа се движи од 3 тони до 25 тони.

меѓународен

Мароко Пост обезбедува широк спектар на услуги од областа на меѓународните и експресните меѓународни курири.

 • Амана Интернационал Експрес : Тоа е услуга за меѓународни експресни испраќања што гарантира испорака во гарантирани рокови од 2 до 4 дена.
 • Amanat International : Тоа е услуга за експресни меѓународни пратки што гарантира испорака во рок од 5-7 дена.
 • Поштенски пакети : Тоа е услуга за меѓународни пратки што гарантира испорака во рок од 7 до 15 дена.

Примери на статуси кои ги поминува следењето на пратката на Poste Maroc

статуси
2ème tentative de livraison programmée le lendemain
Arrivé à
Echec de livraison
Echec de livraison. Envoi à récupérer à l-agence
En instance de livraison à
Envoi arrivé au centre
Envoi arrivé à destination
Envoi arrivé à l-agence
Envoi arrivé à l-agence/centre
Envoi dédouané
Envoi en cours de livraison
Envoi encours de traitement
Envoi envoyé vers la nouvelle destination
Envoi livré
Envoi pris en charge
Envoi retourné à l-expéditeur
Envoi reçu pour Export
Envoi sorti de l-agence/centre
Envoi sorti par le facteur
Envoi sous douane
Envoi à retourner à l-expéditeur
Envoi à récupérer de l-agence
Envoi éxpédié