позадина

Најчесто поставувани прашања

Зошто мојата пратка е заглавена долго време на одредена локација?

Ако информациите за следење на вашата пратка не се ажурирани, тоа обично значи дека парцелата е сè уште на пат до земјата одредиште или дека превозникот не го ажурирал системот за следење. Исто така, можно е одредени методи на испорака да не поддржуваат ажурирања за континуирано следење.


Ако сте загрижени за статусот на вашата парцела, треба да го контактирате испраќачот за подетални информации. Испраќачот има пристап до сите релевантни детали за испорака и може да иницира формално барање со превозникот во нивната земја за да ја лоцира вашата парцела.

Зошто мојот резултат од следењето покажува „не е пронајден“?

Пораката „не е пронајдена“ покажува дека не може да се повлечат информации за дадениот број за следење. Ви предлагаме прво да ја потврдите точноста на бројот за следење што го внесовте. Доколку постои можност за грешка, ве молиме контактирајте го испраќачот за да го потврдите точниот број.


Ако бројот за следење е точен, сепак може да бидат потребни 1-3 дена за да станат достапни информациите за следење. Препорачуваме да почекате неколку дена за да се ажурира системот.

не ја добив мојата нарачка; дали можам да добијам рефундација?

Ако сакате да побарате враќање на парите, мора директно да го контактирате продавачот или испраќачот кој ви ја испратил парцелата.

Како можам да ја сменам адресата за испорака?

Откако пратката е на пат, адресата за испорака не може да се смени. Треба да почекате додека пакетот пристигне во вашата земја, во тој момент можете да побарате промена на адресата преку вашиот локален превозник.

Дали има дополнителни информации потребни за следење на пратката?

Да, во одредени случаи, следењето на пратката може да бара повеќе информации отколку само бројот за следење. Иако бројот за следење е доволен за повеќето компании, на други можеби ќе им требаат дополнителни детали за да обезбедат прецизни ажурирања за следење. Ова може да го вклучи одредишниот поштенски број, последните четири цифри од телефонскиот број на примачот или адресата на е-пошта поврзана со нарачката. Ги собираме овие информации за да ја подобриме нашата комуникација со транспортната компанија и да се осигураме дека можеме да ви ги понудиме најточните и најактуелните информации за следење за вашата пратка.