Deutsche Post (DHL)

Deutsche Post (DHL) Следење

Германска мултинационална компанија за испорака на пакети и управување со синџирот на снабдување

позадина

Следете ги пратките и парцелите на Дојче

Deutsche Post (DHL)

Компанијата Дојче пост (Deutsche Post AG) е меѓу најголемите курирски компании низ целиот свет и е германска мултинационална компанија фокусирана на испорака на парцели, како и управување со ланец на снабдување и е со седиште во Бон.

Следење на пакети за Дојче

4tracking ви обезбедува лесен начин за следење на пакетите за германски пошта следејќи ги следниве чекори:

 • Посетете ја страницата од врската погоре
 • Findе најдете празно поле во кое ќе го поставите вашиот број за следење за вашата пратка и кликнете на Track
 • Секунди подоцна, ќе ги добиете сите достапни информации за вашата пратка, вклучувајќи ја локацијата на испораката и сите нејзини движења
 • Можете да го пронајдете празно поле на почетната страница, исто така можете да пребарувате за компанијата што некогаш сте ја испорачале за да го испратите вашиот производ, користете го празно поле на страницата на компанијата за да поставите број за следење на производот и да пребарувате за неговиот статус.

Како да го најдам бројот за следење за Дојче Пост?

Постојат неколку начини да се добие број за следење на објавите на Deutsche:

На пример, кога купувате од шопинг-страница, страната честопати го обезбедува бројот за следење и ќе го најдете на страницата за нарачки.

Кога испраќате парцела со Дојче Пост, ќе добиете потврда која вклучува многу информации, вклучувајќи го и бројот за следење.

Колку време е потребно да пристигнат парцели од Дојче?

Дојче Пост се смета за една од најбрзите компании за испорака во светот и поголемиот дел од времето е во радиус од 400 км, испораката е често во истиот ден, но повеќе од тоа, времето е до два дена.

Формулари за броеви за следење на Дојче

(# = Писмо / * = број /! = Писмо или број)

 • R# *** *** *** DE
 • V# *** *** *** DE
 • A# *** *** *** DE
 • C# *** *** *** DE
 • E# *** *** *** DE
 • L# *** *** *** DE
 • U# *** *** *** DE
 • *** *** *** ** DE
 • JJD *** *** *** *** *
 • JJD *** *** *** *** *** ***
 • *** *** *** *
 • *** *** *** ***
 • *** *** *** *** *** *
 • *** *** *** *** *** *** *** *

Што значи дека парцелата или пратката е во (во транзит) за Deutsche post?

Оваа фраза значи дека парцелата е на пат кон примачот

Што значи ако парцелата или пратката се наоѓаат во државата (испорака) за Дојче Пост?

Испораката значи дека примачот го добил неговиот пакет и процесот на испорака заврши.

Што значи дека парцелата или пратката е во состојба (вратена на испраќачот) за пошта Дојче?

Ова обично се случува од многу причини, вклучувајќи го и клиентот да не го прими неговиот пакет во наведените рокови. Или дека парцелата останала во царината и клиентот не ги завршил потребните процедури за да го прими својот производ.