China Post EMS (ePacket)

China Post EMS (ePacket) Следење

ePacket е експресна услуга за испорака обезбедена од Кина Пост

позадина

Следете пратки и пакети со е-пакет

China Post EMS (ePacket)

ePacket е опција за испорака понудена од провајдери на логистика на трети лица. Потекнува како договор меѓу Поштенската служба на САД (УСПС) и Хонг Конг Пост и сега се прошири и вклучува десетици земји. Овозможува побрза испорака на е-пакет производи што доаѓаат од Кина и Хонг Конг до голем број на земји.

Зошто треба да избереме ePacket услуга?

Методот за испраќање е-пакет е еден од најбрзите методи за испорака од Кина до други земји.

 • Евтина цена . ePacket ви наплаќа такси по вкупна тежина, и слободно е да правите регистрирана пошта
 • Брза испорака . По е-пакет пошта се потребни 7-10 дена за да се заврши процесот на испорака
 • Поврзување помеѓу веб-страниците за е-трговија како што се еБај, АлиЕкспрес и други веб-страници за е-трговија
 • Следење на е-пакет . ePacket обезбедува броеви за следење на луѓето што им овозможуваат на продавачите да ја следат нивната нарачка во реално време.
 • Бесплатно се враќа на сите неизбришливи артикли. Друга придобивка за клиентите е чувството на сигурност да знаат дека секоја неизбришлива ставка е вратена, без дополнителен трошок

Следење на е-пакет

Можете да ги пратите пратките и пакетите ePacket лесно со услугата 4TRACKING, сè што треба да направите е да го ставите вашиот број за следење на пратката на е-пакетот на горното поле и да кликнете на копчето за следење, а потоа да чекате за резултатите.

Нашата услуга ќе ви помогне да ги пратите USPS пакетите, China Post EMS пакетите.

Регионите каде е достапна услугата ePacket

Порака со е-пакет претходно беше достапна само во Соединетите држави, сега е поддржана во многу земји:

АзијаЕвропаСеверна и Латинска АмерикаОкеанија
Саудиска АрабијаФедерација на РусијаСоединети ДржавиАвстралија
Јужна КореаШпанијаКанадаНов Зеланд
МалезијаФранцијаМексико
СингапурХоландија

ЈапонијаОбединето Кралство

Хонг КонгУкраина


Германија


Норвешка


Грција


Португалија


Ирска


Финска


Австрија


Белгија


Швајцарија


Данска


Унгарија


Земја на Турција


Шведска


Полска


Луксембург


Италија

Кои се форматите за броеви за следење ePacket?

China Post EMS - броевите за следење ePacket изгледаат како што следува:

(# = Писмо / * = број /! = Број или буква)

 • K# *** *** *** CN
 • CT *** *** *** CN
 • 6076861 *** ***
 • AH005 *** * GJ


Кои се границите на пакетот ePacket?

Тежина:

 1. Максимална 2KG по парцела: Оваа тежина вклучува производ, материјал за полнење, кутија за испорака и кој било друг материјал за пакување.

Големина:

 1. Максимална големина : Обична парцела во форма: збир на должина, ширина и висина не повеќе од 90 см, а најдолгата страна не треба да надминува 60 см, цилиндрична форма на парцела: збир на двоен дијаметар и должина не смее да надминува 104 см, а должината не треба надминува 90 см.
 2. Минимална големина: Обична парцела во форма: должина треба да биде подолга од 14 см, а поширока од 11 см., Цилиндрична форма на парцела: збир на двоен дијаметар и должина треба да биде подолга од 17 см.