Poslaju

Poslaju Следење

Послају е услуга за поштенска достава во Малезија во сопственост на компанијата Пос Малезија

позадина

Следете ги пратките и парцелите на Послају

Poslaju

Позлај е услуга за поштенска достава во Малезија во сопственост на компанијата Пол Малезија, со историја која датира од раните 1800-ти, компанијата има ексклузивна концесија да обезбедува пошта услуги преку својата мрежа од над 926 филијали и мини пошти во Малезија, Малезија Пост ќе продолжи да се трансформира и иновира со цел да ја задржи својата важност и конкурентска предност, како и да продолжи да ги поврзува Малезијците со остатокот од светот.

Пос Лају е водечка компанија за курир во Малезија, поврзува над 80% од населените области низ целата земја со својата испорака за следниот ден и други услуги. PosLaju има најшироко мрежно покритие и најголема курирска флота во Малезија.

Следете ги пакетите Послају

4TRACKING ќе ви помогне да ги пратите пратките и пратките испорачани со PosLaju. се што треба да направите е да го поставите вашиот број за следење на PosLaju на горното поле, и кликнете на копчето за следење и почекајте неколку секунди за да ги добиете сите информации, вклучувајќи ги локациите и датумите.

Услуги Послају

Послају обезбедува поштенски и сродни услуги:

 • Стандардна пошта
 • Курир, експрес и парцели CEP
 • Трговија на мало (плаќања на сметки, обновување на возачката дозвола, лично осигурување, услуги за превоз на возила)
 • Пос Експрес Интернешнл (меѓународни влезни и излезни пошти, мали пакетчиња, пратки)
 • Логистика (складирање, шпедиција).
 • е-трговија (е-исполнување, е-плаќање, е-пазар).

Броеви за следење на Послају

Броевите за следење на Малезија Пост можат да се сумираат на следниов начин:

(# = Писмо / * = број /! = Број или буква)

 • A# *** *** *** MY
 • B# *** *** *** MY
 • C# *** *** *** MY
 • E# *** *** *** MY
 • F# *** *** *** MY
 • L# *** *** *** MY
 • R# *** *** *** MY
 • S# *** *** *** MY
 • U# *** *** *** MY
 • V# *** *** *** MY
 • ### *** *** ** MY
 • GEG## *** *** **
 • SYB## *** *** **
 • SYL## *** *** **
 • YLC## *** *** **
 • ### *** *** *** MY
 • 2260 *** *** *
 • 2269 *** *** *
 • 5202 *** *** *
 • 5203 *** *** *

Колку време трае PosLaju за да се испорача?

За испорака до Источна Малезија ќе трае помеѓу 20 и 23 дена. Стандардното време на испорака е предмет на работните денови на Малезија Пост Берхад во согласност со нејзините држави. Само презентирајте ја 1-та потврда за испорака на избраниот бројач за Центри Пос Лају.

Колку време е потребно за да се испорача Послају?

Позлају е услуга Експрес пошта во Малезија и испорачува парцели во рок од 2 до 5 работни дена во Малезија. Потпис ќе биде потребен кога ќе ја добиете парцелата. Броевите за следење исто така ќе бидат дадени по испраќањето на парцелите.