Singapore Post

Singapore Post Следење

Singapore Post е компанија за курирска услуга која обезбедува поштенски услуги и на домашно и на меѓународно ниво.

позадина

Следете ги пратките во Сингапур Пошта

Singapore Post

Singapore Post Limited, или SingPost, е назначениот јавен поштенски носител на лиценцата на Сингапур, одговорен за обезбедување сигурни и достапни поштенски услуги низ градот-држава и пошироко. Основана во 1819 година, SingPost еволуираше низ вековите за да се приспособи на променливите потреби на своите клиенти, што го прави водечки снабдувач на поштенски и логистички решенија во регионот. SingPost нуди широк спектар на услуги кои се движат од традиционални поштенски услуги до логистика за е-трговија.


Седиштето на SingPost е стратешки лоцирано во Поштенскиот центар во Сингапур, Паја Лебар, во срцето на градот. Модерниот, најсовремен објект делува како централен центар на операции, обезбедувајќи беспрекорна испорака на услуги низ сите региони. Со работна сила од илјадници, SingPost е добро опремена да ги задоволи различните потреби на поединци, бизниси и владини агенции.


SingPost е добро ценет поради неговата посветеност на извонредност и иновација, нудејќи широк спектар на услуги како што се поштенски, пакети и логистички услуги, меѓународни решенија за пошта и решенија за е-трговија. Покрај традиционалната испорака на пошта, SingPost обезбедува и финансиски услуги преку својата подружница, SingPost Centre, и дигитални решенија како што се киосците SAM и vPost, неговата меѓународна услуга за испорака.

Следење на пост пратка во Сингапур

Следењето на пратката е составен дел од услугите на SingPost, овозможувајќи им на клиентите да ги следат нивните пакети и пошта во реално време. SingPost обезбедува робустен и безбеден систем за следење кој им дава мир на клиентите знаејќи го статусот и локацијата на нивните пратки. Процесот е јасен: клиентите едноставно треба да го внесат уникатниот број за следење обезбеден во моментот на испраќање во алатката за следење на веб-страницата на SingPost или користејќи ја нашата платформа за следење пратки.

Како да ги следите пратките по пошта во Сингапур?

За да следите пратка од Сингапур Пост, треба да го внесете вашиот број за следење во назначеното поле и кликнете на копчето „Превозник“, а потоа изберете „Сингапур пост“. Ако не сте сигурни кој превозник се справува со вашата пратка, системот може автоматски да го избере превозникот за вас. Потоа, кликнете на копчето „Следи“ и ќе бидете пренасочени на страницата со резултати за следење, каде што можете да најдете детални информации за статусот и локацијата на вашата пратка.

Како изгледа бројот за следење на пост во Сингапур?

Бројот за следење на SingPost обично се состои од серија алфанумерички знаци. Обично започнува со две азбуки, проследени со девет цифри и завршува со „SG“. На пример, бројот за следење може да изгледа како „RR123456789SG“. Овој уникатен идентификатор им овозможува на клиентите да го следат напредокот на нивните пратки во текот на процесот на испорака.

Време на испорака за пост-пратки во Сингапур

Времето на испорака за пратките на SingPost се разликуваат во зависност од користената услуга и дестинацијата. За локална пошта во Сингапур, испораката обично трае помеѓу 1-3 работни дена. За меѓународни пратки, времето на испорака може да варира од неколку дена до неколку недели, во зависност од земјата на дестинација и царинските процедури. Сепак, ова се само проценети времиња на испорака, а вистинската испорака може да варира. Секогаш се препорачува редовно да ја следите вашата пратка SingPost за најточни информации.

Често поставувани прашања за Сингапур пост пратки

Како да контактирам со пост во Сингапур ако има проблем со мојата пратка?

Ако има проблем со вашата пратка, службата за корисници на SingPost е лесно достапна за помош. Можете да ги контактирате на нивниот телефонски број: +65 6222 5777 . Осигурете се дека го имате при рака вашиот број за следење и други релевантни информации за вашата пратка кога ќе ги контактирате.

Што треба да направам ако моето Следење на пратката во Сингапур не се ажурира?

Ако вашиот статус за следење на пратката SingPost не е ажуриран неколку дена, тоа може да биде затоа што пакетот е во транзит помеѓу точките за следење. Ако статусот остане непроменет подолг период, се препорачува да ја контактирате службата за корисници на SingPost за помош.

Што значи „Во транзит“ за мојата пошта во Сингапур?

Статусот „Во транзит“ за вашата пратка SingPost покажува дека вашиот пакет е на пат до адресата за испорака. Статусот ќе се ажурира бидејќи пакетот поминува низ различни фази од процесот на испорака.

Што треба да направам ако мојата пошта испорака во Сингапур е одложена?

Ако вашата испорака на SingPost доцни над проценетото време за испорака, прво треба да го проверите статусот користејќи го вашиот број за следење. Ако информациите за следење не се ажурирани некое време или ако доцнењето е значително, се препорачува да се обратите до службата за корисници на SingPost за дополнителна помош.

Што треба да направам ако мојот статус на пошта во Сингапур вели „Испорачана“, но не сум го добил мојот пакет?

Ако вашите информации за следење на SingPost покажуваат „Испорачано“, но не сте го добиле пакетот, препорачливо е прво да проверите кај вашите соседи или вашата локална пошта. Ако сè уште не можете да го најдете пакетот, треба да ја контактирате службата за корисници на SingPost за дополнителна помош.

Што можам да направам ако примив оштетен пакет од Сингапур Пошта?

Ако добиете пакет кој е оштетен, треба веднаш да го пријавите на SingPost. Можете да го направите ова со контактирање на нивната служба за корисници или преку нивната веб-страница или преку телефон. Обезбедете ги сите релевантни информации за пратката, вклучувајќи го и бројот за следење и природата на штетата, за да го олесните процесот на решавање.

Ја пропуштив мојата пошта испорака во Сингапур. Што треба да направам следно?

Ако не сте биле дома кога се обидела да ја испратите, SingPost обично остава известување со информации за следниот обид за испорака или упатства за подигање на пакетот од локална пошта. Следете ги упатствата на известувањето за да го добиете вашиот пакет.

Примери на статуси кои ги поминува следењето на пратката на Singapore Post

статуси
Acceptance completed
Accepted in Poland
Aircraft take off
Arrival KALAMAKIOU - ELTA
Arrival M.D. PALAIOU FALIROU
Arrival at Collection Point For Pick-up
Arrival at Mail operation center
Arrival at Office of Exchange
Arrival at Outward Office Of Exchange
Arrival at PO
Arrival at delivery office
Arrival at export hub
Arrival at inward OE
Arrival at inward office of exchange
Arrival at origin border point
Arrival at outward OE
Arrival at outward office of exchange
Arrival at the airport
Arrival in CHOLARGOU - ELTA
Arrival in M.D. CHOLARGOU
Arrived At Delivery Centre - Um Ramool (Dubai)
Arrived at Delivery Office
Arrived at International Hub
Arrived at Regional Facility
Arrived at delivery office
Arrived at office of exchange
Arrived awaiting clearance (Inbound)
Arrived in PTT Work Place
At Office, In Delivery Office
Attempt of Delivery
Carrier received
Cleared and awaiting international departure
Could not be delivered and will be returned to the country of origin
Current Office Changed on Demand
Deliver item (Inb)
Delivered (to the recipient)
Delivered To Y***a M******u
Delivered and COD Collected
Delivered to Y***a M******u
Delivery Attempt
Delivery preparation
Delivery-3rd Party-On Hold