DHL Express

DHL Express Следење

DHL Express е поделба на Германскиот поштенски центар што обезбедува курирски услуги на меѓународно ниво

позадина

Следете ги пратките и парцелите на DHL Express

DHL Express

DHL Express е меѓу најголемите шпедитерски компании во светот, со присуство во повеќе од 220 земји и региони, обезбедувајќи голем број логистички решенија и вкупно 350.000 вработени. DHL Express е дел од групацијата Дојче Пост DHL, која исто така вклучува:

 • DHL Parcel и DHL e-commerce, кои се филијали на матичната компанија, обезбедуваат решенија за испорака на пакети и испорака на пакет за деловни и потрошувачки потрошувачи, покрај логистичките услуги во електронска трговија. Двете компании работат под трговските имиња DHL Parcel за Европа и DHL е-трговија за остатокот од светот.
 • DHL Global Forwarding: Порано познат како DHL Danzas Air & Ocean е уште еден дел од матичната компанија Дојче Пост DHL Group и нејзината мисија е да обезбедува услуги за авионски и морски товарни услуги.
 • DHL Freight: Друг дел од компанијата што им обезбедува на своите клиенти услуги на испорака до кое било место по море, воздухопловство, железница, пат ...
 • И синџир на снабдување DHL: Синџирот на снабдување DHL е поделба на компанијата и е специјално поврзана со DHL Express и има голем број вработени и е со седиште во Бон

Подолу ќе најдете неколку вообичаени прашања во врска со DHL Express вклучени во одговорите:

Следете ги парцелите DHL Express

4tracking.net ви овозможува лесен и непречен начин да ги пратите вашите парцели ширум светот и во која било земја. Доволно е да го внесете бројот за следење во полето погоре и да кликнете на Следи. Откако чекате неколку секунди, ќе ги добиете последните ажурирања за вашата парцела.

Каде можам да го најдам мојот број за следење на DHL Express?

Може да добиете број за следење на вашата пратка преку DHL Express, користејќи го референтниот број на пратката во вашата е-пошта за да ја потврдите пратката или преку страницата на продавницата каде што сте го нарачале вашиот производ.

DHL Express броеви за следење?

DHL Express броевите за следење може да се сумираат на следниов начин:

(# = Писмо / * = број /! = Број или буква)

 • *** *** ***
 • *** *** *** *
 • JJD *** *** *** *** *** *
 • 003404339 *** *** *** **
 • 003404341 *** *** *** **
 • 003404342 *** *** *** **
 • 003405104 *** *** *** **

Колку време трае пратката DHL Express за да пристигне?

DHL Express е компанија за брза испорака, но времето за пристигнување се менува од една во друга земја и ќе ви дадеме неколку примери.

Од Кина до Соединетите држави, може да потрае помеѓу 16 и 20 дена

И од Кина кон европските земји од 7 до 15 дена


За да добиете подобар специфичен период, можете да ја внесете DHL express веб-страницата и да ги пополните потребните податоци, за да ви обезбедиме целосни информации за периодот и цената

Што значи дека пратката или пратката е „Во транзит“ за DHL Express?

Оваа реченица значи дека парцелата во моментов е на пат кон клиентот.

Што значи дека пратката или пратката е „Испорачана“ за DHL Express?

испорачано значи дека клиентот ја добил парцелата и процесот на испорака е завршен.

Што значи дека пратката или пратката се наоѓаат во условот „вратен на испраќачот“ за DHL Express?

пратката се вратила на испраќачот, што значи дека клиентот не стигнал до парцелата во роковите утврдени за спроведување на овој процес. Или дека парцелата била запленета од царината и клиентот не ги завршил процедурите со царината и таа била вратена на адресата на испраќачот и може да има други причини за враќање на производот на неговиот испраќач.

Што да направам во случај на кражба или губење на пратка или пратка?

Во случај на кражба, загуба или пристигнување на оштетена пратка или ако пратката не стигне во однапред одреденото време, DHL Express може да се контактира преку страницата назначена за вашата земја и да ги обезбеди сите потребни информации за решавање на проблемот

Царински статус

Кога ја пратите вашата пратка, можете да добиете известување за царинскиот статус. Ова значи дека постапките за царинење се во тек и ќе поминат низ неколку фази. Доколку на царината и требаат одредени специфични информации, DHL Express ќе ве контактира.

Што да направам ако DHL Express парцелата не пристигне на време?

Едноставно решение е да комуницирате со DHL Express, но мора да се сфати дека ако вашата парцела е во состојба на тревога, може да има одложувања во испораката поради катастрофи или лошо време. Прво проверете ги предупредувањата.

Ако го немам мојот број за следење, дали сè уште можам да ја следам мојата пратка?

Да, ве советуваме секогаш да го чувате бројот за следење, но во случај на губење на истиот, можно е да се користи референтниот број на испраќачот преку услугата за референтно следење на Интернет за испраќачот.

Кога се обидов да ја следам мојата пратка, добив порака за грешка. Што е причината?

Може да има различни причини. Бројот за следење на бродот DHL Express е 10 цифри (како 1234567890, 2345678901), затоа, проверете ги броевите и обидете се повторно.

Кога ги следам моите меѓународни пратки DHL Express, зошто добивам информации за погрешна испорака на дестинација?

DHL периодично го заокружува броевите на товарот од оперативни причини. Понекогаш ова резултира со идентични информации за две пратки кои патуваат под ист број на товарни листови. DHL работи напорно за да го избегне овој проблем во иднина, и иако оваа информација може да биде збунувачка на моменти, вашата физичка пратка ќе оди на својата точна дестинација.

Ја следев пратката и ми рекоа да контактирам со ДХЛ. Зошто се случува ова?

Ова обично се случува кога DHL Express нема доволно информации за следење на пратката во ваше име. Адресата може да биде неточна или да бидат потребни некои дополнителни информации. Прашањето може да се реши многу брзо со директно контактирање на компанијата.

Резултатите од следењето покажуваат дека мојата пратка ќе се пресели во друг град од првичната дестинација. Зошто?

Дестинациите за испорака и испорака прикажани во резултатите од следењето на DHL Express се засноваат на дестинацијата на бензинската станица што ја обезбедува испораката. Ве молиме уверете се дека вашата пратка е доставена до дестинацијата што ја дадовте.