USPS

USPS Следење

USPS е глобална компанија за логистички услуги

позадина

Следење на пратките и парцелите на USPS

USPS

USPS е кратенка на Поштенската служба на Соединетите Американски Држави. Тоа е исто така познат како Пошта или САД пост. Тоа е независна агенција, основана во 1971 година, а неговата мисија е да им обезбеди на поштенските услуги во сите региони на Соединетите Американски Држави. Оваа голема компанија опфаќа околу петстотини илјади работници и двесте илјади возила. Оваа компанија има голем број услуги, меѓу нив:

 • Приоритет пошта Express®
 • приоритет Mail®
 • Прва класа Mail®
 • USPS мало земјата ™
 • медиумите Mail®

Следење USPS пакети

По влегувањето 4tracking.net, ќе најдете следење кутија, Стави вашата следење на број, и кликнете на вистинскиот пат. Неколку секунди подоцна, ќе добиете информации за последната локација на вашата пратка.

Можете исто така да ги пратите вашиот пакет со испраќање на порака со следење на број на бројот 28777

Како можам да најдам ми следење на број USPS?

 • Кога ќе испратите пратка од страна на американските пошта, ќе ви бидат дадени на приемот на вашата пратка со голем број на информации, вклучувајќи следење на број.
 • приемот на осигурување за производот содржи и следење на број. Некои луѓе купуваат осигурување на своите пакети, кога вредноста на производот е повеќе од 50 $.
 • Ако брод вашата пратка преку usps.com, ќе добиете е-маил со следење на број.
 • Во случај на купување од интернет, продавачот ќе ви обезбеди со следење на број со испраќање на вашата e-mail, или ќе го најдете на страницата со наредба на местото од каде што сте го купиле.

време USPS пакет испорака

време парцела пристигнување варира од услуга на услуги, како и локалните услуги се пократко време:

 • Приоритет пошта Express®: 1-2 дена
 • Приоритет Mail®: 1-3 дена
 • Прва класа Mail®: 1-3 дена
 • Медиумите Mail®: 2-8 дена

Како и за меѓународна пошта:

 • Глобална страна Експрес Guaranteed® (GXG®): 1-3 дена
 • Приоритет пошта Експрес International®: 3-5 дена
 • Приоритет пошта International®: 6-10 дена

Како USPS следење на број изгледа?

Форматот на следење на број USPS варира во зависност од услугата се користи, како што следува:

(# = Писмо / * = цифрениот /! = Цифра или писмо)

 • A# *** *** *** US
 • C# *** *** *** US
 • D# *** *** *** US
 • E# *** *** *** US
 • G# *** *** *** US
 • H# *** *** *** US
 • L# *** *** *** US
 • R# *** *** *** US
 • S# *** *** *** US
 • T# *** *** *** US
 • U# *** *** *** US
 • V# *** *** *** US
 • 82 *** *** **
 • 83 *** *** **
 • M4 *** *** **
 • V0 *** *** **
 • CH00 *** *** *
 • LH00 *** *** *
 • 92 *** *** *** *** *** *** *** ***
 • 420 *** *** *** *** *** *** *** *** ***
 • 420 *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *
 • E1905 *** * !*** **** *** *** *** *** *** *** * **
 • E1906 *** * !*** **** *** *** *** *** *** *** * **
 • L1905 *** * !*** **** *** *** *** *** *** *** * **
 • L1906 *** * !*** **** *** *** *** *** *** *** * **

Што значи дека на парцела или пратката е во состојба на "транзит" за USPS?

Кога велиме дека производот е во фаза на транзит, тоа значи дека пратката е на пат за испорака.

Што значи дека на парцела или пратката е во состојба на "испорака" за компанијата USPS?

Дадени значи дека примачот на пратката ја доби и испорака процес е завршена.

Што значи дека пакетот или пратката е во состојба на "Враќање на испраќачот" за USPS?

Оваа реченица значи дека сопственикот на парцелата не ја добиле од било која причина, и по истекот на рокот на испорака, се враќа автоматски на испраќачот.

Што е процедура која се користи во случај на кражба или загуба на пакувањето или на испорака?

Во случај на кражба и се обезбедени докази, да фотографирате и да ги испратите на USPS. Во случај да имате осигурување, на компанијата ќе ви надомести за она што сте ја изгубиле. Во случај на кражба, контактирајте со продавачот и ќе биде во можност да се добие замена или враќање на средствата.

Што значи дека пратката или пратката е во "надвор од испорака" услов за USPS?

Оваа реченица значи дека парцелата ја напушти центарот на превозот кон својата конечна дестинација