Amana

Amana Следење

Амана е компанија специјализирана за логистички услуги во рамките на Мароко

позадина

Следете ги пратките и парцелите на Амана

Amana

Амана е компанија која работи во партнерство со Мароко Пост во логистички услуги и има повеќе услуги во и надвор од Мароко. Услугите на Амана се достапни во сите постројки во Мароко и во 22 агенции и центри посветени на оваа намена.

Следење на аманата

Можете да ги следите пакетите АМАНА на веб-страницата 4TRACKING, со внесување на бројот за следење АМАНА во горното поле, и кликнете на копчето за следење за да ги добиете сите информации за следење за вашата пратка или за тоа парцела.

Како да добијам број за следење на Amana?

Можете да добиете број за следење АМАНА од испраќачот. Пратката обично содржи 13 броеви / букви. Формите на бројот за следење АМАНА се следниве:

Форми на броеви за следење на аман

(# = Писмо / * = број /! = Писмо или број)

 • A# *** *** *** MA
 • C# *** *** *** MA
 • E# *** *** *** MA
 • H# *** *** *** MA
 • J# *** *** *** MA
 • L# *** *** *** MA
 • M# *** *** *** MA
 • R# *** *** *** MA
 • S# *** *** *** MA
 • U# *** *** *** MA
 • V# *** *** *** MA

Услуги на Амана

Мароко Пост договори партнерство со компанијата Амана за да се олесни процесот на испраќање и следење на парцелите и пратките во Мароко. Ова се најистакнатите активности на Мароко Пост - Амана:

национално

 • Национална мисија на Амана : Националната служба за пораки обезбедува да соберете, транспортирате и испорачувате документи и парцели на најдобри рокови низ цела Мароко.
 • Секретаријат за транспорт и логистика : Услуга што гарантира испорака на стока во форма на удели на големо, чија тонажа се движи од 3 тони до 25 тони.

меѓународен

Мароко Пост обезбедува широк спектар на услуги од областа на меѓународните и експресните меѓународни курири.

 • Амана Интернационал Експрес : Тоа е услуга за меѓународни експресни испраќања што гарантира испорака во гарантирани рокови од 2 до 4 дена.
 • Amanat International : Тоа е услуга за експресни меѓународни пратки што гарантира испорака во рок од 5-7 дена.
 • Поштенски пакети : Тоа е услуга за меѓународни пратки што гарантира испорака во рок од 7 до 15 дена.