DHL eCommerce US

DHL eCommerce US Следење

DHL e-Commerce е логистичка услуга за е-трговија, која ги поврзува продавачите со купувачите ширум светот

позадина

Следете ги пратките за е-трговија на DHL

DHL eCommerce US

DHL e-Commerce US е поделба на меѓународната компанија за услуги за испорака и курирска испорака, DHL Express. Како водечки светски бренд во логистичката индустрија, DHL обезбедува меѓународни превози и курирски услуги низ 220 земји и територии ширум светот. DHL e-Commerce, особено, ги задоволува постојано растечките барања на логистиката за е-трговија, нудејќи широк спектар на домашни и меѓународни решенија за испорака на онлајн трговците на мало и деловните клиенти.


И покрај тоа што е филијала на глобален конгломерат, DHL e-Commerce US, како што сугерира името, првенствено се фокусира на пазарот во Соединетите држави. Ја користи својата ефикасна мрежа за да им обезбеди на трговците на мало за е-трговија и онлајн бизнисите во САД беспрекорен пристап до потрошувачите на домашно и на меѓународно ниво. Оваа поделба на DHL е посветена на зајакнување на бизнисите со достапни и сигурни решенија за испорака кои се прилагодени за индустријата за е-трговија.


Опсегот на услуги што ги обезбедува DHL e-Commerce US вклучува испорака на пакети и пакети, товарен транспорт, управување со синџирот на снабдување, решенија за складирање и многу повеќе. Овие услуги се дизајнирани да им помогнат на онлајн бизнисите ефикасно да управуваат со нивната логистика и да ги испорачаат своите производи до клиентите навремен и сигурен начин. DHL e-Commerce US е познат по своите флексибилни услуги кои можат да се приспособат за да одговараат на уникатните потреби на секој бизнис, без оглед на неговата големина или индустрија.


Седиштето на DHL e-Commerce САД се наоѓа во Вестон, Флорида. Оваа стратешка локација и овозможува на компанијата ефективно да управува со својата експанзивна мрежа низ целата земја, осигурувајќи дека сите пратки се обработуваат и испорачуваат ефикасно. Седиштето делува како централен центар, координирајќи ги различните аспекти на работењето на компанијата, вклучително и обработка на пратки, услуги на клиентите и развој на деловна стратегија.

DHL e-commerce Следење на пратки во САД

Како функционира DHL e-commerce Следење на пратки во САД?

Една од клучните услуги што ги нуди DHL e-Commerce US е следењето на пратки. Оваа функција им овозможува на клиентите да го следат статусот на нивните пратки во реално време, обезбедувајќи транспарентност и мир на умот. Откако ќе се испрати пратката, ѝ се доделува единствен број за следење. Овој број може да се користи за следење на патувањето на пратката од испраќачот до примачот.

Како да ги следите испораките за е-трговија на DHL во САД?

За да ги следите испораките на DHL e-Commerce во САД, треба да го внесете вашиот број за следење во назначеното поле и кликнете на копчето „Превозник“, потоа изберете „DHL e-Commerce US“. Ако не сте сигурни кој превозник се справува со вашата пратка, системот може автоматски да го избере превозникот за вас. Потоа, кликнете на копчето „Следи“ и ќе бидете пренасочени на страницата со резултати за следење, каде што можете да најдете детални информации за статусот и локацијата на вашата пратка.

Како изгледа американскиот број за следење на е-трговија на DHL?

Бројот за следење на DHL e-Commerce во САД обично се состои од нумерички знаци и може да варира во должина во зависност од користената услуга. За домашните пратки, бројот за следење обично започнува со „GM“, „LW“ или „RX“ проследено со серија броеви. На пример, типичен број за следење може да изгледа како „GM123456789000000000“.

Време на испорака и примери

Времето на испорака за DHL e-Commerce US зависи од специфичната избрана услуга и дестинацијата на парцелата. За домашни пратки во Соединетите Американски Држави, стандардната испорака обично трае 2-8 работни дена. За меѓународни пратки, времето на испорака може да се движи од неколку дена до неколку недели, во зависност од земјата на дестинација и избраната услуга.


На пример, домашна пратка од DHL за електронска трговија во САД испратена преку услугата DHL Parcel Metro може да стигне до својата дестинација во истиот град истиот ден или следниот ден. За меѓународните пратки испратени преку DHL GlobalMail Packet Plus, обично се потребни околу 4-12 работни дена за да стигнат до земји како Канада или Обединетото Кралство.

Како можете да контактирате со DHL e-Commerce САД за прашања со испорака?

Ако наидете на какви било проблеми со вашата пратка, DHL e-Commerce US нуди низа опции за услуги на клиентите. Погрижете се да го имате при рака вашиот број за следење кога контактирате со нивната служба за корисници за да го олесните процесот.


За какви било прашања или прашања поврзани со вашата пратка, можете да контактирате со тимот за услуги на клиенти на DHL e-Commerce во САД преку нивниот бесплатен број 1 (317) 554-5191 за домашни прашања или 1 (800) 805-9306 за меѓународни прашања.


Тимот за услуги на клиенти на DHL e-Commerce во САД е достапен од понеделник до петок, од 8 до 21 часот по источно време. Препорачливо е да се обратите веднаш штом ќе забележите какви било проблеми поврзани со вашата пратка за брзо решавање.

Често поставувани прашања за е-трговија на DHL во САД

Што значи статусот „Во транзит“ во следењето на е-трговија на DHL во САД?

Ако вашиот статус на пратка од DHL e-Commerce во САД покажува „Во транзит“, тоа значи дека вашиот пакет моментално е на пат до својата дестинација. Овој статус се ажурира во секоја значајна точка во процесот на испорака, давајќи ви јасна претстава за тоа каде е вашата пратка во кое било дадено време.

Што треба да направам ако ми доцни пратката за е-трговија на DHL во САД?

Ако вашата пратка е одложена над очекуваниот датум на испорака, препорачливо е да го следите нејзиниот статус користејќи го бројот за следење. Ако нема ажурирања за подолг период или ако доцнењето е значително, најдобро е да контактирате со службата за корисници на DHL e-Commerce US за помош.

Може ли да ја сменам адресата за испорака на мојата пратка за е-трговија на DHL во САД?

Промената на адресата за испорака по испраќањето на вашиот пакет може да биде предизвикувачка и можеби не е секогаш возможна. Ако треба да ја промените адресата за испорака, од клучно значење е да ја контактирате службата за корисници на DHL e-Commerce US што е можно поскоро. Тие можат да ве водат низ сите достапни опции.

Што треба да направам ако мојата пратка за е-трговија на DHL во САД е изгубена?

Ако мислите дека вашата пратка за е-трговија на DHL во САД е изгубена, користете го вашиот број за следење за да го потврдите прво нејзиниот статус. Ако информациите за следење покажуваат дека вашиот пакет е изгубен или ако нема ажурирања подолг период, треба да ја контактирате службата за корисници на DHL e-Commerce US за помош.

Што значи статусот „Испорачан“ во следењето на е-трговија на DHL во САД?

Статусот „Испорачана“ во системот за следење на DHL e-Commerce US покажува дека вашата пратка пристигнала до крајната дестинација и дека е примена од примачот или овластено лице.

Што треба да направам ако мојата пратка од DHL e-Commerce во САД пристигне оштетена?

Доколку примите оштетен пакет од DHL e-Commerce US, веднаш треба да го пријавите во нивната служба за корисници. Тие ќе ве водат низ процесот на поднесување жалба или барање за компензација.

Како можам да испратам пакет користејќи DHL e-Commerce US?

За да испратите пакет преку DHL e-Commerce US, ќе треба да посетите една од нивните сервисни точки. Ќе треба да го подготвите вашиот пакет, да ги пополните потребните формулари (вклучувајќи ги и адресите на примачот и вашите адреси), да платите за избраната услуга, а DHL e-Commerce US ќе се справи со останатото.

Може ли да закажам подигнување со DHL e-Commerce US?

Да, DHL e-Commerce US нуди услуга за подигање. Можете да закажете подигнување со контактирање на службата за корисници на DHL e-Commerce US или со тоа што ќе го организирате онлајн на веб-страницата на DHL e-Commerce US. Погрижете се да го подготвите вашиот пакет и да го подготвите за подигнување во закажаното време.

Што треба да направам ако мојот број за следење на DHL e-Commerce во САД не работи?

Ако вашиот број за следење на DHL e-Commerce во САД не работи, најдобро е да ја контактирате нивната служба за корисници. Бројот за следење може да не работи веднаш по испраќањето бидејќи може да потрае некое време за да се ажурира системот. Меѓутоа, ако сè уште не работи по разумен период, службата за корисници на DHL e-Commerce US може да ви помогне.

Колку време е потребно за испорака на DHL e-Commerce US?

Времето на испорака за DHL e-Commerce US варира во зависност од користената услуга и дестинацијата на пакетот. За домашни пратки, стандардната испорака обично трае 2-8 работни дена, додека брзата испорака може да потрае 1-3 работни дена. Времето за меѓународна испорака може значително да се разликува, почнувајќи од неколку дена до неколку недели или повеќе. Најдобро е да го проверите проценетото време на испорака при изборот на вашата услуга.

Примери на статуси кои ги поминува следењето на пратката на DHL eCommerce US

статуси
ARRIVAL AT DESTINATION COUNTRY
ARRIVAL AT DESTINATION COUNTRY - END OF TRACKING, DELIVERY SHORTLY
ARRIVAL AT FACILITY
ARRIVAL AT POST OFFICE
ARRIVAL DESTINATION DHL ECOMMERCE FACILITY
ARRIVAL DHL DISTRIBUTION CENTER
ARRIVAL IN COUNTRY
ARRIVAL IN COUNTRY ~ ARRIVAL IN COUNTRY - DESTINATION COUNTRY
ARRIVAL IN COUNTRY ~ ARRIVAL IN COUNTRY - DESTINATION COUNTRY - TRACKING UPDATES MAY END HERE, WILL BE DELIVERED SHORTLY
ARRIVAL IN COUNTRY ~ ARRIVAL IN COUNTRY - TRANSIT COUNTRY
ARRIVAL IN COUNTRY ~ DESTINATION COUNTRY
ARRIVAL IN COUNTRY ~ DESTINATION COUNTRY - TRACKING UPDATES MAY END HERE, WILL BE DELIVERED SHORTLY
ARRIVAL IN COUNTRY ~ TRANSIT COUNTRY
ARRIVED AT CUSTOMS
ARRIVED AT DELIVERY TERMINAL
ARRIVED AT EXPORT FACILITY
ARRIVED AT FACILITY - PARTNER
ARRIVED AT LOCAL DISTRIBUTION CENTER
ARRIVED AT ORIGIN RETURN FACILITY
ARRIVED AT PICKUP POINT
ARRIVED AT TERMINAL LOCATION
ARRIVED AT TRANSIT FACILITY
ARRIVED USPS SORT FACILITY
ATTEMPTED DELIVERY
Arrival at airport ~ Arrival at airport
Arrival of shipping container in destination country/region ~ Arrival of shipping container in destination country/region
Arrived at depot in country of origin
Arrived at inbound gateway
Arrived at the international sorting center
Arrived in your region
CLEARED CUSTOMS
CLOSE BAG
Collected ~ Collected
Consignment created ~ Consignment created
Customs clearance in progress ~ Customs clearance in progress
Customs clearance process completed ~ Customs clearance process completed
Customs clearance process started ~ Customs clearance process started
DELIVERED
DELIVERED - LEFT WITH NEIGHBOR/FRONT DESK/OTHER
DELIVERED AT ENCLOSED PORCH
DELIVERED TO PICK-UP LOCATION – CUSTOMER NOTIFIED
DELIVERED ~ DELIVERED - FRONT DOOR/PORCH