SunYou

SunYou Следење

SunYou е компанија за прекугранична логистика, основана во јуни 2008 година, е водечки давател на логистички услуги за прекугранична е-трговија во Кина

позадина

Следете ги пратките на SunYou

SunYou

SunYou е водечка прекугранична логистичка компанија основана во јуни 2008 година. Специјализирана за логистички услуги за е-трговија, компанијата е со седиште во Шенжен, провинцијата Гуангдонг, Кина. Покрај главната канцеларија, SunYou има филијали и канцеларии на локации како што се Лос Анџелес, Куала Лумпур, Хонг Конг, Шангај, Гуангжу, Хангжу и Јиву, меѓу другите.


Компанијата е посветена на испорака на професионални глобални логистички решенија прилагодени за прекугранични бизниси за е-трговија. Нивните главни производи вклучуваат линија посветена на Shunyoubao (B2C), посветена линија Shunsubao, АПП за китовите птици (C2C) и мало пакување Shunyoutong. SunYou обработува дневен волумен на парцели кој надминува 500.000 парчиња и опслужува повеќе од 100.000 компании за е-трговија.


Со оглед на брзата природа на глобалниот пазар за е-трговија, SunYou Logistics постојано ги усовршува своите услуги за да обезбеди максимално задоволство на клиентите. Надвор од основните курирски услуги, SunYou обезбедува складирање, решенија за прекугранична е-трговија и прилагодени логистички решенија кои се грижат за различни потреби специфични за индустријата. Нивната експанзивна мрежа и партнерства обезбедуваат беспрекорна интеграција со различни платформи за е-трговија, што го прави искуството за испорака понепречено за онлајн трговците и потрошувачите.


Шенжен, како седиште на SunYou, делува како нервен центар за сите негови глобални операции. Опремен со најсовремена технологија и квалификувана работна сила, централата гарантира дека SunYou останува чекор понапред во логистичката игра, секогаш подготвен да се прилагоди и да се развива во услови на променлива динамика на пазарот.

Следење на пратката со SunYou

Една од најистакнатите карактеристики на SunYou е нејзиниот напреден систем за следење на пратките . Препознавајќи ја потребата за ажурирања во реално време и транспарентен процес на испорака, SunYou нуди врвно следење на пратките за сите свои услуги. Оваа посветеност на транспарентноста ги направи особено популарни меѓу бизнисите и потрошувачите кои имаат приоритет на навремени и точни ажурирања за нивните пратки.

Како да ги следите пратките на SunYou?

За да ги следите пратките на SunYou, треба да го внесете вашиот број за следење во назначеното поле и кликнете на копчето „Превозник“, а потоа изберете „SunYou“. Ако не сте сигурни кој превозник се справува со вашата пратка, системот може автоматски да го избере превозникот за вас. Потоа, кликнете на копчето „Следи“ и ќе бидете пренасочени на страницата со резултати за следење, каде што можете да најдете детални информации за статусот и локацијата на вашата пратка.

Како изгледа бројот за следење на SunYou?

Бројот за следење на SunYou обично се состои од серија на алфанумерички знаци, кои започнуваат со буквите „SY“, проследени со 11 до 12 цифри. Овој уникатен идентификатор, специфичен за секој пакет, овозможува прецизно следење од точката на испраќање до крајната дестинација за испорака. Овој систем обезбедува прецизност и сигурност на ажурирањата за следење што им се обезбедуваат на клиентите.

Време на испорака на испорака

Времето на испорака за SunYou во голема мера зависи од избраната услуга и крајната дестинација. За домашни пратки во Кина, стандардните испораки често траат помеѓу 2-4 работни дена. Меѓутоа, меѓународните пратки може да варираат во зависност од земјата на дестинација и сите можни царински процеси кои се вклучени. На пример, пакетот испорачан од Шенжен до Пекинг може да пристигне во рок од 2 дена, додека пакетот испратен во САД може да трае од 7-15 работни дена, во зависност од избраната специфична услуга и времето на царинење.

Често поставувани прашања за следење на SunYou за купувања од AliExpress

Што е SunYou?

SunYou е водечка прекугранична логистичка компанија која првенствено ја користат продавачите на платформи како AliExpress за испорака на предмети.

Добив број за следење на SunYou од мојот продавач на AliExpress. Како можам да го следам мојот пакет?

Можете да го следите вашиот пакет користејќи го уникатниот број за следење SunYou обезбеден од вашиот продавач. Внесете го бројот за следење на страницата за следење на AliExpress или на официјалната веб-страница за следење на SunYou на нашата, користејќи ја нашата платформа за следење пратки.

Се соочувам со проблеми со моите ажурирања за испорака/следење. Со кого да контактирам?

Ако наидете на какви било проблеми со вашата испорака или ажурирањата за следење, се препорачува директно да го контактирате вашиот продавач на AliExpress. Тие ќе стапат во врска со SunYou во ваше име. Директно контактирање со SunYou може да не даде брз одговор бидејќи компанијата обично одговара на продавачите или испраќачите.

Моето следење SunYou покажува „Испорачано“, но не го добив мојот пакет. Што да правам?

Прво, проверете ја адресата за испорака што ја наведовте при купувањето. Ако е точно, ве молиме контактирајте со вашиот продавач на AliExpress. Тие можат да добијат подетални информации од SunYou и да ви помогнат дополнително.

Статусот на следење не е променет веќе неколку дена. Дали е ова нормално?

Иако може да се појават повремени одложувања во следењето на ажурирањата, ако забележите продолжена стагнација, контактирајте со вашиот продавач на AliExpress за помош.

Зошто не можам да најдам никакви информации користејќи го мојот број за следење SunYou?

Можеби ќе бидат потребни неколку дена за да се ажурираат информациите за следење откако ќе го добиете бројот за следење. Ако по неколку дена сè уште не можете да видите никакви ажурирања, најдобро е да го контактирате вашиот продавач на AliExpress за појаснување.

Зошто директно контактирање со SunYou не се препорачува за купувачите на AliExpress?

SunYou обично се занимава директно со продавачите или испраќачите наместо со индивидуалните купувачи. Така, за побрзи резолуции и точни информации, поефективно е да комуницирате со вашиот продавач на AliExpress, кој може да се поврзе со SunYou во ваше име.

Внесов погрешна адреса за испорака на мојата нарачка AliExpress испратена преку SunYou. Може ли да го сменам?

Неопходно е веднаш да го контактирате вашиот продавач на AliExpress со точната адреса. Тие се во најдобра позиција да ве водат за какви било можни решенија.

Колку време обично му треба на SunYou за да испорача пакети за нарачки на AliExpress?

Времето на испорака може да варира во зависност од дестинацијата и други фактори. За попрецизна проценка, погледнете ги деталите за испорака обезбедени од вашиот продавач на AliExpress или контактирајте со нив за појаснување.


Запомнете: За повеќето проблеми поврзани со испораките на SunYou од AliExpress, директното контактирање со вашиот продавач е најефективниот начин за решавање на какви било проблеми. Тие можат да обезбедат навремена и точна помош преку поврзување со SunYou.

Примери на статуси кои ги поминува следењето на пратката на SunYou

статуси
Arrived
Arrived at Destination Country Airport
Arrived at Facility
Arrived at Regional Facility
Arrived at the Port of Origin
Customs Clearance failed
Customs Clearance in progress
Customs Clearance was completed
Customs clearance and Waiting to pay tariffs
Delivered
Delivered. Thank you for using Sunyou
Delivery Exception
Delivery in Progress
Departed
Departed HONG KONG Airport
Departed Regional Facility
Departed Sunyou Facility
Departed from Port of Origin
In transit
Last mile number RC123456789DE
Out for Delivery
Pre-Shipment Info Sent to Cote D'ivoire
Pre-Shipment Info Sent to Germany
Reason: Incorrect address
Reason: Other
Reason: Postman not met
Returned to Sender
Sent to Cote D'ivoire
Sent to Germany
at mailbox
waiting for payment