Australia Post

Australia Post Следење

Australia Post е владино деловно претпријатие што обезбедува поштенски услуги во Австралија

позадина

Следете ги пратките и парцелите во Австралија Пост

Australia Post

Австралија пост е владино деловно претпријатие што обезбедува поштенски услуги во Австралија. Седиштето на поштата во Австралија се наоѓа на улицата Бурк, Мелбурн, која исто така служи како пошта. Австралија пост е наследник на Одделот за генерал постмастер, кој беше основан на федерацијата во 1901 година како наследник на колонијалните пошти услуги. Во 1975 година, одделот беше укинат и неговите поштенски функции ги презеде австралиската поштенска комисија. Сегашното име и структура на организацијата беа усвоени во 1989 година, како дел од процес на корпоратизација.

Според извештајот на австралија пост во 2019 година, Австралија пост објави дека има над 12,1 милиони точки за испорака и 4.343 пошти низ целата земја, има и над 15.037 улични поштенски сандачиња, Австралија пост сега поддржува доставување до 214 окрузи ширум светот со помош на 6 посветени авиокомпании во партнерство со Qantas.

Австралија пост испорачува над 40 милиони парцели и 210 милиони писма само во декември со просечно 1,3 милиони парцели дневно.

Следете ги парцелите во Австралија

Со 4TRACKING можете лесно да ги следите пакетите од Австралија Пост, сè што треба да направите е да го поставите вашиот број за следење на австралија на горното поле, и кликнете на копчето за следење и почекајте неколку секунди за да добиете детални информации за вашата парцела, вклучувајќи ги локациите и датумите. Но, прашањето е како изгледа бројот за следење на австралија пост ?, одговорот детален подолу.

Австралија објавува броеви за следење

Броевите за следење на Австралија можат да се резимираат на следниов начин:

(# = Писмо / * = број /! = Број или буква)

 • A# *** *** *** AU
 • C# *** *** *** AU
 • E# *** *** *** AU
 • L# *** *** *** AU
 • R# *** *** *** AU
 • S# *** *** *** AU
 • U# *** *** *** AU
 • V# *** *** *** AU
 • !!!! *** ***
 • !!!! *** *** **
 • 33!!! *** *** *
 • !!!! *** *** *** ***
 • R *** *** *** *** ***
 • 997001 *** *** *** ***
 • 997960 *** *** *** ***
 • 997963 *** *** *** ***
 • !!## *** *** ** EXP00001
 • !!!! *** *** *** *** *** **
 • 00010 *** *** *** *** *** **
 • 00030 *** *** *** *** *** **
 • 02070 *** *** *** *** *** **
 • 03070 *** *** *** *** *** **
 • 33!!! *** *** *** *** *** ***
 • 99701 *** *** *** *** *** ***
 • 99702 *** *** *** *** *** ***
 • EBA00 *** *** *** *** *** ***
 • R *** *** *** *** *** *** *** ***
 • 99700160!!! *** *** *** *** *** ***
 • 99700193!!! *** *** *** *** *** ***
 • 99701665!!! *** *** *** *** *** ***
 • 019931265099999891!!! *** *** *** *** *** ***
 • 01993126509999989133!!! *** *** *** *** *** ***
 • 01993126509999989199!!! *** *** *** *** *** ***

Следење на меѓународна пошта за услугите за пошта и испорака во Австралија

Меѓународната услуга за испорака во Австралија Пост обезбедува многу опции, вклучувајќи пакети за следење на врата до врата, сето тоа според потребите на клиентот. Ова е списокот со нив:

 • Меѓународен Куриер Австралија Пост
 • Австралија Пост меѓународен експрес
 • Австралија Пост меѓународен стандард
 • Австралија Пост меѓународен Економија Ер
 • Австралија Пост меѓународно Економско Море

Меѓународен Куриер Австралија Пост

Меѓународната служба за испорака на Куриер, Австралија Пост, позната како најбрза услуга, Проценето време на пристигнување е 1-2 работни дена. тоа доаѓа со можност за следење преку е-пошта и СМС известувања, Можете исто така да додадете Екстра покритие ви овозможува покритие на штета или оштетување од 100 до 5000 американски долари. Ако вашата ставка е изгубена или оштетена додека ја носат Австралија Пост и не сте купиле Дополнително покритие, сепак може да имате право на ограничен надомест. Цените за овие услуги започнуваат од 85,20 долари.

Австралија Пост меѓународен експрес

Меѓународната услуга за испорака на Австралија Пост меѓународна експресна услуга е секунда брза услуга за испорака која ја обезбедува Австралија Пост, има проценето време на пристигнување од 2-4 работни дена, исто така доаѓа со можност за следење на вашите парцели преку СМС и нотификации преку е-пошта, а исто така потпис за испорака , Можете исто така да додадете Екстра покритие ви овозможува покритие на загуба или оштетување од 100 до 5000 американски долари.

Ако вашата ставка е изгубена или оштетена додека ја носат Австралија Пост и не сте купиле Дополнително покритие, сепак може да имате право на ограничен надомест. Цените за овие услуги започнуваат од 28,30 долари за писма и документи и од 30,20 долари за парцели.

Австралија Пост меѓународен стандард

Австралија Пост меѓународен стандарден превоз има проценето време на пристигнување од 6 работни дена во земјите од Америка и Европа, Овој пакет доаѓа со можност за следење на пакетите само преку е-пошта. можете да додадете дополнителни опции кои ќе чинат повеќе, бидејќи тие не се вклучени во овој пакет, како што се пакетите за следење со СМС известувања и Дополнителното покритие обезбедува покритие за загуба или оштетување од 100 до 5,000 американски долари. Цените за оваа услуга започнуваат од 15,20 долари.

Австралија Пост меѓународен Економија Ер

Австралија метод за испорака на пошта во Австралија по економија е најевтина услуга, Брзината не е најголем приоритет на Австралија Пост за оваа услуга, така што времето на пристигнување на вашата услуга ќе биде подолго од другите меѓународни услуги со проценка од 10-90 работни дена. Австралија пост не обезбедува пакети за набудување за меѓународната служба за испорака на економија. Можете да додадете дополнителни опции за оваа услуга, како што Дополнително покритие овозможува покритие на загуба или оштетување од 100 до 500 долари. Цената за оваа услуга започнува од 2,30 $ за писма и документи и 10,20 $ за парцели. Максималната тежина за парцели е 2 кг за парцели и 500гр од букви.

Австралија Пост меѓународно Економско Море

Австралија пост меѓународни услуги за економија Море пошта е иста како меѓународната економија Воздухопловна услуга, разликата помеѓу нив е времето на испорака и ограничување на тежината и цените, има проценето време на пристигнување од 30-90 работни дена, со ограничувања на тежина 2кг - 20кг, Цената за овој метод на испорака почнувајќи од 46,15 $.

Кои се границите на тежината за меѓународниот превоз во Австралија?

За цела Австралија пост меѓународни услуги за испорака на пошта, сите тие се ограничени во 20 кг по парцела.


Примери на статуси кои ги поминува следењето на пратката на Australia Post

статуси
A notice was left and the item will be forwarded to the postal unit for delivery
A notice was left for the addressee
A second notice was left for the addressee
Acceptance by the Post Services
Acceptance completed
Accepted at Post Office
Accepted by destination post for processing
Accepted in Poland
Adopted mailing to send
Aguardando pagamento
Aircraft take off
Allocated to delivery staff
Allocated to postman
An import customs declaration has been submitted for the item
Arrival in destination country
Arrive destination country
Arrive in Hong Kong
Arrived at airport facility
Assigned to load plan
At destination sort facility
Attempted Delivery
Available for Redelivery or Collection
Can be collected at the post office
Change of delivery address as requested by customer
Clearance in progress
Cleared by Customs
Cleared from Customs
Cleared through the Customs
Collected at the post office
Commencement of customs clearance
Completion of customs procedures
Confirmation by Customs
Container with your item is processed at the airport
Customer enquiry lodged
Customs Clearance
Customs clearance
Customs declaration completed
Customs event updated
Customs has released the goods
Deliver item in destination country
Delivery attempt was made in Australia
Delivery may be delayed by one day
Departed Post Office
Departed from International Hub to Overseas Destination
Departed from Inward Mail Center
Departure From Outward OE
Departure from PO
Departure from inward office of exchange
Departure from office of exchange
Departure from outward OE
Departure from outward office of exchange
Departure from the Airport
Departure to country of destination
Deposito del Cliente en Australia
Despatched to the UK
Dostava na adresu je u tijeku
Due to be delivered today
Electronic information submitted by shipper
Encaminhado para fiscalizao aduaneira
End of customs clearance
Enroute to delivery office
Enroute to next office
Forwarded for processing
Forwarding for delivery
Forwarding to domestic delivery network
Given to the Postman
Hand over to airline
Hand over to carrier
Handed back to postal carrier for delivery
Handed over for delivery
Handed over to Airport facility
Handed to customs
Handling fee for item paid to Posti
Handover to domestic sorting
In Transit to Next Facility
In charge of delivery at post office
In restituzione al mittente
In transit to next facility
In transit to next facility in GREENFIELDS WA
Inbound Into Customs
Inbound Out of Customs
Incomming International
Incorrectly sorted and forwarded to correct location
Insert item into bag
Insert item into domestic bag
Insert item into domestic bag EP MULTAN
Inserting item into export receptacle
International Arrival Registry was performed
International item being forwarded to destination country
International item has left originating country and is en route to Canada
International item mailed in originating country
International item processed in originating country
International item released from Customs for processing by Canada Post
International reception
Item Arrive at Australia
Item Delivery Confirmed
Item Despatched to Heathrow Worldwide DC
Item Despatched to Royal Mail site
Item Leaving overseas
Item Leaving the UK
Item Posted Over The Counter to Singapore
Item Received by Royal Mail
Item Sent to Singapore
Item accepted abroad
Item accepted at the Post Office
Item accepted by branch
Item arrived at delivery office
Item arrived in Austria
Item arrived in the destination country
Item cleared by Customs
Item delayed due to unforeseeable circumstances
Item deposited at ELTA
Item deposited to local postal operator
Item for Customs examination
Item forwarded to delivery post office in mail sorting centre Ljubljana
Item forwarded to destination country
Item forwarded to new address
Item handed over at the airport
Item handed over to delivery man
Item has arrived at the delivery office in the destination country
Item has arrived in Canada and will be presented for review
Item has arrived in foreign country
Item has arrived to destination country
Item has been registered
Item has been released for delivery
Item has departed from country of origin
Item has passed a checkpoint
Item in customs declaration process
Item in process in office of exchange
Item information received
Item information registered manually at the counter
Item into sorting centre
Item is in Customs
Item is in transport in country of origin
Item out for physical delivery
Item posted over the counter
Item presented to customs
Item presented to customs in the destination country
Item presented to import Customs
Item processed at facility
Item received at SingPost Mail Processing Centre
Item received for transport
Item received into Customs for clearance
Item removed from the Repository
Item returned from import Customs
Item sent to delivery office
Item sent to destination country
Item successfully delivered
Item under cargo transportation
Label printed by customer
Landed in New Zealand
Laukiama papildomos informacijos
Loaded onto vehicle heading to next facility
National reception
Notice card left indicating where and when to pick up item
Notification of arrival in delivery unit has been sent to customer
Notification of attempted delivery
Onboard for delivery
Online payment available
Operational Delay
Out for Physical Delivery
Package in transportation
Pagamento confirmado
Parcel Data Received
Partito dal Centro Scambi Internazionale
Passed customs clearance
Perform customs clearance
Picked Up From Shipper
Picked up from Sender
Picked up from parcel locker
Postal customs clearance process underway
Posted at post office
Presa in carico a domicilio
Presa in carico da Ufficio Postale
Process completed for departure
Processed Through Facility
Processed Through Regional Facility
Processed by air carrier
Processed through Facility
Processed through facility
Processing at delivery Post Office
Processing for delivery
Processing information input
Processing on arrival at premises
Processing on leaving premises
Ready For Collection By Customer
Ready for customs clearance
Ready for postal carrier to collect
Receive at country of destination
Receive item at delivery office
Receive item at delivery office in destination country
Receive item at office of exchange
Receive item at office of exchange in destination country
Receive item at office of exchange in origin country
Receive item at office of exchange in origin country EP MULTAN
Receive item at origin country gateway
Receive item at sorting centre in destination country
Receive item from customer
Received At Counter
Received Receptacle from abroad
Received and ready for processing
Received at Origin Facility
Received by Air carriers
Received by Australia Post
Received by Australia Post for transportation to processing facility
Received by air carrier
Received by customer abroad
Received by customs for clearance
Received by our network
Received by postal carrier for delivery
Received data from the form for customs clearance and tax procedure
Received for mailing and was forwarded for processing
Received in Australia
Released by customs
Released from customs
Released from customs and forwarded for sorting
Released from customs for further delivery
Return item from customs in origin country
Returned to Sender
Returned to Shipper
Scheduled for delivery
Scheduled for despatch
Scheduled to depart on the next planned movement
Send item to customs in origin country
Send item to destination country
Send item to domestic location IMO Lahore in origin country IMO Lahore
Send item to next processing point
Sender is preparing item for posting
Sender prepared the item
Sender preparing item
Sent from the collection center
Sent from the outward office of exchange
Sent to Australia
Sent to customs clearance
Shipping information approved by Australia Post
Shipping information received by Australia Post
Siunta skirstymo centre
Sorted at facility
Submittal for redirecting or returning
Submitted to the customs
Successfully delivered
The Item is at the shippers warehouse
The Item is presented to export customs process in Israel
The container with your postal item has been handed over to the vehicle travelling to the destination country
The item has arrived in the country of destination
The item has been declared
The item has been delivered
The item has been delivered successfully
The item has been processed in the country of destination
The item is arrived and waited at the delevery center
The item is at the PostNL sorting center
The item is being processed
The item is in check process by the customs and the authorities at Germany
The item is in transport
The item is not yet in Posti
The item is on its way to the destination country
The item is on transport to the country of destination
The item is processed at the PostNL sorting center
The item is received by PostNL
The postal item has been processed at the office of exchange and handed over for further transportation to the destination country
The sender has prepared the item label for this tracking number
Transferred between air carriers
Transit in destination country
Transmission for customs control
Transport leg completed
Under processing at operations facility
Undergoing processing for delivery to addressee
Unsuccessful delivery
Unsuccessful item delivery attempt
Unsuccessfull Delivery
Waiting in the Post Office
We delivered your post
We have received your request to have this parcel redirected to another address
We have tried to reach the recipient by mail
We have your delivery
We have your post in
With carrier for delivery
Yanwen Pickup scan
Your address is incomplete
Your delivery has been sorted
Your delivery was received by An Post in
Your international parcel is ready to be handled by bpost
Your item has arrived at an overseas depot and is being prepared for sending to New Zealand
Your item has arrived at the outbound mail centre and is being prepared for sending overseas
Your item has arrived in New Zealand
Your item has been collected and is in transit to the outbound mail centre
Your item has been collected by the overseas postal service and is en route to their depot
Your item has been processed and cleared for transit to its country of destination
Your item has been sorted
Your item has been sorted at a parcel depot
Your item is being transported by the airline to its overseas destination
Your item is currently with Customs in the destination country
Your item is in transit to a depot
Your parcel has been cleared by customs
Your parcel has been picked up by one of our couriers
Your parcel is with your local courier and ready for delivery
Your post has left An Post
Your post is out for delivery
Your post was accepted in
Your shipping information has been approved
Your shipping information has been submitted to Aramex