Posten Norge

Posten Norge Следење

Постен Норге е компанија одговорна за поштенски услуги во Норвешка

позадина

Следете пратки и парцели Норвешка Пост

Posten Norge

Постен Норге е компанија во сопственост на норвешкото Министерство за транспорт и врски, а одговорна е за поштенските услуги во Норвешка, Норвешка пост има монопол за дистрибуција на писма со тежина помала од 50 g низ целата земја. Постојат 30 пошти во Норвешка. со нордиската област како свој локален пазар. Групацијата има над 20 000 талентирани и квалитетни свесни вработени кои живеат за да испорачаат и да најдат нови патеки. Континуираното подобрување ќе биде белег на нашата деловна активност. Групацијата има повеќе од 1 400 продажни места во Норвешка во форма на пошти и пошта во продавници. Постен Норж ги исполнува пазарите со два бренда, Постен и Бринг, Норвешка Пост опфаќа услуги на приватни клиенти, мрежна пошта и дневна дистрибуција на поштенски маси до целото норвешко население. Донесувањето е насочено кон деловни клиенти преку пошта и логистика во нордиската област и се состои од специјалисти кои секој има клучни вештини во своите области.

Како можам да ја следам Норвешка пост-парцела?

Можете да ги пратите вашите пратки и парцели испратени со Постен Норге. Сè што ви треба е број за следење на Норвешка, ставете го вашиот број за следење на Норвешка на горното поле, и кликнете на копчето за следење и почекајте неколку секунди за да добиете детални информации за вашата парцела, вклучувајќи ги локациите и датумите.

Поставете броеви за следење на Норж

Броевите за следење на Норвешка можат да се сумираат на следниов начин:

(# = Писмо / * = број /! = Број или буква)

 • A# *** *** *** NO
 • C# *** *** *** NO
 • E# *** *** *** NO
 • I# *** *** *** NO
 • K# *** *** *** NO
 • L# *** *** *** NO
 • P# *** *** *** NO
 • R# *** *** *** NO
 • S# *** *** *** NO
 • U# *** *** *** NO
 • V# *** *** *** NO
 • 70 *** *** *** *** ***
 • 73 *** *** *** *** ***
 • 37 *** *** *** *** *** *

Може ли да ги следам сите пратки од Норвешка Пост?

Ако имате број за следење на пратката, можете да го следите.

На примачот честопати му се испраќа број за следење преку СМС или електронска пошта од испраќачот, или ќе бидете известени од Норвешка Пост.

За пакетите можете да ги пратите во Норвешка и во повеќето земји во Европа. Вклучува и пакети од странство. Можете да ги следите пакетите во нашата услуга за следење сè додека не бидат успешно испорачани.

Регистрирана пошта

Регистрираните писма можат да се следат во Норвешка од поднесување до испорака. Доколку пратката е испратена во странство, можете да ја следите пратката од поднесување сè додека не ја напушти Норвешка. Пратката е сè уште во транзит и ќе биде испратена на адресата.

Пакет во поштенското сандаче

Можете да ја следите пратката од поднесување до испорака во поштенското сандаче.

Норвешка Пост веќе не ги ажурира информациите за следење на работите Што да правам?

Не се дадени информации за следење кога пратката е на пат, или се транспортира помеѓу терминалите. Може да трае 1-4 дена во зависност од трасата и начинот на транспорт за да се ажурираат информациите за следење.

Методот на испорака зависи од видот на методот на испорака и транспорт и може да потрае подолго за да се обезбедат нови информации за следење.

Ако чекате долго време, а информациите сè уште не се ажурирани, контактирајте со Норвешка пост за да се разјаснат.