Canada Post

Canada Post Следење

Канада Пост е државна компанија која ги обезбедува своите поштенски услуги од 1867 година

позадина

Следете ги пратките и парцелите во Канада

Canada Post

Канада Пост започна да ги обезбедува своите услуги уште од 1867 година и тогаш беше познат како Кралска Канада Пост. Канада Пост обезбедува услуги на милиони клиенти на годишно ниво, бидејќи бројот на адреси што ги доставувале парцелите достигна околу 16 милиони во 2016 година, каде беа испорачани 8,4 милијарди артикли и компанијата има 6.200 пошти во целата Канада. Компанијата вработува околу 64,000 вработени и има 13.000 возила.

Следете ги пратките и парцелите во Канада

4tracking ви овозможува лесен начин за следење на парцелите во Канада. можете да го ставите вашиот број за следење во полето погоре и да кликнете на копчето "песна", потоа почекајте неколку секунди, а потоа ќе добиете резултат за следење, ве известувајќи за местото на вашата парцела.

Канада пост услуги

Канада Пост ги обезбедува своите услуги во рамките на канадските територии и низ целиот свет. Можете да ги пратите пакетите на Канада Пост во Канада и низ целиот свет преку веб-страницата 4Tracking и ние ќе ви обезбедиме листа на локални услуги, како и меѓународни и нивни предности:

Услуги на Канада Пост во Канада

 • PriorityTM: Оваа услуга обезбедува брза испорака на парцели на наредниот ден од испраќањето низ цела Канада и обезбедува следење и потврда на испраќање покрај надоместок во случај на загуба или оштетување.
 • XpresspostTM: Со користење на оваа услуга, парцелите можат да се испорачуваат следниот ден на истата дестинација и на втор ден на национално ниво. Услугата обезбедува следење и потврда на испраќање покрај надомест до 100 долари.
 • Рамка со рамна стапка 5: Оваа услуга обезбедува еднодневна достава во ист град, од еден до три дена во истиот регион, и од два до седум дена на национално ниво. Оваа услуга обезбедува испорака во одредено време, покрај следење и потврда на испраќање.
 • Редовна парцелаTM: Оваа услуга обезбедува побавна испорака, бидејќи испораката во истиот град трае два дена, регионално, од 3 до 5 дена, додека од 4 до 9 дена на национално ниво. Услугата обезбедува следење. како и потврда по породувањето.

Услуги на Канада Пост ширум светот

Startе започнеме да зборуваме за услугите што Канада Пост им ги дава на Соединетите Американски Држави:

 • PriorityTM ширум светот: Испораката се одвива следниот ден во 10:30 часот. Оваа услуга овозможува следење на парцелата, како и добивање потврда за приемот покрај надомест во случај на загуба или оштетување до 100 долари.
 • XpresspostTM USA: Испораката се одвива во рок од два до три дена. Услугата обезбедува следење на парцелата, како и гаранција за достава навреме.
 • Expedited ParcelTM USA: Времето за испорака за оваа услуга се движи од 4 до 7 дена. Не дава гаранција за испорака навреме и обезбедува следење и потврда на приемот, како и компензација до 100 долари.
 • Tracked PacketTM USA: Оваа услуга обезбедува испорака помеѓу 4 до 7 дена, како и следење на парцелата и потврда за испорака покрај надомест во случај на загуба или оштетување.
 • Small PacketTM USA: Испораката се одвива помеѓу 5 и 8 дена, но оваа услуга не дава многу. Бидејќи не можете да го следите производот, исто така не можете да добиете потврда при испорака и нема компензација за загуба или штета.

Сега поминуваме на меѓународните услуги за испорака:

 • PriorityTM низ целиот свет: Се смета за брза испорака, како што трае од 2-3 дена и обезбедува надомест на парцелата, како и потврда за приемот, покрај надоместокот.
 • XpresspostTM International: Парцелата пристигнува помеѓу 4 и 7 дена и обезбедува постојани ажурирања, како и следење на парцелата и потврда по приемот.
 • InternationalParcelTM: Потребни се 12 дена или повеќе за пакетите да пристигнат во оваа услуга со помош на воздушен превоз, додека со копнен транспорт потребни се 4 до 12 недели. Оваа услуга не обезбедува следење или потврда по породувањето.
 • Следено PacketTM International: Испораката трае 6 до 10 дена, а оваа услуга обезбедува следење и потврда по породувањето.
 • Small PacketTM International: Испораката трае 6 до 10 дена, додека трае 4 до 12 недели со користење на теренот. Оваа услуга не дава гаранција за испорака навреме, ниту пак обезбедува следење или потврда по приемот

Кои се цените на Канада Пост?

Цената варира според неколку фактори, вклучувајќи ја и тежината на парцелата, како и оддалеченоста со која ќе патува и услугата што е избрана за преносот. Може да добиете цена со внесување на информации за парцелата, како и на дестинацијата, со цел да се пресметаат трошоците од оваа страница .

Формулари за следење на број за Канада Пост

За да следи парцела за Canada Post, потребен ви е број за следење и најверојатно ќе го најдете слично на списокот подолу

(# = Писмо, * = цифра,! = Писмо или цифра)

 • A# *** *** *** CA
 • C# *** *** *** CA
 • E# *** *** *** CA
 • G# *** *** *** CA
 • H# *** *** *** CA
 • L# *** *** *** CA
 • M# *** *** *** CA
 • P# *** *** *** CA
 • R# *** *** *** CA
 • S# *** *** *** CA
 • T# *** *** *** CA
 • V# *** *** *** CA
 • *** *** *** *** *** *

Примери на статуси кои ги поминува следењето на пратката на Canada Post

статуси
Attempted delivery. Notice card left indicating where item can be picked up
Customer addressing error found; attempting to correct. Possible delay
Customs has released item to post office
Delivered
Delivered to mailroom
Delivered to recipient's front door
Delivered to your community mailbox, parcel locker or apt./condo mailbox
Delivered to your concierge or building manager
Delivery delayed to next business day
Delivery may be delayed due to power outage
Delivery may be delayed due to transportation delay
Delivery preference - Deliver to post office
Delivery preference - Front desk or superintendent
Delivery preference - Front door
Delivery preference - Side door
Duty and taxes paid online
Electronic information submitted by shipper
Expected delivery date updated
Final Notice; Item will be returned to sender if not collected within 10 days
International item being forwarded to destination country
International item has arrived at transit destination
International item has arrived in a foreign country
International item has been forwarded onwards to destination
International item has left originating country and is en route to Canada
International item has left the origin country and is en route to Canada
International item has transited Canada and been forwarded to destination
International item is in transit to the delivery office
International item mailed in origin country
International item mailed in originating country
International item processed in originating country
International item released from Customs
International item released from Customs for processing by Canada Post
International item was undeliverable. Item being returned to sender
International shipment has arrived in a foreign country
Item accepted
Item accepted at the Post Office
Item arrived
Item arrived at partner facility
Item arrived in Canada damaged. Sent for further processing
Item available for pick-up
Item available for pickup at Post Office
Item being returned rescheduled for delivery next business day
Item being returned to sender
Item being returned to sender. Incomplete address
Item cannot be delivered; more details to be provided
Item departed
Item departed partner facility
Item has arrived at the delivery office in the destination country
Item has arrived in Canada and will be presented for review
Item has arrived in foreign country
Item has been presented to Canada Border Services Agency for customs review
Item has been released by Customs
Item has been returned and is enroute to the Sender
Item has been sent to customs in the destination country
Item held by Customs
Item in transit
Item in transit to Post Office
Item is considered non-mailable matter. Item being returned to sender
Item is en route to Canadian Customs
Item is now available for pickup
Item on hold
Item on hold at a secure facility; contact Customer Service
Item on hold at recipient's request
Item out for Delivery
Item out for delivery
Item picked up by Canada Post
Item presented to customs
Item processed
Item re-routed due to processing error; Possible delay
Item received at originating postal facility
Item redirected to recipient's new address
Item refused by recipient. Item being returned to sender
Item rescheduled for delivery next business day
Item successfully delivered
Item was released by Customs and is now with Canada Post for processing
Item was unclaimed by recipient. Item being returned to sender
Label correction applied
Notice card left indicating where and when to pick up item
Out for delivery
Recipient not located at address provided. Item being returned to sender
Retail transaction has been voided
Return item accepted at Post Office
Return label created
Shipment arrived in Canada and will be presented for customs review
Shipment picked up by Canada Post
Shipment received at originating postal facility
The item being returned to the sender went out for delivery
Verifying recipient's address; Possible delay