Brazil correios

Brazil correios Следење

Државна компанија која управува со националната поштенска услуга на Бразил уште од седумнаесеттиот век

позадина

Следете пратки и парцели од бразилските кореои

Brazil correios

Компанијата Бразил кореиос е основана во 1663 година и компанијата работи на обезбедување поштенски услуги во Бразил и кон земјите од светот. Тој е во сопственост на бразилската држава и неговото седиште се наоѓа во бразилската престолнина Бразилија. Correios нуди решенија, со најнова технологија, да одговорат на комуникациските потреби на компаниите и организациите во се поконкурентен пазар. Ова е случајот на Седекс, создаден во 1982 година, кој стана еден од главните производи на компанијата и главните експресивни сектори во Бразил. Во последниве години, услугата додаде нови методи како e-Sedex, Sedex 10, Sedex 12, Sedex Hoje и Sedex Mundi, кои резултираа со зголемена достава на нарачки.

услуги од бразил кореиос

Меѓународни услуги

 • SEDEX Mundi: Меѓународна експресна услуга за испорака за поголемите градови низ целиот свет.
 • EMS Бразил: Меѓународна услуга за испраќање на стока со голема приоритетна трансакција.

Економски услуги:

 • Мали пакувања: меѓународна услуга за испраќање на стоки со приоритетен третман и среднорочни датуми за испорака.
 • Економска малопродажба: Тоа е меѓународна услуга за испраќање стоки со тежина до 20 кг и испорака на товар и низок приоритет.

Локални услуги:

 • SEDEX: Експресна услуга за испорака на карго.
 • СЕДЕКС 10: Експресна услуга за испорака со гарантирано доставување до 10 часот на првиот работен ден по денот на пратката.
 • SEDEX Hoje: експресна услуга за испорака со гарантирана достава во истиот ден превоз.
 • SEDEX a Cobrar: Експресен превозен сервис за испраќање на парцели во кои испраќачот ги плаќа поштенските стапки за време на пратката и ја пропишува сумата што треба да се собере од примачот.

Економски услуги:

 • PAC - Економски ред: услуга за испорака на стока со достава до дома.

дополнителни услуги

 • Услуга пик-ап: Домашна колекција за домашни и меѓународни услуги за парцели.
 • Обратна логистика: Услугата што испраќа стока или документи што се испратени, без никаков трошок на испраќачот, ќе се доставува само на адресата наведена од договорниот клиент.

Следете пратки и парцели од бразилските кореои

4tracking ви овозможува лесен начин за следење на парцелите и пратките од бразилски кореои. Сè што треба да сторите е да го внесете бројот за следење на пратката во празната кутија на веб-страницата и да кликнете на Песна. По некое време, ќе ги добиете сите достапни информации за парцелата или пратката.

Како да го пронајдам бројот за следење на парцелата за бразилски кореои?

Кога купувате од веб-страници, тој често го обезбедува бројот за следење.

Кога испраќате парцела преку канцеларии за бразилски кореиос, ќе добиете документи што содржат информации за пренос и меѓу овие информации ќе го најдете и бројот за следење.

Колку време е потребно да пристигнат парцели од бразилските кореои?

Во Бразил, времето за испорака се движи од еден до два дена

Времето за испорака за бразилската меѓународна пошта варира помеѓу 3 и 40 дена

Формулари за следење на броеви за бразилски кореои

Формулар за следење на броеви за бразилски кореои може да се идентификува преку следниот список:

(# = Писмо / * = број /! = Писмо или број)

 • A# *** *** *** BR
 • B# *** *** *** BR
 • C# *** *** *** BR
 • D# *** *** *** BR
 • E# *** *** *** BR
 • F# *** *** *** BR
 • I# *** *** *** BR
 • J# *** *** *** BR
 • L# *** *** *** BR
 • M# *** *** *** BR
 • N# *** *** *** BR
 • O# *** *** *** BR
 • P# *** *** *** BR
 • R# *** *** *** BR
 • S# *** *** *** BR
 • U# *** *** *** BR
 • V# *** *** *** BR
 • X# *** *** *** BR

Што значи дека парцелата или пратката е во транзит) за бразилски кореои?

„Транзит“ значи дека пакетот има информации за следење на својот пат до адресата на примачот.

Што значи дека парцелата или пратката е во (испорачана) состојба за бразилски кореои?

Оваа реченица значи дека испораката беше успешна и пакетот беше доставен до примачот.

Што значи ако парцелата или пратката се наоѓаат во состојба (вратена на испраќачот) на бразилските кореи?

Оваа реченица значи дека примачот не ја примил својата пратка поради која било причина, а потоа пратката била вратена на испраќачот.

Што значи дека парцелата или пратката е во (исклучок) случај за бразилски кореои?

„Исклучок“ значи дека пакетот му е вратен на испраќачот, или дека примателот одбил испорака, пакетот е оштетен или други исклучоци.

Што да правам ако парцелата е украдена или изгубена со бразилски кореои?

Откако ќе пристигне претпоставеното време за пратката, понекогаш може да има одложувања пред породувањето. Ве молиме контактирајте со компанијата за да бидете информирани за местото на пакетот. Ако потврдите загуба на пакетот и доколку имате осигурување за губење на пакетот, ќе ви биде компензирана. Може да контактирате и преку Интернет-продавницата доколку купувате стока. Веб-страницата ќе испрати второ добро за да ја надомести првата загуба. Контактирајте ја компанијата овде за да ја поднесете вашата поплака и да добиете повеќе информации.

Примери на статуси кои ги поминува следењето на пратката на Brazil correios

статуси
A entrada do objeto no Brasil no foi autorizada pelos rgos fiscalizadores
A entrada do objeto no Brasil não foi autorizada pelos órgãos fiscalizadores
Aguardando pagamento
Aguardando pagamento do despacho postal
Destinatrio recusou o objeto
Destinatário recusou o objeto
Devoluo autorizada pela Receita Federal
Devolução autorizada pela Receita Federal
Direcionado para entrega interna a pedido do cliente
Em devoluo origem por determinao da Receita Federal
Em devolução à origem por determinação da Receita Federal
Em fiscalização pela Receita Federal
Encaminhado para fiscalizao aduaneira
Encaminhado para fiscalização aduaneira
Faltam informações. Sua ação é necessária
Favor desconsiderar a informação anterior
Fiscalizado ANATEL
Fiscalizao aduaneira finalizada
Fiscalizao aduaneira finalizada no pas de destino
Fiscalização aduaneira finalizada
Fiscalização aduaneira finalizada no país de destino
Liberado sem tributao
Liberado sem tributação
Objeto aguardando retirada no endereo indicado
Objeto aguardando retirada no endereço indicado
Objeto com declaração aduaneira ausente ou incorreta
Objeto contém produto não permitido
Objeto devolvido ao pas de origem
Objeto devolvido ao país de origem
Objeto devolvido aos Correios
Objeto dispensado do pagamento de impostos
Objeto disponvel para retirada em Caixa Postal
Objeto disponível para retirada em Caixa Postal
Objeto em correo de rota
Objeto em correção de rota
Objeto em trnsito
Objeto em trnsito - por favor aguarde
Objeto em trânsito
Objeto em trânsito - por favor aguarde
Objeto encaminhado para fiscalizao - VIGIAGRO
Objeto encaminhado para fiscalizao aduaneira de exportao
Objeto encaminhado para fiscalização - ANATEL
Objeto encaminhado para fiscalização - ANVISA
Objeto encaminhado para fiscalização - Exército
Objeto encaminhado para fiscalização - Polícia Federal
Objeto encaminhado para fiscalização aduaneira de exportação
Objeto encaminhado para retirada no endereo indicado
Objeto encaminhado para retirada no endereço indicado
Objeto entregue ao destinatrio
Objeto entregue ao destinatário
Objeto entregue ao remetente
Objeto entregue na Caixa de Correios Inteligente
Objeto está em rota de entrega
Objeto no entregue - Endereo no encontrado
Objeto no entregue - carteiro no atendido
Objeto no entregue - endereo incorreto
Objeto não entregue - Endereço não encontrado
Objeto não entregue - carteiro não atendido
Objeto não entregue - cliente desconhecido no local
Objeto não entregue - cliente recusou-se a receber o objeto
Objeto não entregue - empresa sem expediente
Objeto não entregue - endereço incorreto
Objeto não localizado no fluxo postal
Objeto postado
Objeto postado aps o horrio limite da unidade
Objeto postado após o horário limite da unidade
Objeto recebido em
Objeto recebido na unidade de distribuio
Objeto recebido na unidade de distribuição
Objeto recebido na unidade de exportao no pas de origem
Objeto recebido na unidade de exportação no país de origem
Objeto recebido pelos Correios do Brasil
Objeto recebido pelos Correios do Brasil com embalagem danificada
Objeto retido pela alfndega do pas de destino
Objeto retido pela alfândega do país de destino
Objeto saiu para entrega ao destinatrio
Objeto saiu para entrega ao destinatário
Objeto saiu para entrega ao remetente
Objeto será entregue em instantes
Pagamento confirmado
Pagamento no confirmado pela operadora
Pagamento no efetuado no prazo
Pagamento não confirmado pela operadora
Pagamento não efetuado no prazo
Prazo de pagamento encerrado
Prazo de retirada pelo destinatrio encerrado
Prazo de retirada pelo destinatário encerrado
Revisão de tributos solicitada pelo cliente
Solicitação de revisão do tributo
Tentativa de entrega no efetuada
Tentativa de entrega não efetuada
Área com distribuição sujeita a prazo diferenciado