4PX

4PX gjurmo

4PX Express është një kompani logjistike e njohur si ofruesi numër 1 i tregtisë elektronike ndërkufitare në Kinë.

sfond

Ndiqni dërgesat 4PX

4PX

E themeluar në vitin 2004, 4PX Express njihet si ofruesi kryesor në Kinë i zgjidhjeve të tregtisë elektronike ndërkufitare. Me një fuqi punëtore prej mbi 1,500 në 50 vendndodhje globale, 4PX krenohet me mbështetje të konsiderueshme nga investitorë të mëdhenj si Singapore Post dhe Shenzhen Capital Group, një nga firmat më të mëdha të investimeve të qeverisë kineze.


4PX ofron një gamë të plotë shërbimesh, duke përfshirë logjistikën, softuerin dhe konsulencën, duke mbështetur mbi 20,000 tregtarë në mbarë botën. Ajo qëndron si lideri i tregut në Kinë për nga të ardhurat, porositë e përpunuara dhe shkallën operacionale.


4PX ka marrë çmime të shumta, duke përfshirë çmimin prestigjioz "China's Up and Comer" nga Revista Forbes, së bashku me mirënjohje nga media të ndryshme. Si një partner i besueshëm global i logjistikës, 4PX bashkëpunon me gjigantët e tregtisë elektronike si eBay, PayPal, Amazon, Alibaba dhe AliExpress, duke forcuar pozicionin e saj si një gur themeli i ekosistemit të tregtisë elektronike.

Selia e korporatës dhe prania globale e 4PX

4PX Express ka selinë e saj në Shenzhen të Kinës. Me kalimin e viteve, kompania ka zgjeruar praninë e saj globale duke hapur zyra dhe depo në disa vende, duke përfshirë Shtetet e Bashkuara, Mbretërinë e Bashkuar, Gjermaninë, Australinë dhe Singaporin. Ky zgjerim global lejon që 4PX t'u shërbejë më mirë klientëve të saj dhe të përmbushë kërkesat në rritje të tregtisë elektronike ndërkombëtare.

Shërbimet e dorëzimit 4PX

4PX Express ofron një gamë të gjerë shërbimesh shpërndarjeje për të përmbushur nevojat e ndryshme të klientëve të saj. Këto shërbime përfshijnë:

 • International Express : Ky shërbim ofron zgjidhje të shpejta dhe të besueshme transporti për bizneset e e-commerce, me shpërndarje në mbi 200 vende dhe rajone në mbarë botën.
 • Shërbimi Postar : 4PX bashkëpunon me shërbimet postare globale për të ofruar mundësi transporti ekonomike dhe efikase për parcelat e vogla dhe të mesme.
 • Përmbushja nga shërbimet e Amazon (FBA) : Ky shërbim u lejon bizneseve të tregtisë elektronike të ruajnë inventarin e tyre në magazinat e 4PX, ku 4PX trajton të gjithë procesin e përmbushjes së porosive, duke përfshirë zgjedhjen, paketimin dhe transportin.
 • Zgjidhje të personalizuara : 4PX gjithashtu ofron zgjidhje të personalizuara transporti të përshtatura për kërkesat specifike të klientëve të saj.

Formati i numrit të përcjelljes dhe përcjelljes së dërgesës 4PX

4PX Express ofron një sistem gjurmimi të dërgesave miqësore për përdoruesit që u mundëson klientëve të monitorojnë paketat e tyre në kohë reale. Numrat gjurmues për dërgesat 4PX Express mund të ndryshojnë në format, por shpesh tejkalojnë 13 karaktere. Një konfigurim i zakonshëm fillon me "4PX" i ndjekur nga një sekuencë shkronjash dhe numrash, për shembull, "4PX0123456789CN". Për më tepër, një format tjetër i përhapur përfshin një kombinim të dy shkronjave në fillim, nëntë numrash në mes dhe që mbarojnë me dy shkronja, si "LL123456789CN". Këto formate lejojnë gjurmimin e lehtë dhe të saktë të dërgesave, duke u ofruar klientëve informacione të përditësuara mbi statusin dhe vendndodhjen e paketave të tyre.

Koha e parashikuar e dorëzimit të dërgesës 4PX

Koha e parashikuar e dorëzimit për dërgesat 4PX Express ndryshon në varësi të vendit të destinacionit dhe shërbimit të zgjedhur të transportit. Këtu janë disa shembuj të kohës së dorëzimit për destinacionet e njohura duke përdorur shërbimet e dërgesës Express dhe Postare:

Koha e dorëzimit të shpejtë

 • SHBA: 3-7 ditë pune.
 • Gjermani: 3-7 ditë pune.
 • Kanada: 4-10 ditë pune.
 • Francë: 3-7 ditë pune.
 • Itali: 3-7 ditë pune.
 • Arabia Saudite: 5-10 ditë pune.
 • Brazil: 5-10 ditë pune.
 • Japonia: 3-5 ditë pune.
 • MB: 3-5 ditë pune.
 • Turqi: 5-10 ditë pune.
 • Australi: 4-7 ditë pune.

Koha e dorëzimit postar

 • SHBA: 7-15 ditë pune.
 • Gjermani: 7-15 ditë pune.
 • Kanada: 10-20 ditë pune.
 • Francë: 7-15 ditë pune.
 • Itali: 7-15 ditë pune.
 • Arabia Saudite: 10-20 ditë pune.
 • Brazil: 15-30 ditë pune.
 • Japonia: 7-12 ditë pune.
 • MB: 7-15 ditë pune.
 • Turqia: 10-20 ditë pune.
 • Australi: 7-15 ditë pune.


Ju lutemi vini re se këto kohë dorëzimi janë të përafërta dhe mund të ndryshojnë në varësi të faktorëve të tillë si zhdoganimi dhe shërbimet postare lokale. Kohët e dorëzimit të shpejtë janë përgjithësisht më të shpejta, por shërbimi Postar ofron një mundësi më ekonomike për parcelat e vogla dhe të mesme.

Duke kontaktuar 4PX Express për çështjet e dërgesës

Nëse hasni ndonjë problem me dërgesat tuaja, mund të kontaktoni 4PX Express përmes portalit të shërbimit të klientit të faqes së tyre zyrtare të internetit. Përndryshe, ju mund t'i kontaktoni ata përmes emailit ose telefonit. Është thelbësore të jepni numrin tuaj të gjurmimit kur kontaktoni 4PX për të lehtësuar zgjidhjen e shpejtë të kërkesës tuaj.

Pyetjet e bëra më shpesh rreth çështjeve të lidhura me dërgesën 4PX

Si ta gjurmoj dërgesën time 4PX Express?

Për të gjurmuar një dërgesë 4PX, futni numrin e përcjelljes në fushën e mësipërme, klikoni butonin "Transportuesi" dhe zgjidhni "4PX". Nëse nuk jeni i sigurt se cili transportues po trajton dërgesën tuaj, lëreni sistemin të zgjedhë transportuesin automatikisht në emrin tuaj. Pas kësaj, klikoni butonin "Track" dhe do të ridrejtoheni në faqen e rezultateve të gjurmimit. Këtu do të gjeni informacion të detajuar në lidhje me dërgesën tuaj, duke përfshirë vendndodhjet dhe datat.

A mund ta ndryshoj adresën e dorëzimit pasi dërgesa ime të jetë dërguar?

Në shumicën e rasteve, nuk është e mundur të ndryshohet adresa e dorëzimit pasi dërgesa është në tranzit. Megjithatë, mund të kontaktoni shërbimin e klientit 4PX Express për të pyetur rreth opsioneve tuaja.

Çfarë duhet të bëj nëse dërgesa ime vonohet ose humbet?

Nëse dërgesa juaj vonohet ose humbet, duhet të kontaktoni shërbimin e klientit 4PX Express me numrin tuaj të ndjekjes. Ata do të hetojnë çështjen dhe do t'ju ofrojnë një përditësim ose një zgjidhje të mundshme.

A ka ndonjë artikull që nuk mund të dërgohet përmes 4PX Express?

Po, ka disa artikuj që 4PX Express nuk mund t'i dërgojë për arsye ligjore ose sigurie. Kjo përfshin, por nuk kufizohet në, mallra të rrezikshme, armë zjarri, artikuj që prishen dhe pajisje të caktuara elektronike. Ju mund të gjeni një listë të detajuar të artikujve të ndaluar në faqen e internetit 4PX Express.

Si mund të marr njoftime për statusin tim të dërgesës?

Ju mund të regjistroheni për njoftime në faqen e internetit 4PX Express duke dhënë adresën tuaj të emailit ose numrin e celularit. Më pas do të merrni përditësime mbi statusin e dërgesës tuaj ndërsa ajo përparon përmes procesit të dorëzimit.

A mund të gjurmoj dërgesat e dërguara nga AliExpress duke përdorur 4PX Express?

Po, ju mund të gjurmoni dërgesat e AliExpress të dërguara duke përdorur 4PX Express. Për ta bërë këtë, futni numrin e gjurmimit të dhënë nga AliExpress në fushën e gjurmimit në faqen tonë të internetit. Zgjidhni '4PX' si operator, ose lëreni sistemin tonë ta zbulojë automatikisht atë për ju. Pasi të klikoni butonin "Gjurmo", do të drejtoheni në një faqe që shfaq informacion të detajuar rreth dërgesës suaj, duke përfshirë statusin e saj aktual, vendndodhjet dhe datat e parashikuara të dorëzimit.

Çfarë duhet të bëj nëse ka një problem me dërgesën time të dërguar përmes 4PX nga AliExpress?

Nëse ka një problem me dërgesën tuaj që është dërguar nëpërmjet 4PX nga AliExpress, rekomandohet që fillimisht të kontaktoni shitësin ose dërguesin në AliExpress. Shitësit shpesh kanë kanale më të drejtpërdrejta komunikimi me kompanitë e transportit dhe mund të pyesin për statuset e dërgesës në emrin tuaj. Nëse shitësi nuk është në gjendje ta zgjidhë problemin dhe dërgesa juaj nuk ka mbërritur brenda afatit kohor të pritur, mund të konsideroni hapjen e një mosmarrëveshjeje në AliExpress. Platforma ofron një program për mbrojtjen e blerësit që mund të ndihmojë në zgjidhjen e çështjeve të tilla si mosdorëzimi ose artikujt që nuk përshkruhen.

Si mund të hap një mosmarrëveshje në AliExpress për një dërgesë të dërguar me 4PX Express?

Për të hapur një mosmarrëveshje në AliExpress për një dërgesë të dërguar me 4PX Express:

 1. Shkoni te seksioni "Porositë e mia" në llogarinë tuaj AliExpress.
 2. Gjeni porosinë në fjalë dhe klikoni në "Shiko Detajet".
 3. Klikoni në butonin "Hap mosmarrëveshjen".
 4. Plotësoni formularin e mosmarrëveshjes, duke shpjeguar problemin me dërgesën tuaj dhe duke ofruar çdo provë që keni (p.sh. foto ose pamje nga ekrani).
 5. Paraqisni formularin e mosmarrëveshjes. AliExpress do të shqyrtojë mosmarrëveshjen dhe do të ndërmjetësojë për të zgjidhur çështjen midis jush dhe shitësit.

A mund të marr njoftime në kohë reale për dërgesat e mia 4PX Express?

Po, shumë faqe interneti dhe aplikacione gjurmuese ofrojnë mundësinë për të marrë njoftime në kohë reale për dërgesat tuaja 4PX Express. Për të aktivizuar këtë veçori, futni numrin tuaj të gjurmimit në uebsajtin ose aplikacionin e gjurmimit dhe zgjidhni njoftimet me email ose SMS. Në këtë mënyrë, ju do të përditësoheni për çdo ndryshim në statusin e dërgesës tuaj kur ato ndodhin.

Çfarë duhet të bëni nëse dërgesa ime 4PX vonohet?

Nëse dërgesa juaj 4PX vonohet:

 • Kontrolloni informacionin e gjurmimit për çdo përditësim ose ndryshim në vlerësimet e dorëzimit.
 • Kontaktoni shitësin në AliExpress për t'i informuar ata për vonesën. Ata mund të ofrojnë informacion ose ndihmë shtesë.
 • Merrni parasysh dritaren e dorëzimit dhe çdo vonesë të mundshme të përmendur nga shitësi përpara se të hapni një mosmarrëveshje. Kohët e transportit mund të ndikohen nga faktorë të ndryshëm, duke përfshirë zhdoganimin dhe vonesat lokale të shërbimit postar.

Çfarë ndodh nëse humbas një përpjekje për dërgesë për një paketë të dërguar me 4PX Express?

Nëse humbisni një përpjekje për dërgesë për një paketë të dërguar me 4PX Express, korrieri zakonisht do të lërë një njoftim në adresën tuaj me udhëzime se si të organizoni një shpërndarje ose ku të merrni paketën tuaj. Është e rëndësishme të ndiqni menjëherë udhëzimet në njoftim pasi paketa do të mbahet vetëm për një kohë të kufizuar përpara se t'i kthehet dërguesit. Ju gjithashtu mund të gjurmoni paketën tuaj duke përdorur faqen tonë të internetit për të marrë informacion të përditësuar mbi statusin e saj dhe përpjekjet e dorëzimit.

Si mund ta ndryshoj adresën e dorëzimit për një dërgesë 4PX?

Ndryshimi i adresës së dorëzimit për një dërgesë 4PX pasi të jetë dërguar është zakonisht sfidues. Sidoqoftë, fillimisht duhet të kontaktoni shitësin në AliExpress për të parë nëse paketa është ende në një fazë ku modifikimi i adresës është i mundur. Nëse shitësi nuk mund të ndihmojë, kontakti direkt me shërbimin ndaj klientit 4PX Express është hapi tjetër, megjithëse ndryshimet nuk janë të garantuara. Gjithmonë sigurohuni që adresa juaj e dorëzimit të jetë e saktë në momentin e blerjes për të shmangur probleme të tilla.

A ka ndonjë kufizim në atë që mund të dërgohet me 4PX Express përmes AliExpress?

Po, si të gjitha shërbimet e transportit, 4PX Express ka kufizime për atë që mund të dërgohet, veçanërisht përmes platformave si AliExpress. Artikujt e ndaluar në përgjithësi përfshijnë materiale të rrezikshme, substanca të paligjshme, bateri, mallra që prishen dhe sende të mëdha ose tepër të rënda. Është thelbësore të kontrolloni kufizimet specifike të 4PX Express dhe të pajtoheni me rregulloret ndërkombëtare të transportit dhe ligjet e vendit të destinacionit. Për një listë të detajuar, vizitoni faqen e internetit 4PX Express ose platformën AliExpress.

Si mund ta di nëse porosia ime AliExpress do të dërgohet me 4PX Express?

Zakonisht mund të zbuloni se cili shërbim transporti do të përdoret për porosinë tuaj AliExpress në momentin e blerjes. Ky informacion shpesh jepet në opsionet e transportit kur vendosni porosinë tuaj. Pasi porosia të dërgohet, shitësi do të japë një numër gjurmues dhe operatori i caktuar (si p.sh. 4PX Express) duhet të identifikohet në detajet e porosisë ose konfirmimin e transportit. Përdorni këtë numër gjurmimi në faqen tonë të internetit për të marrë detaje specifike të dërgesës.

Çfarë duhet të bëj nëse marr një artikull të dëmtuar ose produkt të gabuar nga një porosi AliExpress i dërguar nga 4PX?

Nëse merrni një artikull të dëmtuar ose produkt të gabuar nga një porosi AliExpress i dërguar nga 4PX, është thelbësore të veproni shpejt:

 1. Merrni foto ose video të qarta të artikullit për të dokumentuar problemin.
 2. Kontaktoni menjëherë shitësin në AliExpress për të raportuar problemin, duke ofruar provat që keni mbledhur.
 3. Nëse shitësi nuk përgjigjet ose nuk dëshiron ta zgjidhë problemin, mund ta përshkallëzoni çështjen duke hapur një mosmarrëveshje në AliExpress përpara se të përfundojë periudha e mbrojtjes së blerësit. Sigurohuni që të përfshini të gjitha provat përkatëse në mosmarrëveshjen tuaj.

A mund të konsolidoj porosi të shumta në një dërgesë me 4PX Express në AliExpress?

Konsolidimi i porosive të shumta në një dërgesë varet nga aftësitë e shitësit dhe opsionet e transportit të disponueshme në AliExpress. Disa shitës mund ta ofrojnë këtë shërbim nëse blini disa artikuj prej tyre. Sidoqoftë, konsolidimi përmes 4PX Express në mënyrë specifike do të kërkonte që shitësi ta rregullonte këtë në fund të tij. Është më mirë të komunikoni me shitësin drejtpërdrejt në AliExpress për të pyetur për konsolidimin e dërgesave për të kursyer kostot e transportit ose për të thjeshtuar dorëzimin.

konkluzioni

Si përfundim, 4PX Express është një ofrues gjithëpërfshirës global i logjistikës dhe shërbimeve të tregtisë elektronike që ofron shërbime të ndryshme shpërndarjeje për t'iu përshtatur nevojave të ndryshme të klientëve të saj. Me aftësitë e gjurmimit të dërgesave, kohën e vlerësuar të dorëzimit dhe mbështetjen e përkushtuar ndaj klientit, 4PX Express është e përkushtuar të ofrojë zgjidhje të besueshme transporti për bizneset në mbarë botën.

Shembuj të statuseve që kalon përcjellja e dërgesave të 4PX

statuset
A entrada do objeto no Brasil não foi autorizada pelos órgãos fiscalizadores
A letter notification has been sent to the recipient
ADDRESSEE UNKNOWN
ARRIVAL AT POST OFFICE
ARRIVAL DESTINATION DHL ECOMMERCE FACILITY
ARRIVED AT FACILITY - PARTNER
ARRIVED USPS SORT FACILITY
Accepted at USPS Destination Facility
Accepted at USPS Facility
Accepted at USPS Origin Facility
Accepted at USPS Regional Destination Facility
Accepted at USPS Regional Facility
Accepted by Evri Gateway
Accepted by Hermes Gateway
Accepted by carrier
Accepted for transportation by Post
Accepted for transportation by postal service
Actual Pick Up OK
Adresse incorrecte - adresse sera contrôlée
Adresse incorrecte - envoi redirigé
Adresse incorrecte - envoi retourné à l'expéditeur
Aguardando pagamento
Aguardando pagamento do despacho postal
Arrival at Destination
Arrival at Processing Center
Arrival at delivery facility
Arrival at export hub
Arrival at inward office of exchange
Arrival at outward office of exchange
Arrival at sorting centre
Arrival distribution office
Arrival from abroad
Arrival in Delivery Facility
Arrival of goods at destination airport
Arrival to Delivery Station
Arrival to the destination airport
Arrive at HongKong
Arrive at destination
Arrive at local delivery office
Arrive at overseas processing center
Arrive at the destination distribution center
Arrive at transit country or district