DPD

DPD gjurmo

DPD është një ofrues ndërkombëtar logjistik që operon nën ombrellën e GeoPost, e cila është një degë e kompanisë franceze La Poste

sfond

Ndiqni dërgesat DPD

DPD

DPD, nën ombrellën e GeoPost të kompanisë franceze La Poste, qëndron si një ofrues i shquar ndërkombëtar i logjistikës. E themeluar në vitin 1976 në Francë, DPD tani krenohet me një fuqi punëtore prej 75,000 së bashku me 97,000 ekspertë të shpërndarjes. Nëpërmjet rrjetit të saj të gjerë prej mbi 58,000 pikave të marrjes, DPD orkestron shpërndarjen e 7.5 milionë parcelave në ditë, duke llogaritur deri në afërsisht 1.9 miliardë parcela në vit. Gjurma e saj operacionale shtrihet në shumë vende, duke përfshirë, por pa u kufizuar në, Gjermaninë, Francën, Austrinë, Bjellorusinë, Belgjikën, Kroacinë, Estoninë, Kazakistanin, Portugalinë, Hungarinë, Irlandën, Letoninë, Lituaninë, Luksemburgun, Poloninë, Sllovakinë, Slloveninë, Zvicrën, Republika Çeke, Holanda, Mbretëria e Bashkuar dhe Rumania.


E referuar si Shpërndarja Dinamike e Parcelave, DPD përfaqëson një entitet kryesor të shpërndarjes së parcelave me një shtrirje të konsiderueshme në të gjithë Evropën dhe më gjerë. Me seli në Aschaffenburg, Gjermani, DPD krenohet që ofron shpërndarje të besueshme dhe krijuese të parcelave dhe shërbime ekspres si për individët ashtu edhe për subjektet e biznesit. Ata kanë fituar vlerësime për gjurmimin e tyre të saktë dhe oraret e shpejta të dorëzimit, duke krijuar një vend të veçantë në arenën e gjallë të logjistikës.


Gjerësia e shërbimeve të ofruara nga DPD përfshin dërgesat vendase dhe ndërkombëtare, transportin e shpejtë dhe zgjidhjet e personalizuara për sipërmarrjet e tregtisë elektronike. Mbështetur nga një infrastrukturë e qëndrueshme, DPD siguron shpërndarjen në kohë dhe të pacenuar të parcelave, duke rritur kështu kënaqësinë e përgjithshme të klientit.


Me një rrjet të gjerë që përfshin shumë vende dhe territore, DPD përdor teknologjinë më të avancuar dhe një flotë të frikshme automjetesh për të siguruar kalimin e lëngshëm të paketave nga dërguesit te marrësit. Ky plan i qëndrueshëm operacional e përcakton DPD-në si një zgjedhje të besueshme për shërbimet e dorëzimit të parcelave.

Ndjekja e dërgesave me DPD

Kuptimi i përcjelljes së dërgesave

Sistemi i përcjelljes së dërgesave të DPD-së ofron informacion në kohë reale në lidhje me vendndodhjen e parcelave. Pasi dërgohet një dërgesë, krijohet një numër unik gjurmues i cili mund të përdoret për të monitoruar udhëtimin e dërgesës. Sistemi i gjurmimit është projektuar në mënyrë të përpiktë për të dhënë informacion të detajuar duke përfshirë kohën e parashikuar të dorëzimit, vendndodhjen aktuale të parcelës dhe fazat e ndryshme nëpër të cilat ajo kalon përpara se të arrijë te marrësi.

Si duket numri përcjellës i DPD?

Numrat gjurmues për DPD Germany janë zakonisht 14 deri në 15 karaktere në gjatësi. Ato fillojnë me 14 shifra, ndonjëherë të ndjekura nga një shifër shtesë ose një shkronjë që varion nga A në Z. Për shembull, numrat e gjurmimit mund të shfaqen si 12345678912340, 12345678912340Z ose 12345678912341.

Si të gjurmoni dërgesat DPD?

Për të gjurmuar dërgesat DPD, duhet të futni numrin tuaj të përcjelljes në fushën e caktuar dhe klikoni butonin "Transportuesi", më pas zgjidhni "DPD". Nëse nuk jeni të sigurt se cili transportues po trajton dërgesën tuaj, sistemi mund të zgjedhë automatikisht transportuesin për ju. Më pas, klikoni butonin "Gjurmo" dhe do të ridrejtoheni në faqen e rezultateve të gjurmimit, ku mund të gjeni informacion të detajuar në lidhje me statusin dhe vendndodhjen e dërgesës suaj.

Çfarë lloj shërbimesh shpërndarjeje ofron DPD?

DPD ofron një gamë të gjerë shërbimesh shpërndarjeje që plotësojnë nevoja të ndryshme, duke përfshirë shpërndarjen e parcelave ndër të tjera. Këtu janë shërbimet kryesore të dorëzimit që ata ofrojnë:

  1. Dorëzimi i biznesit
  2. Dërgesë në shtëpi
  3. Dorëzimi jashtë shtëpisë
  4. Dorëzimi i ushqimit
  5. Ofrimi i kujdesit shëndetësor

Kohët e dorëzimit të dërgesës DPD

Kohët e dorëzimit ndryshojnë në varësi të llojit të shërbimit të zgjedhur dhe destinacionit të dërgesës. Për shembull, dërgesat brenda vendit mund të zgjasin një ose dy ditë, ndërsa dërgesat ndërkombëtare mund të zgjasin disa ditë. Shërbimet Express janë në dispozicion për dërgesë më të shpejtë. Koha e saktë e dorëzimit për çdo dërgesë mund të kontrollohet duke përdorur veçorinë e përcjelljes së dërgesës.

Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ)

Çfarë duhet të bëj nëse pakoja ime vonohet?

Nëse pakoja juaj duket se po vonohet, hapi i parë është të gjurmoni statusin e saj duke përdorur veçorinë e gjurmimit DPD në faqen e internetit ose aplikacionin celular duke përdorur numrin tuaj unik të gjurmimit. Nëse informacioni i gjurmimit nuk jep qartësi ose nëse ngastra është vonuar ndjeshëm, këshillohet të kontaktoni mbështetjen e klientit të DPD për ndihmë të mëtejshme.

Çfarë do të thotë statusi "Në tranzit"?

Statusi "In Transit" tregon që ngastra juaj është në rrugën e saj për në adresën e dorëzimit. Ka dalë nga objekti i dërgimit dhe po lëviz drejt destinacionit, por ende nuk është dorëzuar.

Çfarë duhet të bëj nëse informacioni im i gjurmimit nuk përditësohet?

Mund të duhet pak kohë që informacioni i gjurmimit të përditësohet. Nëse nuk është përditësuar për një periudhë të gjatë ose mendoni se ka një problem, këshillohet të kontaktoni mbështetjen e klientit të DPD me numrin tuaj të ndjekjes për sqarime të mëtejshme.

Çfarë duhet të bëj nëse kam marrë një parcelë të dëmtuar?

Nëse merrni një parcelë të dëmtuar, është e rëndësishme ta raportoni atë tek mbështetja e klientit të DPD sa më shpejt të jetë e mundur. Mund t'ju kërkohet të siguroni fotografi të dëmtimit dhe të jepni informacion shtesë për të ndihmuar në zgjidhjen e problemit.

Si mund ta ndryshoj adresën time të dorëzimit pasi të jetë dërguar pakoja ime?

Ndryshimi i adresës së dorëzimit pas dërgimit mund të jetë sfidues. Megjithatë, mund të jetë e mundur duke kontaktuar menjëherë mbështetjen e klientit të DPD. Ata do t'ju këshillojnë nëse ndryshimi është i mundur dhe do t'ju udhëzojnë për hapat që duhet të ndiqni.

Si mund të kontaktoj mbështetjen e klientit DPD?

Ju mund të kontaktoni mbështetjen e klientit të DPD përmes faqes së tyre zyrtare të internetit ose duke telefonuar linjën e tyre të ndihmës për shërbimin ndaj klientit. Të dhënat e kontaktit janë dhënë në faqen e internetit të DPD.

Çfarë duhet të bëj nëse kam humbur dorëzimin tim?

Nëse keni humbur dorëzimin tuaj, DPD zakonisht do të linte një kartë me udhëzime se si të organizoni një shpërndarje ose të merrni paketën tuaj nga një depo lokale. Ndiqni udhëzimet në kartë për të marrë paketën tuaj.

Shembuj të statuseve që kalon përcjellja e dërgesave të DPD

statuset
At parcel delivery centre
Back at parcel delivery centre after an unsuccessful delivery attempt
Collected by consignee from Pickup parcelshop
Collection request is confirmed and being carried out
Delivered
Delivered by driver to Pickup parcelshop
Goods issue at sender
In transit
Order information has been transmitted to DPD
Out for delivery
Parcel cleared by customs
Parcel handed to DPD
Parcel handed to Pickup parcelshop by consignor
Parcel in customs clearance:
Parcel redirected
Parcel undergoing customs clearance
Parcel was paid online
Pick-up from the Pickup parcelshop by DPD driver
Picked up from Pickup parcelshop by consignee
Pickup ordered for:
Redirected to the following Pickup parcelshop:
Size of Pickup parcelshop parcel (size: L)
Size of Pickup parcelshop parcel (size: S)
The consignee did not collect the parcel
The data of your delivery specifications has been transmitted
Transfer to Pickup parcelshop by DPD driver
Unfortunately we have not been able to deliver your parcel
We're sorry but your parcel couldn't be collected
We're sorry but your parcel couldn't be delivered as arranged