DPD

DPD Следење

DPD е меѓународен логистички провајдер кој работи под чадорот на GeoPost, која е подружница на француската компанија La Poste

позадина

Следете ги пратките на DPD

DPD

DPD, под чадорот на GeoPost на француската компанија La Poste, стои како значаен меѓународен снабдувач на логистика. Основана во 1976 година во Франција, DPD сега може да се пофали со работна сила од 75.000 заедно со 97.000 експерти за испорака. Преку својата експанзивна мрежа од преку 58.000 Pickup-точки, DPD организира испорака на 7,5 милиони пакети дневно, што претставува приближно 1,9 милијарди парцели годишно. Неговиот оперативен отпечаток се протега низ бројни земји, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на, Германија, Франција, Австрија, Белорусија, Белгија, Хрватска, Естонија, Казахстан, Португалија, Унгарија, Ирска, Латвија, Литванија, Луксембург, Полска, Словачка, Словенија, Швајцарија, Чешка, Холандија, Обединетото Кралство и Романија.


Наведен како Динамичка дистрибуција на парцели, DPD претставува олицетворение на водечки ентитет за испорака на парцели со значителен досег низ Европа и пошироко. Со седиште во Ашафенбург, Германија, DPD се гордее со тоа што нуди сигурна и инвентивна испорака на пакети и експресни услуги и за поединци и за деловни субјекти. Тие собраа признанија за нивното прецизно следење и брзи распореди за испорака, создавајќи карактеристична ниша во раздвижената логистичка арена.


Ширината на услугите што ги обезбедува DPD ги опфаќа домашните и меѓународните испораки, експресниот превоз и прилагодените решенија за потфати за е-трговија. Поддржан од цврста инфраструктура, DPD обезбедува навремена и недопрена испорака на парцелите, а со тоа го зголемува целокупното задоволство на клиентите.


Со широка мрежа која опфаќа бројни земји и територии, DPD користи врвна технологија и огромна флота возила за да обезбеди течен транзит на пакети од испраќачите до примачите. Овој солиден оперативен план го означува DPD како доверлив избор за услуги за испорака на пакети.

Следење на пратка со DPD

Разбирање на Следење на пратки

Системот за следење на пратките на DPD обезбедува информации во реално време за тоа каде се пратките. Откако ќе се испрати пратката, се генерира единствен број за следење кој може да се користи за следење на патувањето на пратката. Системот за следење е прецизно дизајниран да дава детални информации вклучувајќи го проценетото време на испорака, моменталната локација на парцелата и различните фази низ кои поминува пред да стигне до примачот.

Како изгледа бројот за следење на DPD?

Броевите за следење за DPD Германија обично се во должина од 14 до 15 знаци. Тие започнуваат со 14 цифри, понекогаш проследени со дополнителна цифра или буква која се движи од А до Ш. На пример, броевите за следење може да се појават како 12345678912340, 12345678912340Z или 12345678912341.

Како да ги следите пратките на DPD?

За да ги следите пратките на DPD, треба да го внесете вашиот број за следење во назначеното поле и кликнете на копчето „Превозник“, а потоа изберете „DPD“. Ако не сте сигурни кој превозник се справува со вашата пратка, системот може автоматски да го избере превозникот за вас. Потоа, кликнете на копчето „Следи“ и ќе бидете пренасочени на страницата со резултати за следење, каде што можете да најдете детални информации за статусот и локацијата на вашата пратка.

Каков вид на услуги за испорака обезбедува DPD?

DPD нуди широк спектар на услуги за испорака кои се задоволуваат за различни потреби, вклучително и испорака на пакети, меѓу другото. Еве ги примарните услуги за испорака што ги обезбедуваат:

  1. Деловна испорака
  2. Достава до дома
  3. Испорака надвор од дома
  4. Испорака на храна
  5. Испорака на здравствена заштита

Време на испорака на пратка DPD

Времето на испорака варира во зависност од видот на избраната услуга и дестинацијата на пратката. На пример, домашните испораки може да потраат ден или два, додека меѓународните испораки може да траат неколку дена. Експресните услуги се достапни за побрза испорака. Точното време на испорака за секоја пратка може да се провери со помош на функцијата за следење на пратката.

Најчесто поставувани прашања (ЧПП)

Што треба да направам ако мојата парцела е одложена?

Ако се чини дека вашата парцела е одложена, првиот чекор е да го следите нејзиниот статус користејќи ја функцијата за следење DPD на веб-локацијата или мобилната апликација користејќи го вашиот единствен број за следење. Ако информациите за следење не даваат јасност или ако парцелата е значително одложена, препорачливо е да се јавите во поддршката за корисници на DPD за понатамошна помош.

Што значи статусот „во транзит“?

Статусот „Во транзит“ покажува дека вашата парцела е на пат до адресата за испорака. Тој го напушти објектот за испраќање и се движи кон дестинацијата, но сè уште не е испорачан.

Што треба да направам ако моите информации за следење не се ажурираат?

Можеби ќе биде потребно извесно време за да се ажурираат информациите за следење. Ако не е ажуриран подолг период или мислите дека има проблем, препорачливо е да ја контактирате поддршката за корисници на DPD со вашиот број за следење за дополнително појаснување.

Што треба да направам ако добив оштетена парцела?

Ако добиете оштетена парцела, важно е да ја пријавите во поддршката за корисници на DPD што е можно поскоро. Можеби ќе треба да обезбедите фотографии од штетата и да дадете дополнителни информации за да помогнете во решавањето на проблемот.

Како да ја сменам мојата адреса за испорака откако ќе биде испратена мојата парцела?

Промената на адресата за испорака по испраќањето може да биде предизвик. Сепак, тоа може да биде возможно со веднаш контактирање на поддршката за корисници на DPD. Тие ќе ве советуваат дали промената е можна и ќе ве упатат за чекорите што треба да ги следите.

Како можам да контактирам со поддршката за корисници на DPD?

Можете да контактирате со поддршката за корисници на DPD преку нивната официјална веб-страница или со повикување на нивната телефонска линија за услуги за клиенти. Деталите за контакт се дадени на веб-страницата на ДПД.

Што да правам ако ја пропуштам испораката?

Ако сте ја пропуштиле испораката, DPD обично остава картичка со упатства за тоа како да организирате повторна испорака или да ја подигнете вашата пратка од локално складиште. Следете ги упатствата на картичката за да ја добиете вашата пратка.