Swiss Post

Swiss Post gjurmo

Swiss Post është shërbimi kombëtar postar në Zvicër në pronësi të konfederatës së Zvicrës

sfond

Ndiqni dërgesat e postës zvicerane

Swiss Post

Swiss Post është shërbimi kombëtar postar i Zvicrës, me një histori të gjatë në shërbim të qytetarëve të saj me zell dhe efikasitet. Si një institucion i besuar, Swiss Post ka zgjeruar shërbimet e saj gjatë viteve për të përmbushur nevojat në zhvillim të klientelës së saj të larmishme. Me një fokus të mprehtë në inovacionin dhe qëndrueshmërinë, Swiss Post ka ruajtur me sukses pozicionin e saj në ballë të shërbimeve globale postare dhe logjistike.

Shërbimet dhe Ofertat e Postës Zvicerane

Jo vetëm i kufizuar në dërgimin tradicional të postës, Swiss Post ofron një gamë të gjerë shërbimesh të përshtatura si për individët ashtu edhe për bizneset. Këto shërbime variojnë nga dorëzimi i parcelave dhe letrave, shërbimet financiare, biletat e transportit publik dhe madje edhe zgjidhjet dixhitale për bizneset e tregtisë elektronike. Nëpërmjet angazhimit të saj për përsosmëri, Swiss Post siguron që çdo shërbim i ofruar të jetë i besueshëm dhe efikas, duke ruajtur reputacionin e Zvicrës për përpikmërinë dhe saktësinë.

Shërbimet postare të Postës Zvicerane

Swiss Post ofron një larmi shërbimesh postare për të përmbushur nevojat e klientëve të saj. Këtu është një listë e tyre:

 1. Shërbimi i Letrave dhe Parcelave të Brendshme : Ky shërbim është krijuar për dërgimin e letrave dhe pakove brenda Zvicrës.
 2. Shërbimi Ndërkombëtar i Letrave dhe Pakove : Ky është për dërgimin e letrave dhe paketave në vende jashtë Zvicrës.
 3. Shërbimi i Postës Express (EMS) : Ky është një shërbim për dërgimin e shpejtë të postës, megjithëse ka tendencë të jetë më i shtrenjtë në krahasim me shërbimet e tjera.
 4. Shërbimi i postës së regjistruar : Ky shërbim ofron dëshmi të dorëzimit.
 5. Shërbimi i dërgimit me shumicë të letrave : Ideal për dërgimin e paketave të rënda ose dërgimin e deri në 10,000 artikujve në të njëjtën kohë.

Shtabi dhe Qendra Operative

E vendosur në zemër të Evropës, selia e Swiss Post mund të gjendet në Bernë, kryeqyteti i Zvicrës. Ky vend strategjik i lejon Swiss Post të menaxhojë dhe mbikëqyrë në mënyrë efektive rrjetin e saj të gjerë të qendrave operative, zyrave postare dhe qendrave të shpërndarjes të shpërndara në të gjithë vendin. Nëpërmjet këtyre qendrave, Swiss Post siguron që çdo paketë, letër apo paketë të trajtohet me kujdes, duke arritur menjëherë në destinacionin e saj.

Kuptimi i gjurmimit të dërgesave me postën zvicerane

Si funksionon gjurmimi i dërgesave?

Një nga veçoritë e spikatura të Swiss Post është sistemi i saj i sofistikuar i përcjelljes së dërgesave. Pasi dërgohet një ngastër, klientët marrin një numër unik përcjellës. Duke futur këtë numër në faqen zyrtare të Swiss Post, klientët mund të fitojnë njohuri në kohë reale për vendndodhjen e paketës së tyre. Ky sistem siguron transparencë, duke i lejuar klientët të monitorojnë dërgesat e tyre nga pika e dërgimit deri në destinacionin përfundimtar.

Si të gjurmoni dërgesat e postës zvicerane?

Për të gjurmuar dërgesat e postës Swiss, duhet të futni numrin tuaj të përcjelljes në fushën e caktuar dhe të klikoni butonin "Transportuesi", më pas zgjidhni "Swiss Post". Nëse nuk jeni të sigurt se cili transportues po trajton dërgesën tuaj, sistemi mund të zgjedhë automatikisht transportuesin për ju. Më pas, klikoni butonin "Gjurmo" dhe do të ridrejtoheni në faqen e rezultateve të gjurmimit, ku mund të gjeni informacion të detajuar në lidhje me statusin dhe vendndodhjen e dërgesës suaj.

Si duket një numër përcjellës i postës zvicerane?

Një numër tipik gjurmimi i Postës Zvicerane përbëhet nga 13 karaktere alfanumerike. Zakonisht fillon dhe mbaron me dy shkronja, me nëntë numra në mes. Formati i një numri gjurmues mund të duket si ky: 'EE123456789CH'.

Koha dhe shembujt e dorëzimit të dërgesës në Zvicër

Swiss Post krenohet me dërgesat në kohë. Koha e dorëzimit ndryshon në varësi të llojit të shërbimit të zgjedhur:


 • Letrat dhe parcelat e brendshme: Zakonisht dorëzohen brenda 1-2 ditëve të punës.
 • Parcelat ndërkombëtare: Në varësi të destinacionit, pakot ndërkombëtare mund të zgjasin nga 2-7 ditë pune.
 • Dërgesat Express: Këto janë me prioritet dhe zakonisht arrijnë në destinacionin e tyre brenda ditës së ardhshme të punës.

Dërgesa ime nuk ka mbërritur ende. Cfare duhet te bej?

Nëse koha e dorëzimit është tejkaluar dhe pakoja ende nuk ka mbërritur, ju lutemi kontaktoni dërguesin e parcelës tuaj për të hetuar.

Cilat dërgesa mund të gjurmoj duke përdorur shërbimin e gjurmimit të Postës Swiss?

Ju mund të gjurmoni parcelat e brendshme dhe ndërkombëtare nëse renditen më poshtë:

 • Shërbimi Zviceran-Kourier si "Turbo", "Rapid", "Standard" dhe "Lightning".
 • Shërbimi i postës së shpejtë (EMS)
 • PostPac Priority, PostPac Economy, Mallra me shumicë ekonomike dhe mallra të mëdha me përparësi, PostPac Promo, Vinolog.
 • Parcela e regjistruar dhe elektronike e regjistruar me parapagesë dhe e paregjistruar që kërkojnë para në dorëzim.
 • Parcela ndërkombëtare si Prioriteti Ndërkombëtar dhe Posta Ekonomike
 • Sistemet e Përgjithshme të Logjistikës (GLS)

Pakoja ime erdhi e dëmtuar. Si mund ta raportoj atë?

nëse pakoja juaj mbërriti e dëmtuar, ju keni 8 ditë për ta raportuar këtë në Swiss Post dhe ata do të krijojnë një raport atje dhe do të kontrollojnë nëse keni të drejtë për kompensim.

Ju lutemi sillni përmbajtjen e paketës, paketimin, të gjitha dokumentet e disponueshme të dorëzimit (faturë, fletëdorëzimi, etj.).


Ju lutemi vini re se problemin tuaj duhet ta raportoni tek Swiss Post dhe jo tek ne. ne thjesht ju ofrojmë rezultatet e gjurmimit.

Koha e parashikuar e mbërritjes së postës ndërkombëtare zvicerane

Koha standarde e dorëzimit për postën ndërkombëtare është rreth 2-15 ditë pune në vendet e Evropës dhe deri në 30 ditë në pjesën tjetër të botës, në disa raste mund të zgjasë më shumë nëse pakoja dërgohet me shërbimin ekonomik.

Me kë të kontaktoj nëse ka një problem me dërgesën time?

Nëse dikush kërkon informacion ose ndihmë në lidhje me dërgesat e Postës Swiss, ai mund të përdorë metodat e mëposhtme:

Ndihmë telefonike:

Për komunikim të drejtpërdrejtë dhe përgjigje të menjëhershme, individët mund të telefonojnë linjën e ndihmës në: +41 848 888 888 . Ekipi i shërbimit ndaj klientit është i disponueshëm gjatë këtyre kohërave:

 • Nga e hëna në të premte: 7.30 e mëngjesit deri në 6 pasdite
 • E shtunë: 8 e mëngjesit deri në 12 pasdite.

Këto janë momentet më të përshtatshme për të marrë ndihmë në kohë dhe përgjigje për çdo pyetje apo shqetësim.

Adresa për pyetje ose vizita me shkrim:

Për ata që janë më të prirur drejt metodave tradicionale, shkrimi ose vizita personale në qendrën e kontaktit mund të jetë një opsion i mirë. Këtu është adresa: Post CH Network Ltd, Swiss Post Contact Center, Wankdorfallee 4, 3030 Bern.

Kjo është qendra kryesore e kontaktit e Swiss Post, ku ata sigurojnë se çdo pyetje është adresuar siç duhet.

Pyetjet e bëra më shpesh në lidhje me postën zvicerane

Numri im i gjurmimit nuk funksionon. Cfare duhet te bej?

Nëse numri juaj i gjurmimit nuk njihet, sigurohuni që e keni futur saktë pa asnjë hapësirë ose karaktere të veçanta. Nëse ende përballeni me probleme, mund të duhen disa orë që sistemi të përditësohet. Nëse problemi vazhdon, kontaktoni shërbimin e klientit të Swiss Post për ndihmë.

Sa kohë duhet që pakoja ime të dorëzohet brenda vendit?

Letrat dhe pakot e brendshme të dërguara me postën zvicerane zakonisht dorëzohen brenda 1-2 ditëve të punës.

Pakoja ime nuk ka mbërritur në datën e pritshme të dorëzimit. Çfarë mund të bëj?

Vonesat mund të ndodhin herë pas here për shkak të rrethanave të paparashikuara. Së pari, kontrolloni statusin e gjurmimit për çdo përditësim. Nëse nuk ka përditësim domethënës dhe paketa është e vonuar, kontaktoni shërbimin e klientit të Swiss Post për sqarime.

A mund ta ridrejtoj dërgesën time në një adresë tjetër pasi të jetë dërguar?

Mund të jetë e mundur të ridrejtoni një dërgesë, por kjo i nënshtrohet kushteve të caktuara dhe mundësisht tarifave shtesë. Kontaktoni menjëherë Swiss Post me numrin tuaj të ndjekjes dhe detajet e kërkesës.

Çfarë duhet të bëj nëse marr një paketë ose artikull të dëmtuar?

Nëse merrni një paketë të dëmtuar, dokumentoni dëmin me fotografi dhe ruani të gjithë paketimin. Kontaktoni shërbimin e klientit të Swiss Post sa më shpejt të jetë e mundur për të raportuar dëmin dhe për të marrë udhëzime për hapat e ardhshëm.

Si llogariten koha e dorëzimit për dërgesat ndërkombëtare?

Kohët e dorëzimit ndërkombëtar ndryshojnë në varësi të destinacionit, shërbimit të zgjedhur dhe proceseve doganore. Në mënyrë tipike, pakot ndërkombëtare mund të zgjasin nga 2-7 ditë pune. Kontrolloni faqen e internetit të Swiss Post për afatet kohore specifike të dërgesave në shtete.

A mund të planifikoj një kohë specifike të dorëzimit për paketën time?

Swiss Post ofron shërbime të caktuara që lejojnë dërgesat e planifikuara. Kontrolloni ofertat e tyre të shërbimit ose kontaktoni shërbimin e klientit për të parë nëse dërgesa juaj kualifikohet.

Çfarë ndodh nëse nuk jam në shtëpi kur tentohet lindja?

Nëse nuk je i disponueshëm, postieri mund ta lërë pakon në një vend të sigurt, të lërë një njoftim për përpjekje ose ta dorëzojë pakon në një zyrë postare aty pranë ku mund ta marrësh.

Me kë të kontaktoj nëse ka një problem me dërgesën time?

Për çdo shqetësim në lidhje me dërgesën, kontaktoni ekipin e dedikuar të shërbimit ndaj klientit të Swiss Post. Ata mund të kontaktohen nëpërmjet faqes së tyre zyrtare të internetit, numrave të linjës së ndihmës ose duke vizituar një zyrë postare lokale.