Finland Post

Finland Post gjurmo

Posti është shërbimi kryesor postar që shpërndan postë dhe parcela në Finlandë

sfond

Ndiqni parcelat postare në Finlandë

Finland Post

Posta e Finlandës (Posti) është shërbimi kryesor postar që shpërndan postë dhe parcela në Finlandë. Shteti i Finlandës është aksioneri i vetëm i kompanisë Posti. Posti ka një detyrim të shërbimit universal që përfshin shpërndarjen e letrave ditën e javës në të gjitha komunat e Finlandës. Selia e Posti është e vendosur në Pohjois-Pasila në Helsinki. Posti është themeluar që nga viti 1638, Posti ka më shumë se 20,300 të punësuar. dhe më shumë se 1,400 zyra postare të cilat shumica janë në bashkëpunim me kompanitë e drejtuara nga sipërmarrësit vendas.

në 2016, Posti krijoi një rrjet pikash marrje me vende të tilla si Estonia, Letonia, Lituania dhe Rusia.

Gjurmoni dërgesat Posti

Këtu janë hapat se si të gjurmoni dërgesat tuaja Posti:

 1. Shkoni në faqen kryesore https://www.4tracking.net ose shkoni në krye të kësaj faqe.
 2. Vendosni numrin e ndjekjes në postën tuaj në Finlandë (Posti) në fushën e ndjekjes.
 3. Klikoni në butonin "Ndjek".
 4. Prisni disa sekonda për të marrë të gjitha informacionet, përfshirë vendndodhjet dhe datat.

Si duken numrat e gjurmimit të Posti Finlandës?

Numrat e ndjekjes së postës në Finlandë (Posti) mund të përmblidhen si më poshtë:

(# = Letër / * = numër /! = Numër ose shkronjë)

 • A# *** *** *** FI
 • C# *** *** *** FI
 • E# *** *** *** FI
 • G# *** *** *** FI
 • L# *** *** *** FI
 • M# *** *** *** FI
 • R# *** *** *** FI
 • S# *** *** *** FI
 • U# *** *** *** FI
 • V# *** *** *** FI
 • 0037 *** *** *** *** *** *
 • 0066 *** *** *** *** *** *
 • JJFI *** *** *** *** *** **

Sa kohë i duhet Posti Finlandës për të dorëzuar parcelën?

Ekzistojnë dy shërbime të ofrimit të ofruara nga finlanda postare dhe EMS është më e shpejta:

 • Parcela Postare Ndërkombëtare: për vendet nordike mund të marrë 2-5 ditë pune, pjesa tjetër e vendeve të Evropës mund të zgjasë 3-7 ditë pune dhe shpërndarja e pjesës tjetër të botës mund të zgjasë 6-14 ditë pune.
 • Parcela Posti Express (EMS) : vendet e Evropës mund të marrin 1-3 ditë pune, pjesa tjetër e botës mund të zgjasë 2-8 ditë pune.