Cainiao

Cainiao Следење

Каинијао е кинеска логистичка компанија основана и основана од групацијата Алибаба

позадина

Следете ги пакетите CAINIAO

Cainiao

Cainiao е кинеска логистичка компанија основана и лансирана од Alibaba Group во 2013 година, целото име на компанијата е Cainiao Smart Logistics Network Limited, порано позната како China Smart Logistics Network. Cainiao Logistics се придружи со други компании како Yintai Commercial, Fosun Group, Fuchun Group, SF Express, Shentong, YTO, Zhongtong, Yunda, итн. На 8 ноември 2019 година, групацијата Alibaba инвестираше 3,33 милијарди долари за да го зголеми својот удел во Cainiao и нејзините акции односот ќе се зголеми од 51% на 63%.

Следење на парцелите Каињао

Услугите 4TRACKING можат да ви помогнат да ги пратите вашите пратки Cainiao испорачани со Cainiao, сè што ви треба е број за следење Cainiao, ставете го бројот за следење Cainiao на горното поле, и кликнете на копчето за следење и почекајте неколку секунди за да добиете детални информации за вашата парцела вклучувајќи ги и локациите и датуми.

За Каинјао

Cainiao Logistics обезбедува логистички услуги на групата Алибаба. Работи магацини и станици за експресна достава.


Cainiao Logistics работи и со логистичка информативна платформа која обезбедува пристап во информации во реално време и за купувачите и за продавачите. Шен Гујојун ја основа Кина Паметната логистичка мрежа на 28.05.2013 година, која подоцна стана Cainiao Logistics, со седиште во Шенжен во Кина.


Светот ја познава популарната платформа за шопинг AliExpress и Alibaba, двете страници испраќаат милиони нарачки низ целиот свет, за управување со милиони нарачки што минуваат низ рацете на трговците на AliExpress и Alibaba, Cainiao е основана во партнерство со други компании за испорака во со цел да создадат своја услуга за испорака. Услугата е лансирана во мај 2013 година и за само пет години, таа стана една од најголемите кинески стартапи со пазарна проценка од над 1 милијарда јени. Непречено соработува со големите меѓународни транспортни компании како што се China Post, Yanwen и SF Express.