An Post

An Post Следење

Ирска Пост е државна ограничена компанија која обезбедува универзална поштенска услуга на сите делови на Република Ирска

позадина

Следете ги пакетите за Ирска Пост

An Post

Ireland Post е државно друштво со ограничена одговорност која обезбедува универзална поштенска услуга во сите делови на Република Ирска, компанијата е основана во 1984 година и стана членка на Универзалната поштенска унија.

Ireland Post со седиште во Даблин, Ирска и има над 11.832 вработени според извештајот за 2019 година, исто така има приближно 1.100 пошти и над 100 поштенски агенти низ Република Ирска.

Ireland Post нуди услуги вклучуваат EMS (меѓународна услуга за брза пошта), Letter Post, Parcel Service, Express Post (услуга за испорака следниот ден) и услуги за економска пошта за меѓународни испораки.

Како да ги следам пакетите на Ireland Post?

За да ги следите пакетите на Ireland Post, потребен ви е валиден број за следење на Ireland Post, на пр. EE123456789IE, ставете го вашиот број за следење на полето погоре, ако сте сигурни дека бројот за следење е 100% број за следење на Ireland Post, потоа изберете „ AN POST “ како носител со кликнување на копчето за оператор, во спротивно оставете нè да го избереме операторот автоматски за вас. потоа кликнете на копчето за следење и потоа ќе бидете пренасочени на страницата за следење каде што ќе добиете детални информации за вашата пратка вклучувајќи ја нејзината локација и датуми.

Како изгледаат броевите за следење на Ireland Post?

Броевите за следење на Ireland Post имаат должина од 13 карактери, а започнуваат со 2 букви (AZ) проследени со 9 цифри проследени со код на државата со 2 букви Ирска IE, на пр. LL123456789IE, EG123456789IE.

ако примите парцела од друга земја, вашиот број за следење може да биде различен, на пример, ако добиете парцела од Германија, вашиот број за следење може да изгледа како EE123456789DE

Колку време е потребно за Ireland Post да ја испорача вашата пратка?

Ireland Post обично може да обезбеди испорака на домашни парцели во рок од 1-7 работни дена по датумот на објавување, понекогаш е потребно повеќе, зависи од локацијата на градот одредиште.

ако пакетите траат подолго од тоа ќе биде предизвикано од неточни или нецелосни адреси, објавување на парцелата во доцните часови од денот.

За меѓународни испораки на пакети , Ireland Post ќе ви ги достави пакетите во рок од 7-15 работни дена до европските земји.

Што можам да направам ако не сум ја добил пратката со Ирска пошта?

Ако сте чекале повеќе од 7 дена за вашата пратка и не сте ја примиле, јавете се во службата за корисници на An Post за да го решите проблемот.