La Poste

La Poste gjurmo

La poste është një kompani Franceze e cila ofron shërbime postare offline dhe online për klientët dhe bizneset në Francë

sfond

Ndiqni paketat dhe paketat La Poste

La Poste

La poste është një kompani franceze e cila ofron shërbime postare offline dhe online për klientët dhe bizneset në Francë, që operojnë në Metropolitanë Francë, si dhe në pesë departamentet franceze jashtë shtetit dhe kolektivitetin e jashtëm të Saint Pierre dhe Miquelon. Për shkak të marrëveshjeve bilaterale, La Poste gjithashtu ka përgjegjësinë e shërbimeve postare në Monako përmes La Poste Monakos dhe në Andorra krahas kompanisë spanjolle Correos .

Ndjekja e paketave të La Poste

Ju mund të gjurmoni dërgesat dhe paketat e La Poste me lehtësi me shërbimin 4TRACKING , gjithçka që duhet të bëni është të vendosni numrin tuaj të ndjekjes së France Post në fushën e mësipërme dhe të klikoni në butonin e ndjekjes, pastaj të prisni informacion të detajuar sipas ngastrës suaj.

Shërbimi ynë do t'ju ndihmojë të gjurmoni gjithashtu paketat Chronopost dhe DPD.

Dorëzimi i postës ndërkombëtare

La Poste është deri tani ofruesi më i madh për dërgimin e postës në Francë. Ajo trajtoi 15 miliardë mesazhe në 2012, nga të cilat 97% nënkupton një administratë ose një firmë. Marrëdhëniet me klientin përfaqësonin vetëm 55% të të ardhurave të kompanisë. Dorëzimi i postës ndërkombëtare zinte 7% të të ardhurave të vitit 2012.La Poste dhe Swiss Post filluan një kompani të përbashkët, Asendia, për të bashkuar aktivitetet e tyre ndërkombëtare të postës. La poste International Mail lejohet të gjurmohet përmes shërbimit tonë të përcjelljes së paketave ose përmes faqes zyrtare të internetit të la poste

Dorëzimi i postës Express

Kompania La poste ofron dy marka, Chronopost dhe DPD Group për shërbime të ofrimit, La Poste e njohur si ofruesi i dytë më i madh për shpërndarjen e parcelave në Evropë, me një pjesë të 15% të tregut dhe të ardhura mbi 5 miliardë euro.

La Poste Colissimo Ndjekja dhe koha e dorëzimit

Për të gjurmuar një dërgesë të dërguar duke përdorur shërbimin La poste Colissimo, ju duhet një numër gjurmimi që duket si ky format AA123456789FR me FR në fund numrin e gjurmimit, vendoseni në fushë përcjellëse nga lart, pastaj klikoni në butonin e gjurmimit, paketat që dërguan duke përdorur Shërbimi Colissimo, do të dorëzohet në qytetet e Francës nën 24 orë siç pretendon faqja zyrtare në internet, La Poste merr përsipër dhe ju kompenson në rast të një vonese në dërgesat tuaja në Francë.

Koha e dorëzimit të Postës Ndërkombëtare Colissimo

Kjo është një listë e kohës së parashikuar të mbërritjes së paketës nga Franca në vendet e destinacionit:

Vendi i destinacionitkoha e vlerësuar e mbërritjes
Shtetet e Bashkuara5-8 ditë
Kanadë6-10 ditë
Japoni5-6 ditë
Kinë5-10 ditë
Arabia Saudite5-7 ditë
Brazil4-8 ditë
Marok4-7 ditë
Mbretëria e Bashkuar7-8 ditë
Spanjë3-7 ditë
Gjermani3-5 ditë
Finlandë 4-5 ditë
Itali3-5 ditë
Emiratet e Bashkuara Arabe5-7 ditë
Meksikë7-9 ditë
Indi4-8 ditë
Hong Kong5-7 ditë
Australi5-9 ditë

Në Generate ne shohim në atë listë koha e vlerësuar e mbërritjes është rreth 3-10 ditë për të gjitha vendet që mund të zgjasë më shumë sesa disa herë

Cila është pesha Limit për shërbimin La poste Colissimo?

Pesha maksimale që mund të pranohet në shërbimin Colissimo është 30 kg për parcelë.

Numrat ndjekës të La Poste

Numri përcjellës i Francës pas Francës merr forma të ndryshme, por në përgjithësi këto janë format më të spikatura që do të merrni:

(# = Letra / * = numri /! = Numri ose shkronja)

 • A# *** *** *** FR
 • B# *** *** *** FR
 • C# *** *** *** FR
 • D# *** *** *** FR
 • E# *** *** *** FR
 • F# *** *** *** FR
 • G# *** *** *** FR
 • H# *** *** *** FR
 • J# *** *** *** FR
 • K# *** *** *** FR
 • L# *** *** *** FR
 • M# *** *** *** FR
 • N# *** *** *** FR
 • P# *** *** *** FR
 • R# *** *** *** FR
 • S# *** *** *** FR
 • T# *** *** *** FR
 • V# *** *** *** FR
 • X# *** *** *** FR
 • * **** *** *** ** *
 • CO *** *** *** PF
 • DT *** *** *** ZZ
 • PZ *** *** *** TS
 • RA *** *** *** PF
 • RB *** *** *** PF
 • XT *** *** *** TS
 • XY *** *** *** VF

Ndjekja Ndërkombëtare e Postës Chronopost

Chronopost International është një anëtar i grupit La Poste, ofron shërbime të transportit dhe shpërndarjes të shprehur brenda dhe brenda vendit. Shërbimet e vendit përbëhen kryesisht nga shërbimet e ditës së ardhshme, me disa ndryshime në varësi të vendndodhjeve të sakta të dorëzimit, për paketat dhe dokumentet që peshojnë deri në 30 kilogram, Shumica e parcelave të La poste që flasin jashtë në Francë të trajtuara nga shërbimi chronopost, kështu që ndjekja e kronopostit gjithashtu është në dispozicion në uebfaqen zyrtare të La Poste, por informacioni i detajuar i përcjelljes nuk është i disponueshëm në faqen zyrtare të La Poste, ju duhet të gjurmoni paketat tuaja drejtpërdrejt në uebfaqen chronopost France, nëse doni të kurseni kohën Shërbimi ynë mund të gjurmojë të gjitha paketat tuaja, përfshirë postën Chronopost International dhe La Posto ngastrat.