Austria Post

Austria Post gjurmo

Austrian Post është një kompani e shërbimit të dërgesave përgjegjëse për shërbimet postare në Austri

sfond

Ndiqni dërgesat e Postës Austriake

Austria Post

Austria Post, e njohur zyrtarisht si Österreichische Post AG, është ofruesi kryesor i shërbimeve postare në Austri. E themeluar si një kompani publike në vitin 1999, ajo i ka rrënjët në operacionet postare të ish-PTT (Administrata e Postës dhe Telegrafit) austriake. Me seli në Vjenë, Austria Post luan një rol vendimtar në dërgimin e postës dhe parcelave kombëtare dhe ndërkombëtare. Kompania njihet për gamën e saj gjithëpërfshirëse të shërbimeve, duke përfshirë postën me letra, postën reklamuese, median e shkruar dhe shërbimet e paketave. Rrjeti i tij i gjerë dhe qendrat moderne të logjistikës mundësojnë trajtimin efikas të pakotave tradicionale të postës dhe të tregtisë elektronike.


Përveç shërbimeve të saj kryesore postare, Austria Post është diversifikuar në zgjidhje dixhitale, duke ofruar shërbime inovative si letra elektronike, reklamat dixhitale dhe mbështetje logjistike për shitësit me pakicë në internet. Ky përshtatje me tendencat dixhitale siguron që Austria Post të qëndrojë në ballë të industrisë postare dhe logjistike që po zhvillohet me shpejtësi. Përkushtimi i saj ndaj qëndrueshmërisë është gjithashtu i dukshëm, me iniciativa që synojnë reduktimin e emetimeve të CO2 dhe promovimin e praktikave miqësore me mjedisin.


Austria Post operon degë të shumta postare dhe pika partnere në të gjithë Austrinë, duke e bërë atë lehtësisht të aksesueshme për klientët. Partneritetet e saj strategjike dhe integrimi me rrjetet ndërkombëtare të logjistikës rrisin më tej kapacitetin e saj për të ofruar dërgesa të besueshme dhe në kohë globalisht.

Ndjekja e dërgesave me postën e Austrisë

Si funksionon gjurmimi i dërgesave

Austria Post ofron një sistem të besueshëm gjurmimi për dërgesat vendase dhe ndërkombëtare. Klientët marrin një numër gjurmimi kur dërgojnë një paketë, i cili mund të përdoret në faqen e internetit të Austria Post ose në platformën tonë të dedikuar të përcjelljes së dërgesave për të ndjekur përparimin e dërgesës. Sistemi ofron përditësime në kohë reale për vendndodhjen dhe statusin e paketës, duke ofruar paqe mendore dhe transparencë gjatë gjithë procesit të dorëzimit.

Si të gjurmoni dërgesat postare në Austri?

Për të gjurmuar dërgesat e postës Austriake, duhet të futni numrin tuaj të përcjelljes në fushën e caktuar dhe të klikoni butonin "Transportuesi", më pas zgjidhni "Austria Post". Nëse nuk jeni të sigurt se cili transportues po trajton dërgesën tuaj, sistemi mund të zgjedhë automatikisht transportuesin për ju. Më pas, klikoni butonin "Gjurmo" dhe do të ridrejtoheni në faqen e rezultateve të gjurmimit, ku mund të gjeni informacion të detajuar në lidhje me statusin dhe vendndodhjen e dërgesës suaj.

Formularët e numrave përcjellës

Numrat gjurmues të ofruar nga Austria Post zakonisht ndjekin një format specifik, duke filluar me dy shkronja, të ndjekura nga nëntë shifra dhe duke përfunduar me 'AT' – kodi i shtetit me dy shkronja për Austrinë. Për shembull, një numër tipik gjurmimi mund të duket si EE123456789AT.

Koha e dorëzimit të dërgesës

Austria Post është e njohur për shërbimet e saj të shpejta të dorëzimit. Më shumë se 96% e artikujve të postës së letrave PRIO dorëzohen ditën e ardhshme të punës në Austri. Për parcelat e brendshme, mbi 97% dorëzohen brenda dy ditëve të punës. Artikujt Post Express garantohen të dorëzohen ditën tjetër të punës deri në orën 13:00

Kontaktoni Postën e Austrisë për Çështjet e Dërgesave

Nëse hasni ndonjë problem me dërgesat tuaja, Austria Post ofron disa kanale për mbështetjen e klientit. Klientët mund të kontaktojnë përmes formularit të kontaktit në faqen e internetit të Austria Post, të dërgojnë email në shërbimin ndaj klientit ose të telefonojnë linjën e tyre telefonike për ndihmë të drejtpërdrejtë. Ekipi i shërbimit ndaj klientit është i përkushtuar për të zgjidhur çdo pyetje ose shqetësim në mënyrë të menjëhershme dhe efikase, duke siguruar një zgjidhje të kënaqshme për të gjithë klientët.

Pyetje të shpeshta në lidhje me çështjet e lidhura me dërgesën e postës Austriake

Çfarë duhet të bëj nëse paketa ime Austria Post vonohet?

Nëse paketa juaj vonohet, fillimisht kontrolloni statusin duke përdorur numrin tuaj të përcjelljes në faqen përcjellëse të Austria Post. Nëse nuk ka përditësim ose nëse paketa vonohet ndjeshëm, kontaktoni shërbimin e klientit të Austria Post për ndihmë.

Si mund të raportoj një paketë të humbur ose të dëmtuar me Austria Post?

Për të raportuar një paketë të humbur ose të dëmtuar, kontaktoni shërbimin e klientit të Austria Post sa më shpejt të jetë e mundur. Jepni numrin tuaj të gjurmimit dhe çdo detaj përkatës në lidhje me paketën për të ndihmuar në procesin e hetimit dhe zgjidhjes.

A mund ta ndryshoj adresën e dorëzimit pasi paketa të jetë dërguar me Postën e Austrisë?

Ndryshimi i adresës së dorëzimit pasi paketa të jetë dërguar zakonisht nuk është e mundur. Sidoqoftë, duhet të kontaktoni shërbimin e klientit të Austria Post për të diskutuar çdo opsion të mundshëm.

Pse nuk funksionon numri im i përcjelljes së postës në Austria?

Nëse numri juaj i gjurmimit nuk funksionon, mund të jetë për shkak të një vonese në përditësimin e sistemit ose hyrjes së gabuar. Kontrollo dy herë numrin dhe provo sërish. Nëse problemi vazhdon, kontaktoni shërbimin e klientit të Austria Post për sqarime.

Si mund ta gjej numrin tim të përcjelljes në Austria Post nëse e kam humbur?

Nëse e keni humbur numrin tuaj të ndjekjes, kontrolloni çdo konfirmim me email ose faturë nga Austria Post. Nëse ende nuk mund ta gjeni, kontaktoni shërbimin e klientit të Austria Post me detajet e dërgesës tuaj për të marrë numrin e përcjelljes.

Çfarë do të thotë kur statusi im i përcjelljes së postës në Austria thotë "Në tranzit"?

Një status gjurmimi i "In Transit" tregon se paketa juaj është në rrugën e saj drejt adresës së dorëzimit. Ky status do të përditësohet ndërsa paketa kalon nëpër faza të ndryshme të procesit të dorëzimit.

Shembuj të statuseve që kalon përcjellja e dërgesave të Austria Post

statuset
Address incorrect / incomplete
Clarification
Clarification at postal service point
Company (temporarily) closed
Consignee address incomplete
Consignee not available at time of delivery - carded
Consignee not available at time of delivery - notified
Consignee on vacation
Consignee unknown/has moved
Customs clearance impossible - return
Customs declaration completed
Customs declaration delay
Customs declaration delay - implausible value of goods
Customs declaration delay - missing import licence
Customs declaration delay - missing proof of value
Delay - Clarification
Delay - Item could not be delivered
Delay - damage report compiled
Delay due to damage - content checked
Delay due to force majeure
Delay due to repair of damaged package
Insufficient packaging repaired
Insufficient postage parcel stamp
Item accepted
Item accepted abroad
Item accepted at Pick-Up Station
Item accepted at sendbox
Item arrived at Pick-Up Station
Item arrived at Post Pick-Up Box
Item arrived at country of destination
Item arrived at destination airport
Item arrived at postal service point
Item arrived in Austria
Item arrived in country of destination
Item at Hermes Shop
Item at depot
Item being processed in Austria
Item being processed in country of destination
Item being processed in country of origin
Item carded
Item could not be delivered - consignee notified
Item could not be delivered - return