Taiwan Post

Taiwan Post Следење

Пошта во Тајван (Пошта Чунгва) е официјална поштенска услуга во Тајван во сопственост на Владата на Република Кина

позадина

Следете ги пакетите за пошта на Чунгва

Taiwan Post

Тајванската пошта (Чунгва Пост) е официјална поштенска услуга во Тајван во сопственост на Владата на Република Кина, основана во 1896 година и има над 26.000 вработени. Тајван Пост доставува писма, регистрирани пошти, пратки и експресна пошта кои ги фрлаат Тајван и целиот свет.

Следете ги парцелите Тајван Пошта

Еве ги чекорите за тоа како да ги следите пакетите Taiwan Post:

 1. Одете на главната страница https://www.4tracking.net или одете на врвот на оваа страница.
 2. Внесете го вашиот број за следење Taiwan Post на полето за следење.
 3. Кликнете на копчето "Следи".
 4. Почекајте неколку секунди за да ги добиете сите информации, вклучувајќи ги локациите и датумите.

Како изгледаат броевите за следење на Тајван Пост?

Броевите за следење на Тајван Пост може да се сумираат како што следува:

(# = Писмо / * = број /! = Број или буква)

 • A# *** *** *** TW
 • C# *** *** *** TW
 • E# *** *** *** TW
 • F# *** *** *** TW
 • L# *** *** *** TW
 • R# *** *** *** TW
 • S# *** *** *** TW
 • U# *** *** *** TW
 • V# *** *** *** TW
 • PB## *** *** ***

Време на испорака на меѓународната услуга за брза пошта Taiwan Post (EMS)

За да се испорача парцела од Тајван или Кина до Хонг Конг, Макао може да трае 1-2 работни дена и може да има форма од 2-10 работни дена приближно за пратката да биде доставена до која било азиска земја како што е Саудиска Арабија, Индија, Оман, Катар, Обединети Арапски Емирати.


За земјите од Европа, за испорака на пакет може да трае 4-10 дена, зависи од локацијата на дестинацијата, на пример, може да потрае 4-5 дена за да се испорача парцелата во Франција, Германија, Финска, Данска, Белгија, Ирска, Норвешка и Шведска. и може да потрае 7-10 ден да се достави до некои земји како Шпанија и Италија.


За земјите од Америка може да бидат потребни 4-16 дена за испорака на пакет зависи и од локацијата на дестинацијата, на пример, може да бидат потребни 4-5 за да се испорачаат парцелата во САД и Канада, и 5-6 да се достават до Колумбија, Чиле, Аргентина и Мексико. и 14-16 дена да бидат доставени до Парагвај.


За земјите во Африка, за испорака на парцелата може да трае 4-15 дена, зависи од локацијата на дестинацијата. на пример, за да биде доставена парцела во Египет и Јужна Африка, може да трае само 4-5 работни дена. и за земји како Етиопија и брза пошта (ЕМС) може да трае 10-15 дена за да се достават.

Тајван Постави меѓународни ограничувања на тежината по пошта

Испраќањето на пакет со меѓународната услуга Тајван Пост има ограничувања на тежината од 20-30 кг, зависно од дестинацијата, на пример во земјите од Европа и Америка, максималната тежина на една парцела е 30 кг. и други земји како Австралија, Макао, Полска, Шпанија, Украина, Аргентина и Бахреин, максималната тежина за парцелата е 20 кг.


Примери на статуси кои ги поминува следењето на пратката на Taiwan Post

статуси
Acceptance
Arrival at destination country
Arrival at incoming office
Arrived in the destination country
Attempted delivery
Attempted delivery/Item forwarded
Customs inspection
Delivered
Departure from incoming office
Departure from original country
Departure from outgoing office
Estimated arrival at destination country
In transit
Item arrival at collection point
Item held at outward office of exchange
Receive in transit
Receive pre-alert
Receptacle received