AliExpress

AliExpress Следење

AliExpress е продавница за малопродажба со седиште во Кина, сопственост на групацијата Алибаба

позадина

Следете ги парцелите AliExpress

AliExpress

AliExpress е продавница за малопродажба со седиште во Кина, сопственост на групацијата Алибаба. Лансиран во 2010 година, го сочинуваат мали компании во Кина и други локации, како што е Сингапур, кои им нудат производи на меѓународните купувачи преку Интернет. Тоа е најпопуларната страница за е-трговија во Русија, а AliExpress исто така е рангиран во првите десет и најпопуларен во Бразил. AliExpress им олеснува на малите бизниси да ги продаваат на клиенти низ целиот свет.


AliExpress започна како портал за купување и продажба помеѓу деловните субјекти. Сега се прошири и вклучува услуги за купување и продавање од компании на потрошувачи и од потрошувачи до потрошувачи. AliExpress моментално е достапен на арапски, англиски, шпански, холандски, француски, италијански, германски, полски, португалски, бахаса и на руски јазик. Англиската верзија на услугата автоматски им се нуди на клиенти надвор од Кина за овие јазици.

Следете ја нарачката AliExpress

4TRACKING ќе ви помогне да ги следите пакетите AliExpress. сè што треба да направите е да го ставите бројот за следење што го добивате од AliExpress на горното поле и да кликнете на копчето за следење и да почекате неколку секунди за да ги добиете сите информации, вклучувајќи ги локациите и датумите.

Броеви за следење на AliExpress

Продавачи на AliExpress испраќаат стоки на многу компании, Најчесто користени од продавачите на AliExpress се China Post, Yanwen, SF Express, Flyt Expres, 4PX, YunExpress, Singapore Post ... итн. Затоа, броевите за следење ќе бидат различни. Ова се некои форми на следење на броевите за парцелите AliExpress:

(# = Писмо / * = број /! = Број или буква)

 • ## *** *** *** MY
 • ## *** *** *** CN
 • ## *** *** *** SG
 • LP *** *** *** *** **
 • ## *** *** *** YP
 • FTLVU *** *** **
 • F *** *** *** ** !!!!
 • YT *** *** *** *** *** *

Каде можам да го најдам бројот за следење на AliExpress?

Кога купувате производ од AliExpress, Продавачот обично ќе ја испрати парцелата во рок од 1-4 дена, а потоа ќе добиете е-пошта од Aliexpress дека продавачот го испратил пакетот за вас, ќе го најдете бројот за следење вклучен во е-поштата што ја добивте . Меѓутоа, ако не можете да го пронајдете бројот за следење, најавете се на вашата сметка AliExpress и проверете ја страницата за нарачки и таму ќе го пронајдете бројот за следење. ако ништо од ова не работи, контактирајте го продавачот за да ви го обезбеди бројот за следење.

Резултатите од следењето покажуваат „Не е пронајдено“, што треба да направам?

Ако продавачот штотуку ја испратил парцелата и резултатот од следењето покажа „Не е пронајден“, проверете го бројот за следење повторно, почекајте до 3 дена за да ги ажурира операторот резултатите од следењето, имајте предвид дека резултатите од следењето обично траат 1-3 денови за да ги прикажете првите резултати, затоа ве молиме почекајте, ако резултатите од следењето сепак покажат дека „не се пронајдени“ по овој период, почекајте повеќе денови, доколку се појави истиот проблем, треба да го контактирате продавачот за појаснување.

Колку време трае AliExpress Standard Shipping за испорака?

AliExpress Standard Shipping е достапен метод за испорака. Обично е еден од најевтините методи за испорака во AliExpress, Во некои случаи може да биде опција за бесплатна испорака на AliExpress. Обично трае 15-60 дена за да пристигнете, зависи од локацијата на земјата на дестинација.

Колку време е потребно за испорака на AliExpress Premium Shipping?

Обично трае 15-60 дена за да пристигнете, зависи од локацијата на дестинацијата.

АлиЕкспрес Премиум Испораката, која обично трае од 7 до 15 дена за да го испорача пакетот.

Колку време е потребно за испорака на времето за испорака на е-пакет?

Методот за испорака на ePacket е побрз од AliExpress Standard Shipping, ова е списокот за испорака за некои земји:

 • Кина до Велика Британија, Франција, Шпанија, Холандија, Канада, САД, Австралија трае: 5-7 дена
 • Кина до Тајван, Хонг Конг, Јапонија, Кореја, Сингапур трае: 2-4 дена
 • Кина до Индонезија, Филипини, Пакистан, Тајланд, Виетнам, Малезија, Шри Ланка трае: 3-7 дена
 • Кина до Индија, Бразил, Русија, Украина, Белорусија трае: 7-10 дена
 • Кина до Израел, Обединети Арапски Емирати, Мексико, Аргентина трае: 7-15 дена
 • Кина до Саудиска Арабија, Казахстан, Узбекистан, Оман трае: 7-20 дена
 • Кина до Јужна Африка трае: 10-15 дена
 • Кина до Нов Зеланд трае: 6-8 дена