Parcelforce

Parcelforce gjurmo

Parcelforce është një kompani e shërbimit të dërgesave të shpejta në Mbretërinë e Bashkuar

sfond

Ndiqni dërgesat e Parcelforce

Parcelforce

Parcelforce Worldwide, i njohur zakonisht thjesht si Parcelforce, është një shërbim korrierësh dhe logjistik me reputacion në Mbretërinë e Bashkuar. Me selinë e saj të vendosur në Milton Keynes, Angli, kompania operon nën Royal Mail Group Limited dhe ka qenë një lojtar kyç në sektorin postar britanik që nga fillimi i tij në 1986. Rrjeti i Parcelforce shtrihet jo vetëm në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar, por edhe ndërkombëtarisht, duke punuar në në bashkëpunim me partnerë të besuar të dërgesës globale për të siguruar shpërndarjen efikase dhe të sigurt të parcelave në mbarë botën.


Gama e shërbimeve të ofruara nga Parcelforce është e larmishme dhe e krijuar për të përmbushur nevojat e ndryshme të bazës së saj të klientëve. Ai përfshin shpërndarjen në të njëjtën ditë, shpërndarjen e ditës së ardhshme, dërgimin dyditor, dërgesën e parcelave të mëdha dhe transportin ndërkombëtar. Kompania ofron gjithashtu zgjidhje gjithëpërfshirëse biznesi, duke ndihmuar ndërmarrjet me transportin me shumicë dhe nevojat logjistike. Me këto shërbime, Parcelforce kujdeset si për individët ashtu edhe për bizneset, duke siguruar që parcelat e të gjitha madhësive mund të dërgohen dhe merren menjëherë dhe në mënyrë të sigurt.


Selia e Parcelforce në Milton Keynes është një qendër inovacioni dhe koordinimi. Nga këtu kompania mbikëqyr rrjetin e saj të gjerë me mbi 50 depo, menaxhon shërbimin e saj 24/7 të klientit dhe drejton përparimet teknologjike që e mbajnë atë në krye të sektorit postar. Operacionet e kryera nga qendra Milton Keynes luajnë një rol të rëndësishëm në lëvizjen e shpejtë dhe të sigurt të miliona parcelave çdo vit.

Ndjekja e dërgesave të paketave

Si funksionon gjurmimi i dërgesave të paketave?

Ndjekja e dërgesave është një veçori kritike e shërbimeve të Parcelforce, duke u mundësuar klientëve të monitorojnë pakot e tyre në kohë reale nga mbledhja në dorëzim. Sistemi i gjurmimit përdor barkode të bashkangjitura në çdo parcelë, të cilët skanohen në pika të ndryshme përgjatë rrugës për të përditësuar statusin e parcelës. Duke përdorur shërbimin e gjurmimit të Parcelforce, klientët mund të kenë një pamje të detajuar të udhëtimit të parcelës së tyre dhe kohës së parashikuar të mbërritjes, duke u ofruar atyre paqe mendore dhe aftësi për të planifikuar përpara.

Si të gjurmoni dërgesat e paketave?

Për të gjurmuar dërgesat e Parcelforce, duhet të futni numrin tuaj të përcjelljes në fushën e caktuar dhe të klikoni butonin "Transportuesi", më pas zgjidhni "Parcelforce". Nëse nuk jeni të sigurt se cili transportues po trajton dërgesën tuaj, sistemi mund të zgjedhë automatikisht transportuesin për ju. Më pas, klikoni butonin "Gjurmo" dhe do të ridrejtoheni në faqen e rezultateve të gjurmimit, ku mund të gjeni informacion të detajuar në lidhje me statusin dhe vendndodhjen e dërgesës suaj.

Si duket një numër përcjellës i Parcelforce?

Një numër përcjellës i Parcelforce është unik për çdo parcelë dhe në përgjithësi përbëhet nga shkronja dhe numra. Për shërbimet shtëpiake, numri gjurmues shpesh fillon me dy shkronja, i ndjekur nga shtatë numra dhe përfundon me 'GB' (Shembull: 'CP1234567GB'). Për dërgesat ndërkombëtare, numri i përcjelljes zakonisht përbëhet nga dy shkronja, nëntë numra dhe përfundon me 'GB' (Shembull: 'EE123456789GB'). Megjithatë, formatet mund të ndryshojnë në varësi të shërbimit specifik të përdorur.

Kohët e dorëzimit të dërgesës së paketave

Koha e dorëzimit për shërbimet e Parcelforce varet nga shërbimi specifik i zgjedhur. Për shembull, opsionet express9, express10, expressAM dhe express24 ofrojnë dorëzim të garantuar deri në orën 9 të mëngjesit, 10 të mëngjesit, mesditës dhe në fund të ditës përkatësisht të ditës tjetër të punës. Shërbimi Express48 siguron dorëzim brenda dy ditëve pune. Kohët e dorëzimit ndërkombëtar ndryshojnë në bazë të destinacionit dhe shërbimit të zgjedhur, por në përgjithësi janë brenda 2-7 ditëve të punës. Është e rëndësishme të theksohet se këto janë kohët e parashikuara të dorëzimit dhe dërgesa aktuale mund të ndryshojë në bazë të faktorëve të ndryshëm si zhdoganimi për dërgesat ndërkombëtare.


Një shembull i një afati kohor të dorëzimit mund të jetë si më poshtë: Një paketë e dërguar duke përdorur shërbimin Express24 do të mblidhej ose do të hidhej në Ditën 1, do të përpunohej përmes një prej depove të Parcelforce gjatë natës dhe më pas do t'i dorëzohej marrësit deri në fund të ditës 2.

Si të kontaktoni Parcelforce për Çështjet e Dërgesave?

Nëse jeni duke përjetuar ndonjë problem me dërgesat tuaja ose keni nevojë për ndihmë të mëtejshme, Parcelforce ofron një linjë të dedikuar shërbimi ndaj klientit. Mund të kontaktoni ekipin e tyre të shërbimit ndaj klientit në 0344 800 4466 . Ato janë të disponueshme nga ora 8:00 deri në 19:00 nga e hëna në të premte dhe nga ora 8:00 deri në 12:30 të shtunën, duke përjashtuar festat publike dhe bankare në Mbretërinë e Bashkuar.

Për klientët që flasin uellsisht:

Klientët që flasin uellsisht mund të kontaktojnë me ekipin e Parcelforce në 0344 800 5550 . Ky shërbim siguron që pengesa gjuhësore të mos pengojë aftësinë tuaj për të aksesuar shërbimin cilësor ndaj klientit.

Për klientët me dëmtim të dëgjimit:

Nëse keni dëgjim të dëmtuar dhe dëshironi të përdorni shërbimin Relay UK për të kontaktuar Parcelforce, mund ta bëni këtë duke thirrur 18001 ose 03447480019 . Ky shërbim siguron që ju të mund të komunikoni në mënyrë efektive me ekipin e shërbimit ndaj klientit dhe të adresoni menjëherë shqetësimet tuaja.


Mos harroni të keni në dorë numrin tuaj të përcjelljes dhe detajet e dërgesës kur kontaktoni Parcelforce. Këto detaje do të lehtësojnë një zgjidhje të shpejtë dhe efektive të shqetësimeve tuaja.

Pyetjet e bëra më shpesh në lidhje me Parcelforce

Çfarë është Parcelforce?

Parcelforce është një shërbim korrier dhe logjistik kryesor në Mbretërinë e Bashkuar. Duke operuar nën Royal Mail Group Limited, ajo ofron një sërë shërbimesh të shpërndarjes së parcelave vendase dhe ndërkombëtare.

Ku është selia e Parcelforce?

Parcelforce ka selinë në Milton Keynes, Angli. Ky vend shërben si qendër qendrore për operacionet e kompanisë në mbarë vendin.

Si duket një numër përcjellës i Parcelforce?

Një numër përcjellës i Parcelforce në përgjithësi përbëhet nga shkronja dhe numra. Për shërbimet shtëpiake, shpesh fillon me dy shkronja, e ndjekur nga shtatë numra dhe përfundon me 'GB'. Për shërbimet ndërkombëtare, numri i përcjelljes zakonisht përbëhet nga dy shkronja, nëntë numra dhe përfundon me 'GB'.

Sa kohë i duhet Parcelforce për të dorëzuar një paketë?

Kohët e dorëzimit për Parcelforce varen nga shërbimi specifik i zgjedhur. Shërbimet e brendshme variojnë nga dorëzimi në të njëjtën ditë deri në dy ditë. Kohët e dorëzimit ndërkombëtar mund të ndryshojnë në bazë të destinacionit, por zakonisht janë brenda 2-7 ditëve të punës.

Çfarë duhet të bëj nëse dërgesa ime e Parcelforce vonohet?

Nëse dërgesa juaj e Parcelforce vonohet, rekomandohet të kontrolloni statusin e saj duke përdorur numrin e përcjelljes në faqen e internetit të Parcelforce. Nëse vonesa është e konsiderueshme ose nuk ka përditësime të fundit, duhet të kontaktoni shërbimin e klientit të Parcelforce për ndihmë të mëtejshme.

Çfarë duhet të bëj nëse informacioni im i gjurmimit nuk përditësohet?

Parcelforce synon të sigurojë informacione për gjurmimin në kohë reale për parcelat tuaja. Megjithatë, nëse vëreni se informacioni i gjurmimit nuk përditësohet, mund të jetë për shkak të një vonese në procesin e skanimit ose një problemi teknik. Prisni për një periudhë të shkurtër dhe rifreskoni faqen e gjurmimit. Nëse informacioni i gjurmimit nuk përditësohet ende pas një kohe të konsiderueshme, duhet të kontaktoni shërbimin e klientit Parcelforce.

A mund të dërgoj një paketë në një zyrë postare për mbledhje?

Po, Parcelforce ofron një shërbim 'Zyra postare për grumbullim'. Ky shërbim ju lejon të dërgoni paketën tuaj në një zyrë postare sipas zgjedhjes suaj, ku marrësi mund ta marrë atë në një kohë të përshtatshme. Ky shërbim mund të jetë veçanërisht i dobishëm nëse marrësi nuk do të jetë në shtëpi për të pranuar dorëzimin.

Çfarë ndodh nëse ngastra ime dëmtohet gjatë transportit?

Nëse ngastra juaj është dëmtuar gjatë tranzitit, duhet ta raportoni këtë te Parcelforce sa më shpejt të jetë e mundur. Ju mund të keni të drejtë për kompensim në varësi të rrethanave dhe llojit të shërbimit që keni përdorur. Mos harroni të jepni sa më shumë detaje të jetë e mundur, duke përfshirë fotografitë e dëmit, kur raportoni problemin.

A mund të dërgoj një paketë ndërkombëtarisht me Parcelforce?

Po, Parcelforce ofron shërbime të transportit ndërkombëtar në një numër të madh vendesh anembanë botës. Ato ofrojnë shërbime të ndryshme bazuar në destinacionin dhe shpejtësinë e kërkuar të dorëzimit. Mund të gjeni më shumë informacion rreth shërbimeve të tyre ndërkombëtare në faqen e internetit të Parcelforce.

Çfarë duhet të bëj nëse kam humbur dorëzimin tim të Parcelforce?

Nëse keni humbur dorëzimin tuaj të Parcelforce, korrieri zakonisht do të lërë një kartë 'dorëzim të humbur' me udhëzime se si të organizoni një shpërndarje ose mbledhje. Ju gjithashtu mund të menaxhoni opsionet tuaja të dorëzimit duke futur numrin e përcjelljes në faqen e internetit të Parcelforce.

Si mund ta ndryshoj adresën time të dorëzimit me Parcelforce?

Për arsye sigurie, Parcelforce në përgjithësi nuk lejon ndryshime në adresën e dorëzimit pasi ngastra të jetë në tranzit. Megjithatë, nëse keni nevojë të ndryshoni adresën, është më mirë të kontaktoni drejtpërdrejt me shërbimin e klientit Parcelforce për të parë se çfarë mund të bëhet.

Çfarë madhësie parcelash mund të dërgoj me Parcelforce?

Parcelforce mund të trajtojë një gamë të gjerë të madhësive të parcelave. Megjithatë, ka kufizime në peshë dhe madhësi, të cilat mund të ndryshojnë në varësi të shërbimit të zgjedhur. Pesha maksimale për shumicën e shërbimeve është 30 kg, dhe madhësia maksimale është zakonisht 1.5 m gjatësi dhe 3 m gjatësia dhe perimetri i kombinuar. Është gjithmonë një ide e mirë të kontrolloni kufizimet specifike për shërbimin tuaj të zgjedhur në faqen e internetit të Parcelforce.