1ST

1ST Следење

1ST Group е кинеска логистичка компанија со седиште во Шенжен, Кина.

позадина

Следете ги пратките од 1ST Group

1ST

1ST Group, со седиште во трудољубивиот индустриски парк Хуаиде Куиганг, округот Баоан, Шенжен, Кина, е водечка логистичка компанија која си создаде ниша во глобалната транспортна и логистичка индустрија. Сместена во зградата 36, зона 5, оваа компанија ја користи својата стратешка позиција во еден од најзначајните економски и технолошки центри во Кина за да обезбеди сеопфатни логистички решенија. Специјализирана за B2B и B2C услуги, 1ST Group го олеснува беспрекорното царинење и испорака, соработувајќи со глобалните гиганти како UPS, FedEx, DHL за да обезбеди ефикасен и доверлив транспорт на стоки низ големите пазари, вклучувајќи ги САД, Канада, Велика Британија, други европски земји , и Јапонија.

Услуги понудени од 1ST Group

Портфолиото на услуги на 1ST Group опфаќа широк спектар на логистички решенија дизајнирани да ги задоволат различните потреби на нејзината клиентела. Од ракување со сложени B2B синџири на снабдување до обезбедување на непречен транзит на пакети за е-трговија B2C, компанијата вешто управува со секој аспект од логистиката и царинењето. Соработувајќи со реномирани меѓународни превозници, 1ST Group го проширува својот дофат, нудејќи им на клиентите сигурен канал за нивните меѓународни потреби за испорака, а со тоа поврзувајќи ги бизнисите и потрошувачите низ континентите со лесно и ефикасност.

Следење на пратката со 1ST Group

Како функционира следењето на пратката

Системот за следење на 1ST Group им нуди на клиентите мир на умот со обезбедување ажурирања во реално време за тоа каде се нивните пратки. Откако ќе се испрати парцелата, клиентите добиваат број за следење, што е клучот за пристап до ажурирани информации за патувањето на пакетот. Оваа транспарентност во процесот на испорака не само што го подобрува задоволството на клиентите, туку и ја зајакнува довербата во услугите на 1ST Group.

Формати на броеви за следење

Броевите за следење за пратки испорачани со 1ST Group следат различен формат, почнувајќи со префиксот „1ST“ и проследено со серија броеви. Овој уникатен идентификатор овозможува лесно следење на пратките преку веб-локацијата на 1ST Group или директно преку веб-страниците на нивните партнерски оператори како UPS, FedEx или DHL, во зависност од тоа кој ја извршува испораката.

Време на испорака на пратка

Времето на испорака на пратките со кои управува 1ST Group се разликуваат во зависност од дестинацијата и конкретниот вклучен превозник. За испораките во САД, Канада и Обединетото Кралство, како и други европски земји и Јапонија, компанијата се стреми да го забрза транзитот, обично постигнувајќи испорака во стандардни временски рамки утврдени од партнерските превозници. На пример, пратките до САД и Канада може да траат од 3 до 7 работни дена со експресни услуги, додека испораките до ОК и Европа може да се движат од 5 до 10 работни дена, во зависност од процесите на царинење и специфичната логистика на дестинацијата земја.

Како да ги следите пратките од 1ST Group?

За да следите пратка од 1ST Group, внесете го вашиот број за следење во назначеното поле и кликнете на копчето „Превозник“. Потоа, изберете „1ST“ од опциите. Ако не сте сигурни кој превозник се справува со вашата пратка, системот може автоматски да го идентификува превозникот за вас. Следно, кликнете на копчето „Следење“. Ќе бидете пренасочени на страница со резултати за следење, каде што се прикажуваат детални информации за статусот и локацијата на вашата пратка.

Контактирајте со 1ST Group за прашања со испорака

Во случај на какви било проблеми со пратките, како што се одложувања или пратки кои недостасуваат, се препорачува клиентите прво да контактираат со продавачот или добавувачот од кого го купиле производот. Овој пристап често дава побрза и поефикасна резолуција, бидејќи продавачите имаат воспоставено канали за комуникација со 1ST Group. Дополнително, за купувања направени преку онлајн пазари како eBay или AliExpress, препорачливо е директно да се контактира со продавачот. Во случаи кога пратките не се испорачуваат или ако има некакви несогласувања, клиентите имаат можност да отворат спор на соодветната платформа за да побараат решение или враќање на парите.


Посветеноста на 1ST Group да ја искористи својата стратешка локација во Шенжен, заедно со нејзините партнерства со светските превозници, ја позиционира како витален играч во меѓународната логистика. Нудејќи робусни решенија за следење и ефикасни услуги за испорака, 1ST Group гарантира дека бизнисите и потрошувачите ширум светот можат да се поврзат и да вршат трансакции со доверба и лесно.

Најчесто поставувани прашања за 1ST Group

Што треба да направам ако мојот број за следење не работи?

Ако вашиот број за следење што го обезбеди 1ST Group не работи, прво проверете дали правилно сте го внеле бројот. Ако сè уште не работи, може да има одложување во ажурирањето на системот. Ве молиме почекајте неколку часа и обидете се повторно. Ако проблемот продолжи, контактирајте со продавачот или добавувачот за понатамошна помош, бидејќи тие можат директно да се поврзат со 1ST Group во ваше име.

Мојот пакет е означен како испорачан, но не го добив. Кои чекори треба да ги преземам?

Ако вашиот пакет е означен како испорачан, но не сте го примиле, проверете околу вашата локација за испорака за какво било известување за обид за испорака или со соседите кои можеби го добиле пакетот во ваше име. Ако сè уште не можете да го лоцирате вашиот пакет, веднаш контактирајте со продавачот или добавувачот за да го пријавите проблемот. Тие можат да започнат барање со 1ST Group или партнерскиот превозник за да ја лоцираат вашата пратка.

Може ли да ја сменам адресата за испорака откако ќе биде испратен мојот пакет?

Откако пакетот ќе биде испратен, менувањето на адресата за испорака може да биде предизвик и обично не е можно. Сепак, веднаш треба да го известите продавачот или добавувачот за неточната адреса. Можеби ќе можат да комуницираат со 1ST Group или партнерскиот превозник за да видат дали промената е изводлива, во зависност од моменталниот статус на пратката.

Кои се типичните времиња на испорака за пратки од 1ST Group?

Времето на испорака варира во зависност од дестинацијата и вклучениот партнер-превозник. Општо земено, домашните пратки во Кина се завршуваат во рок од 1-3 работни дена. Меѓународните пратки до САД, Канада, ОК, други европски земји и Јапонија може да траат од 3 до 14 работни дена, што е предмет на царинење и одредени временски рокови на превозникот.

Што се случува ако ја пропуштам испораката на мојот пакет?

Ако ја пропуштите испораката на вашиот пакет, превозникот обично остава известување со упатства за презакажување на испораката или подигање на пакетот од локална канцеларија. Следете ги упатствата на известувањето или контактирајте со продавачот или добавувачот за да организирате повторна испорака во попогодно време.

Како да пријавам изгубен или оштетен пакет со 1ST Group?

За да пријавите изгубен или оштетен пакет испорачан со 1ST Group, контактирајте со продавачот или добавувачот од кого сте го купиле предметот. Тие ги имаат потребните информации и пристап до системот за поддршка на 1ST Group за да поднесат барање во ваше име. Не заборавајте да ги дадете сите релевантни детали и какви било докази за штета за да помогнете во процесот на барање.