Landmark Global

Landmark Global Следење

Landmark Global е компанија за услуги за испорака основана во 2004 година и со седиште во Калифорнија, САД

позадина

Следете ги глобалните пратки со знаменитости

Landmark Global

Landmark Global е компанија за услуги за испорака основана во 2004 година и со седиште во Калифорнија, САД. Исто така, дел од Групацијата Bpost, компанијата беше формирана за да биде подобар начин да ги поттикне амбициозните брендови за е-трговија кои се стремат да се прошират на меѓународно ниво и да допрат до нови клиенти. Bpost Group обработува 1 милион пакети дневно благодарение на своите 36.000+ вработени

Како да ги следам пакетите на Landmark Global?

За да следите пратки од Landmark Global, ставете го бројот за следење во полето погоре, кликнете на копчето „Carrier“ и изберете „Landmark Global“, ако не сте сигурни кој превозник ја испорачува вашата парцела, потоа оставете го системот автоматски да го избере превозникот. во ваше име, потоа кликнете на копчето „Следи“, потоа ќе бидете пренасочени на страницата со резултати за следење каде што ќе најдете детални информации за вашата пратка вклучувајќи локации и датуми.

Како изгледаат глобалните броеви за следење на Landmark?

Landmark Глобалните броеви за следење имаат 12 знаци, почнуваат со 3 букви проследени со 9 цифри, на пр. LTN123456789.

Колку време е потребно за Landmark Global да ги испорача вашите пакети?

Времето за испорака во Канада ќе трае 5-8 дена , а 6-9 дена во Австралија.

Примери на статуси кои ги поминува следењето на пратката на Landmark Global

статуси
ACCEPTED BY ORIGIN CARRIER
ARRIVAL AT HUB/TERMINAL FROM BULK/CITY TRAILER
ARRIVAL AT POST OFFICE
ARRIVED
ARRIVED AT DELIVERY DEPOT
ARRIVED IN COUNTRY - postrac #123456789
Absent on destination / Closed store
Accepted
Accepted by facility
Announced
Arrival Scan
Arrival at export hub
Arrival distribution office
Arrival from abroad
Arrived at Facility
Arrived at International Service Center
Arrived at Terminal Location
Arrived at Terminal Location - Business Closed
Arrived at branch
Arrived at facility
Arrived at import Hub
Arrived at sorting facility
At destination agency
Attempted Delivery AI Shipment has been Reconsigned
Attempted Delivery Abroad
Attempted delivery - Left notice
Attempted delivery - Receiver not known at address
Attempted delivery. Notice card left indicating where item can be picked up
Available at pickup point
Awaiting collection at REDCLIFFE POST SHOP
Awaiting presentation to Customs
Back to sender: transfer cancelled - documents are missing
BackToSender
COLLECTED
CONFIRMED
CUSTOMS ENTRY - Objeto recebido pelos Correios do Brasil
Cleared Customs
Collected
Courier Pick-up
Courier Received
Crossing border and in transit to carrier hub
Customer has booked a one-time redirection to a parcel shop