Portugal Post

Portugal Post gjurmo

Portugal Post i njohur gjithashtu si CTT është një kompani portugeze logjistike që operon si shërbimi kombëtar postar në Portugali

sfond

Ndiqni dërgesat CTT

Portugal Post

Portugal Post është shërbimi kombëtar postar i Portugalisë, i referuar shpesh nga vendasit si "Correios de Portugal" ose thjesht "CTT". E themeluar në shekullin e 16-të, Portugal Post ka një histori të gjerë dhe aktualisht operon me mijëra punonjës, duke u shërbyer miliona qytetarëve dhe bizneseve portugeze në të gjithë vendin nga pikat e shumta të postës.


Gjatë historisë së saj të historisë, Portugal Post ka evoluar vazhdimisht, duke miratuar më të fundit në infrastrukturën elektronike dhe teknologjike për të rritur cilësinë dhe efikasitetin e shërbimeve të saj. Kjo risi ka lejuar Portugal Post të sigurojë shpërndarje të shpejtë të postës dhe të ofrojë shërbime të ndryshme moderne për klientët e saj. Një shërbim i tillë i avancuar është Shërbimi i Postës Express (EMS), duke siguruar dërgesa në kohë për ato paketa të ndjeshme ndaj kohës.


Gjatë viteve, Portugal Post është bërë sinonim i besimit dhe besueshmërisë në vend. Duke njohur ndryshimin e dinamikës së komunikimit dhe ngritjen e platformave dixhitale, Portugal Post ka ndërmarrë gjithashtu logjistikën e tregtisë elektronike, shërbimet financiare dhe zgjidhje të tjera dixhitale për të përmbushur nevojat moderne të popullsisë portugeze.

Si të gjurmoni dërgesat e postës në Portugali?

Për të gjurmuar dërgesat e Portugalisë Post (CTT), duhet të futni numrin tuaj të përcjelljes në fushën e caktuar dhe të klikoni butonin "Transportuesi", më pas zgjidhni "Postën e Portugalisë". Nëse nuk jeni të sigurt se cili transportues po trajton dërgesën tuaj, sistemi mund të zgjedhë automatikisht transportuesin për ju. Më pas, klikoni butonin "Gjurmo" dhe do të ridrejtoheni në faqen e rezultateve të gjurmimit, ku mund të gjeni informacion të detajuar në lidhje me statusin dhe vendndodhjen e dërgesës suaj.

Shërbimet e dërgesës postare në Portugali

Portugal Post ofron një shumëllojshmëri shërbimesh shpërndarjeje të përshtatura për të përmbushur nevojat e ndryshme të klientëve. Këtu janë disa nga shërbimet e saj më të spikatura:

  • Shërbimi i rregullt i postës : Shërbimi standard postar për letra, kartolina dhe parcela të vogla brenda Portugalisë.
  • EMS : Shërbimi i Postës Express për dërgesa të shpejta dhe të besueshme të parcelave vendase dhe ndërkombëtare.
  • Posta e regjistruar : Një shërbim i sigurt poste ku dërgesat gjurmohen dhe kërkojnë një nënshkrim pas dorëzimit.
  • Shërbimi i Parcelave : Për dërgimin e paketave më të mëdha brenda dhe jashtë vendit.
  • Shërbimet financiare : Përfshirë pagesat e faturave, transfertat e parave dhe shërbime të tjera bankare.
  • Shërbimet Dixhitale : Zgjidhje të tregtisë elektronike, kuti postare dixhitale dhe më shumë për përdoruesit modern.

Ndjekja EMS

Të gjitha dërgesat e dërguara nëpërmjet Shërbimit të Postës Express të Portugalisë (EMS) mund të gjurmohen përmes faqes zyrtare të internetit të Portugal Post ose platformës sonë të përcjelljes së dërgesave duke përdorur numrin e dhënë të përcjelljes.

Koha e dorëzimit për EMS

Koha e dorëzimit për dërgesat EMS zakonisht varion nga 1 deri në 3 ditë pune për dërgesat e brendshme. Për dërgesat ndërkombëtare EMS, kohët e dorëzimit mund të ndryshojnë në bazë të vendit të destinacionit, por përgjithësisht përshpejtohen në krahasim me shërbimet standarde postare.

Si duken numrat përcjellës të postimeve në Portugali?

Numrat gjurmues të postës së Portugalisë zakonisht përbëhen nga 13 karaktere: duke filluar me dy shkronja, të ndjekura nga nëntë shifra dhe duke përfunduar me kodin e vendit me dy shkronja për Portugalinë, "PT" (p.sh., RR123456789PT).

Pyetjet e bëra më shpesh rreth Portugal Post

Çfarë nënkuptojnë statuset e ndryshme të përcjelljes së dërgesave?

Ndërsa gjurmoni dërgesën tuaj me Portugal Post, statuse të ndryshme tregojnë gjendjen aktuale të paketës. Disa statuse që hasen zakonisht përfshijnë:

  • Përgatitja për dërgesë : Dërgesa juaj po përgatitet për dërgim.
  • Në tranzit : Dërgesa juaj është rrugës për në destinacionin e saj.
  • Dalje për dorëzim : Dërgesa është me agjentin e dorëzimit dhe duhet të dorëzohet së shpejti.
  • Dorëzuar : Dërgesa i është dorëzuar me sukses marrësit.

Pse nuk përditësohet gjurmimi i dërgesës sime?

Nëse ka një periudhë të zgjatur pa një përditësim të informacionit të përcjelljes së dërgesës suaj, arsyet e mundshme mund të përfshijnë vonesat e skanimit, çështjet teknike ose procedurat e zhdoganimit. Nëse nuk ka pasur një përditësim për një kohë jashtëzakonisht të gjatë, këshillohet të kontaktoni shërbimin e klientit të Portugal Post për ndihmë.

A mund të gjurmoj një dërgesë pa një numër gjurmimi?

Është thelbësore të keni një numër gjurmimi për të monitoruar progresin e një dërgese me Portugal Post. Nëse e vendosni gabim numrin tuaj të gjurmimit, dërguesi ose shërbimi ndaj klientit i Portugal Post mund t'ju ndihmojnë në marrjen e tij.

Sa kohë i duhet Portugal Post për të dorëzuar një paketë?

Kohët e dorëzimit me Portugal Post mund të ndryshojnë në bazë të disa faktorëve, duke përfshirë shërbimin e zgjedhur, destinacionin dhe ndikimet e jashtme si proceset doganore. Në mënyrë tipike, dërgesat brenda vendit përfundojnë brenda 1-5 ditëve të punës, ndërsa dërgesat ndërkombëtare mund të zgjasin nga 5-20 ditë pune, në varësi të destinacionit.

Gjurmimi i dërgesës time tregon "Dorëzuar", por unë nuk e kam marrë atë. Cfare duhet te bej?

Nëse statusi juaj i gjurmimit lexon "Dorëzuar", por nuk e keni marrë paketën tuaj, filloni duke kontrolluar me fqinjët ose anëtarët e tjerë të familjes. Nëse paketa ende mungon, është thelbësore të kontaktoni shërbimin e klientit të Portugal Post sa më parë për të raportuar mospërputhjen.

A mund ta modifikoj adresën e dorëzimit të dërgesës sime?

Nëse keni nevojë të ndryshoni adresën e dorëzimit për dërgesën tuaj, rekomandohet të kontaktoni shërbimin e klientit të Portugal Post sa më shpejt që të mundeni me numrin tuaj të përcjelljes dhe adresën e përditësuar. Mbani në mend se modifikimet mund të çojnë në tarifa shtesë ose vonesa të lehta në dorëzim.

Po nëse dërgesa ime arrin e dëmtuar ose humbet?

Nëse merrni një paketë të dëmtuar ose besoni se dërgesa juaj ka humbur, është thelbësore ta raportoni problemin menjëherë te shërbimi i klientit të Portugal Post. Ata do të japin udhëzime për hapat e ardhshëm dhe si të paraqisni një kërkesë nëse është e nevojshme.

Si mund të kontaktoj shërbimin ndaj klientit të Portugal Post?

Shërbimi ndaj klientit të Portugal Post mund të kontaktohet përmes faqes së tyre zyrtare të internetit, linjave të dedikuara telefonike të ndihmës ose duke vizituar një zyrë postare lokale. Ato janë të pajisura për të ndihmuar me çdo pyetje në lidhje me gjurmimin e dërgesave, detajet e shërbimit dhe çdo shqetësim ose problem me të cilin mund të përballeni me dërgesat tuaja.

Shembuj të statuseve që kalon përcjellja e dërgesave të Portugal Post

statuset
Acceptance by the Post Services
Arrival at inward office of exchange
Arrival at operations centre
Arrival at the collection venue
Arrival at transit office of exchange
Arrival to transit station
Available to collect
Awaiting for Declarative Procedures
Awaiting for declarative procedures
Awaiting for declarative procedures ~ Item disposed of according to sender's instruction
Collection
Customer notification sent
Customer notification sent Click to view the detail
Delivery failure
Delivery failure ~ 2nd Delivery Scheduled
Delivery failure ~ Address requesteed later, Further delivery - attempt next business day
Delivery failure ~ Addressee cannot be located
Delivery failure ~ Addressee cannot be located, Returned to sender
Delivery failure ~ Addressee did not answer
Delivery failure ~ Addressee did not answer, Addressee contacted - awaiting reply Loja CTT Algés (Lisboa)
Delivery failure ~ Addressee did not answer, Addressee contacted - awaiting reply Loja CTT Alvalade (Lisboa)
Delivery failure ~ Addressee did not answer, Addressee contacted - awaiting reply Loja CTT Armação de Pera
Delivery failure ~ Addressee did not answer, Addressee contacted - awaiting reply Loja CTT Bonfim (Setúbal)
Delivery failure ~ Addressee did not answer, Addressee contacted - awaiting reply Loja CTT Chiado (Lisboa)
Delivery failure ~ Addressee did not answer, Addressee contacted - awaiting reply Loja CTT Covilhã
Delivery failure ~ Addressee did not answer, Addressee contacted - awaiting reply Loja CTT Estoril
Delivery failure ~ Addressee did not answer, Addressee contacted - awaiting reply Loja CTT Faro
Delivery failure ~ Addressee did not answer, Addressee contacted - awaiting reply Loja CTT Ferreira do Alentejo
Delivery failure ~ Addressee did not answer, Addressee contacted - awaiting reply Loja CTT Figueira da Foz
Delivery failure ~ Addressee did not answer, Addressee contacted - awaiting reply Loja CTT Horta
Delivery failure ~ Addressee did not answer, Addressee contacted - awaiting reply Loja CTT Laranjeiro (Almada)
Delivery failure ~ Addressee did not answer, Addressee contacted - awaiting reply Loja CTT Maia
Delivery failure ~ Addressee did not answer, Addressee contacted - awaiting reply Loja CTT Marrazes
Delivery failure ~ Addressee did not answer, Addressee contacted - awaiting reply Loja CTT Massamá
Delivery failure ~ Addressee did not answer, Addressee contacted - awaiting reply Loja CTT Mem Martins
Delivery failure ~ Addressee did not answer, Addressee contacted - awaiting reply Loja CTT Monte Belo ( Setúbal )
Delivery failure ~ Addressee did not answer, Addressee contacted - awaiting reply Loja CTT Morais Soares (Lisboa)
Delivery failure ~ Addressee did not answer, Addressee contacted - awaiting reply Loja CTT Moscavide (Lisboa)
Delivery failure ~ Addressee did not answer, Addressee contacted - awaiting reply Loja CTT Mourisca do Vouga
Delivery failure ~ Addressee did not answer, Addressee contacted - awaiting reply Loja CTT N S da Conceição (Setúbal)
Delivery failure ~ Addressee did not answer, Addressee contacted - awaiting reply Loja CTT Odivelas
Delivery failure ~ Addressee did not answer, Addressee contacted - awaiting reply Loja CTT Pax Julia (Beja)