Portugal Post

Portugal Post Следење

Португалската пошта позната и како CTT е португалска логистичка компанија која работи како национална поштенска услуга во Португалија

позадина

Следете ги пратките на CTT

Portugal Post

Португалија пошта е национална поштенска услуга на Португалија, која локалното население често ја нарекува „Correios de Portugal“ или едноставно „CTT“. Основана во 16 век, Португалија пошта има голема историја и моментално работи со илјадници вработени, опслужувајќи милиони португалски граѓани и бизниси низ целата земја од нејзините бројни поштенски продавници.


Во текот на својата приказна, Португалија пошта постојано се развива, усвојувајќи ја најновата електронска и технолошка инфраструктура за да го подобри квалитетот и ефикасноста на своите услуги. Оваа иновација им овозможи на Португалија пошта да обезбеди брза испорака на пошта и да понуди различни модерни услуги на своите клиенти. Една таква напредна услуга е услугата за брза пошта (EMS), која обезбедува навремени испораки за оние пакети чувствителни на време.


Низ годините, Португалија пошта стана синоним за доверба и сигурност во нацијата. Препознавајќи ја променливата динамика на комуникацијата и подемот на дигиталните платформи, Португалија пошта исто така се впушти во логистика за е-трговија, финансиски услуги и други дигитални решенија за да ги задоволи современите потреби на португалското население.

Како да ги следите пратките во Португалија?

За да ги следите пратките на Португалија пошта (CTT), треба да го внесете вашиот број за следење во назначеното поле и кликнете на копчето „Превозник“, а потоа изберете „Пошта на Португалија“. Ако не сте сигурни кој превозник се справува со вашата пратка, системот може автоматски да го избере превозникот за вас. Потоа, кликнете на копчето „Следи“ и ќе бидете пренасочени на страницата со резултати за следење, каде што можете да најдете детални информации за статусот и локацијата на вашата пратка.

Португалија пост испорака услуги

Португалија пошта нуди разновидни услуги за испорака прилагодени да се грижат за различните потреби на клиентите. Еве некои од неговите најистакнати услуги:

  • Редовна услуга за пошта : Стандардна поштенска услуга за писма, разгледници и мали пратки во Португалија.
  • EMS : Услуга за брза пошта за брзи и сигурни домашни и меѓународни испораки на пратки.
  • Регистрирана пошта : безбедна услуга за пошта каде што пратките се следат и бараат потпис при испораката.
  • Услуга за парцели : За испраќање на поголеми пакети и на домашно и на меѓународно ниво.
  • Финансиски услуги : Вклучувајќи плаќања на сметки, трансфери на пари и други услуги поврзани со банкарството.
  • Дигитални услуги : решенија за е-трговија, дигитални поштенски сандачиња и повеќе за современиот корисник.

Следење на ЕМС

Сите пратки испратени преку услугата за брза пошта на Португалија пошта (EMS) може да се следат преку официјалната веб-страница на Португалија пошта или нашата платформа за следење на пратки користејќи го дадениот број за следење.

Време на испорака за EMS

Времето на испорака за пратки со EMS обично се движи од 1 до 3 работни дена за домашни испораки. За меѓународни пратки EMS, времето на испорака може да варира во зависност од земјата на дестинација, но генерално се забрзува во споредба со стандардните поштенски услуги.

Како изгледаат броевите за следење на објави во Португалија?

Португалија Броевите за следење на постовите обично се состојат од 13 знаци: почнувајќи со две букви, проследено со девет цифри и завршувајќи со кодот на државата со две букви за Португалија, „PT“ (на пр. RR123456789PT).

Често поставувани прашања за Португалија Пошта

Што значат различните статуси за следење на пратката?

Додека ја следите вашата пратка со Португалија пошта, различни статуси ја покажуваат моменталната состојба на пакетот. Некои статуси кои најчесто се среќаваат вклучуваат:

  • Подготовка за испорака : Вашата пратка се подготвува за испраќање.
  • Во транзит : Вашата пратка е на пат до својата дестинација.
  • Испратена за испорака : Пратката е кај агентот за испорака и треба да биде доставена наскоро.
  • Испорачана : Пратката е успешно доставена до примачот.

Зошто моето следење на пратката не се ажурира?

Ако има подолг период без ажурирање на информациите за следење на вашата пратка, можните причини може да вклучуваат доцнење на скенирањето, технички проблеми или процедури за царинење. Ако нема ажурирање невообичаено долго време, се советува да контактирате со службата за корисници на Portugal Post за помош.

Може ли да следам пратка без број за следење?

Неопходно е да имате број за следење за следење на напредокот на пратката со Португалија пошта. Ако го ставите погрешно вашиот број за следење, испраќачот или службата за корисници на Португалија Пошта може да ви помогнат при неговото враќање.

Колку време е потребно за Португалија пошта да достави пакет?

Времето на испорака со Португалија пошта може да варира врз основа на неколку фактори, вклучувајќи ја избраната услуга, дестинацијата и надворешните влијанија како царинските процеси. Вообичаено, домашните испораки се завршуваат во рок од 1-5 работни дена, додека меѓународните испораки може да траат од 5-20 работни дена, во зависност од дестинацијата.

Моето следење на пратката покажува „Испорачано“, но не го добив. Што да правам?

Ако вашиот статус за следење гласи „Испорачан“, но не сте го добиле пакетот, започнете со проверка кај соседите или другите членови на домаќинството. Ако пакетот сè уште недостасува, од клучно значење е најрано да ја контактирате службата за корисници на Португалија пошта за да го пријавите несовпаѓањето.

Може ли да ја сменам адресата за испорака на мојата пратка?

Ако треба да ја промените адресата за испорака за вашата пратка, се препорачува да ја контактирате службата за корисници на Португалија пошта што е можно поскоро со вашиот број за следење и ажурираната адреса. Имајте на ум дека модификациите може да доведат до дополнителни трошоци или мало доцнење во испораката.

Што ако мојата пратка пристигне оштетена или се изгуби?

Ако примите оштетен пакет или мислите дека вашата пратка е изгубена, од суштинско значење е веднаш да го пријавите проблемот во службата за корисници на Португалија пошта. Тие ќе дадат насоки за следните чекори и како да се поднесе барање доколку е потребно.

Како можам да стигнам до службата за корисници на Португалија пошта?

Службата за корисници на Португалија пошта може да се контактира преку нивната официјална веб-страница, посветени телефонски линии за помош или со посета на локална пошта. Тие се опремени да помогнат со какви било прашања поврзани со следење на пратката, детали за услугата и какви било проблеми или проблеми со кои може да се соочите со вашите испораки.

Примери на статуси кои ги поминува следењето на пратката на Portugal Post

статуси
Acceptance by the Post Services
Arrival at inward office of exchange
Arrival at operations centre
Arrival at the collection venue
Arrival at transit office of exchange
Arrival to transit station
Available to collect
Awaiting for Declarative Procedures
Awaiting for declarative procedures
Awaiting for declarative procedures ~ Item disposed of according to sender's instruction
Collection
Customer notification sent
Customer notification sent Click to view the detail
Delivery failure
Delivery failure ~ 2nd Delivery Scheduled
Delivery failure ~ Address requesteed later, Further delivery - attempt next business day
Delivery failure ~ Addressee cannot be located
Delivery failure ~ Addressee cannot be located, Returned to sender
Delivery failure ~ Addressee did not answer
Delivery failure ~ Addressee did not answer, Addressee contacted - awaiting reply Loja CTT Algés (Lisboa)
Delivery failure ~ Addressee did not answer, Addressee contacted - awaiting reply Loja CTT Alvalade (Lisboa)
Delivery failure ~ Addressee did not answer, Addressee contacted - awaiting reply Loja CTT Armação de Pera
Delivery failure ~ Addressee did not answer, Addressee contacted - awaiting reply Loja CTT Bonfim (Setúbal)
Delivery failure ~ Addressee did not answer, Addressee contacted - awaiting reply Loja CTT Chiado (Lisboa)
Delivery failure ~ Addressee did not answer, Addressee contacted - awaiting reply Loja CTT Covilhã
Delivery failure ~ Addressee did not answer, Addressee contacted - awaiting reply Loja CTT Estoril
Delivery failure ~ Addressee did not answer, Addressee contacted - awaiting reply Loja CTT Faro
Delivery failure ~ Addressee did not answer, Addressee contacted - awaiting reply Loja CTT Ferreira do Alentejo
Delivery failure ~ Addressee did not answer, Addressee contacted - awaiting reply Loja CTT Figueira da Foz
Delivery failure ~ Addressee did not answer, Addressee contacted - awaiting reply Loja CTT Horta
Delivery failure ~ Addressee did not answer, Addressee contacted - awaiting reply Loja CTT Laranjeiro (Almada)
Delivery failure ~ Addressee did not answer, Addressee contacted - awaiting reply Loja CTT Maia
Delivery failure ~ Addressee did not answer, Addressee contacted - awaiting reply Loja CTT Marrazes
Delivery failure ~ Addressee did not answer, Addressee contacted - awaiting reply Loja CTT Massamá
Delivery failure ~ Addressee did not answer, Addressee contacted - awaiting reply Loja CTT Mem Martins
Delivery failure ~ Addressee did not answer, Addressee contacted - awaiting reply Loja CTT Monte Belo ( Setúbal )
Delivery failure ~ Addressee did not answer, Addressee contacted - awaiting reply Loja CTT Morais Soares (Lisboa)
Delivery failure ~ Addressee did not answer, Addressee contacted - awaiting reply Loja CTT Moscavide (Lisboa)
Delivery failure ~ Addressee did not answer, Addressee contacted - awaiting reply Loja CTT Mourisca do Vouga
Delivery failure ~ Addressee did not answer, Addressee contacted - awaiting reply Loja CTT N S da Conceição (Setúbal)
Delivery failure ~ Addressee did not answer, Addressee contacted - awaiting reply Loja CTT Odivelas
Delivery failure ~ Addressee did not answer, Addressee contacted - awaiting reply Loja CTT Pax Julia (Beja)