India Post

India Post Следење

Индија Пошта е поштенска услуга во сопственост на Министерството за комуникации на Индија, позната како Пошта во Индија

позадина

Следете ги парцелите на DHL India Post

India Post

Индија Пост е поштенска услуга во сопственост на Министерството за комуникации на Индија, позната како Пошта во Индија, е најраспространетиот поштенски систем во светот. Основана во 1854 година од Jamesејмс Брун-Рамзи, кој ја постави основата на современата индиска поштенска услуга, Jamesејмс Брун-Рамзи воведе униформни поштенски стапки и помогна да се донесе законот за пошта во Индија 1854 година, кој значително се подобри со законот за пошта во 1837 година, кој воведе редовна пошта канцеларии во Индија. Ја создаде позицијата генерален директор на поштата за цела Индија.

Следење пост во Индија

Веб- страницата 4TRACKING ќе ви помогне да ги пратите вашите пакети и пратки испорачани со India Post. се што ви треба е број за следење пост во Индија, ставете го бројот за следење Индија пост на горното поле и кликнете на копчето за следење и почекајте неколку секунди за да добиете детални информации за вашата парцела вклучувајќи ги локациите и датумите.

Броеви за следење пост во Индија

Броевите за следење пост во Индија може да се сумираат како што следува:

(# = Писмо / * = број /! = Број или буква)

 • A# *** *** *** IN
 • C# *** *** *** IN
 • E# *** *** *** IN
 • I# *** *** *** IN
 • J# *** *** *** IN
 • L# *** *** *** IN
 • N# *** *** *** IN
 • P# *** *** *** IN
 • R# *** *** *** IN
 • S# *** *** *** IN
 • U# *** *** *** IN
 • V# *** *** *** IN
 • Y# *** *** *** IN

Следете ги услугите на Индија Пост

Индија Пост има неколку услуги за поштенска достава, ова се главните категории на испорака:

 • Брзина пост
 • Експресна парцела
 • Регистрирана парцела
 • Логистички пост
 • Регистриран пост

Ние ќе ги дефинираме секоја услуга одделно, ќе започнеме со брзината, бидејќи е најкористената услуга во Индија.

Брзина Пост Домашни

Спид Пост, лидер на пазарот во домашната експресна индустрија, обезбедува експресна и временска достава на писма и парцели со тежина до 35 кг во Индија. Тоа е достапна услуга и испорачува низ целата земја во 15,00 INR за пратки до 50 грама. Speed ​​Post има далеку најширока мрежа што доставува до секоја адреса во Индија.

Индија Пост обезбедува Интернет Следење за брзи пост Домашни пакети

Speed ​​Post International (EMS)

International Speed ​​Post или EMS, врвната меѓународна поштенска услуга, наменета за документи и стока. Индија Пост исто така обезбедува Интернет Трака и трага за Меѓународната брзина пост. Меѓународната услуга Брза пошта може да се резервира во скоро сите одделенски пошти низ Индија. Во метро и другите поголеми градови, услугата International Speed ​​Post може да се резервира до доцна во вечерните часови.

Ограничувања на тежината за меѓународната пошта за брзина (EMS)

Општата максимална тежина за International Speed ​​Post (EMS) е 35 кг. Некои земји имаат помали ограничувања на телесната тежина. Големината на поштенски артикл за меѓународна брзина Поштенската услуга не смее да надминува 1,5 метар за секоја димензија и 3 метри за збирот на должината и најголемата обем измерена во насока различна од должината.

Логистичка пошта

Логистика Пост е услуга која им нуди на деловните клиенти исплатливо и ефикасно решение, кое управува со целиот синџир на вредност од собирање до складирање до пренос до дистрибуција низ Индија.

Регистрирана услуга за пошта

Регистрирана објава е корисна кога на која било парцела или на слични пакети треба некаков вид на атестирање, така што ќе може безбедно да се достави за разлика од вообичаените пошти. Полициските службеници ги регистрираат деталите на писмото така што треба да бидат испратени на препорачана е-пошта, со одредена локација и може да се следат, а понекогаш и дел од осигурувањето, во случај на некоја загуба.