GLS

GLS Следење

GLS е компанија за експресна логистика во сопственост на Британците, лоцирана во Амстердам% 2C Холандија

позадина

Следете ги пратките на GLS

GLS

General Logistics Systems ( GLS ) е компанија за експресна логистика во сопственост на британците, лоцирана во Амстердам, Холандија. Компанијата позната и како Германска парцела кога е основана во 1989 г., Компанијата беше преименувана во ГЛС во 1999 година, имам над 19.000 вработени и повеќе од 240.000 клиенти, на патот се наоѓаат 28.000 комбиња за испорака и околу 4.000 камиони на долги релации, GLS исто така работи околу 70 национални и регионални центри, како и 1.400 депоа и агенции. Во фискалната година 2019/2020, GLS пренесе 667 милиони парцели. Сега GLS групацијата опфаќа 40 земји, повеќето од нив се европски.

Како да ги следам моите парцели GLS?

4TRACKING ќе ви помогне да ги следите сите ваши GLS парцели и пратки, сè што ви треба е валиден број за следење на GLS, ставете го во полето горе или на главната страница, потоа кликнете на копчето „оператори“ и изберете GLS, потоа кликнете на копчето за следење на добиете детални информации, вклучувајќи локации и датуми.

Како изгледаат броевите за следење на GLS?

Кога се обидувате да ги следите парцелите GLS, можеби ќе треба да знаете како изгледаат броевите за следење на GLS во оваа тема, ќе знаете сè за броевите за следење на GLS.

Броевите за следење на GLS може да бидат 11 или 12 или 14 цифри, на пример, 12323323621, 366712044848, 47150051801147. може да биде и еден куп случајни знаци AZ, 0-9. Вкупно 8 карактери на пр. ZWKV4CV6.


Броевите за следење на GLS може да се сумираат на следниов начин:

(# = Писмо / * = број /! = Број или буква)

  • !!!!!!!!
  • *** *** *** **
  • *** *** *** ***
  • *** *** *** *** **

Колку време трае GLS за да се достави пакетот?

За домашните пратки GLS ќе трае 1-4 дена за да ги испорачате вашите пратки, за меѓународните парцели GLS ќе трае 1-7 дена за да ги доставите пакетите со во европските земји како што се Германија, Франција, Италија, Финска, Холандија, Белгија, Ирска,… итн. На пример, парцелите во Ирска обично се испорачуваат за помалку од 24 часа

Јас не сум ја добил мојата парцела GLS. Што да правам ?

Прво, проверете ги резултатите за следење на парцелите GLS и најновите информации за следење, ако вашата парцела е во транзит повеќе од 7 дена и нема ажурирање на информации, контактирајте ја службата за клиенти на GLS за појаснување

  1. Одете на https://gls-group.com/IE/en/contact
  2. Пополнете го образецот, името, телефонскиот број, адресата за е-пошта.
  3. во полето за порака објасни го твојот проблем и вклучи го бројот за следење за да можат да ја препознаат твојата парцела.
  4. Пополнете ги сите други потребни полиња
  5. кликнете на копчето испрати.

Потоа, тие ќе ве контактираат преку вашата адреса за е-пошта.

Можете исто така да ги контактирате директно преку телефонски број. Може да го вклучам телефонскиот број тука, но може да се смени со текот на времето, па затоа препорача да одите на официјалната веб-страница на https://gls-group.com/IE/en/contact

Theе го најдете телефонскиот број на горниот дел од страницата јавете се на него и објасни им го вашиот проблем.

Имајте предвид дека пред да разговарате со услугата на клиенти за GLS, прво донесете го точниот број за следење.


Примери на статуси кои ги поминува следењето на пратката на GLS

статуси
Data received
Domestic linehaul
International linehaul
Outbound scan
The changed delivery option has been saved in the GLS system and will be implemented as requested
The consignee was informed by mail about the delivery/pickup attempt
The customs documents are being prepared
The driver has received the order to pick up the parcel during the day
The parcel could not be delivered as a new delivery date has been agreed
The parcel could not be delivered as further address information is needed
The parcel could not be delivered as the consignee was absent
The parcel could not be delivered as the recipient refused acceptance
The parcel could not be delivered because an access code is required for the door
The parcel could not be delivered due to wrong or incomplete address
The parcel could not be picked up as the goods to be picked up were not packed
The parcel data have been deleted from the GLS IT system
The parcel data was entered into the GLS IT system; the parcel was not yet handed over to GLS
The parcel has been delivered
The parcel has been delivered / dropped off
The parcel has been delivered at a post office
The parcel has been delivered at the ParcelShop (see ParcelShop information)
The parcel has been delivered at the neighbour´s (see signature)
The parcel has been loaded into the transport vehicle by the shipper
The parcel has been picked up
The parcel has been picked up by GLS
The parcel has been returned to sender
The parcel has left the parcel center
The parcel has reached the ParcelShop
The parcel has reached the parcel center
The parcel has reached the parcel center and was sorted manually
The parcel has reached the parcel center, the parcel label is not readable
The parcel is expected to be delivered during the day
The parcel is stored in the final parcel center. It could not be delivered as further address information is needed
The parcel is stored in the final parcel center. It could not be delivered as the consignee is on holidays
The parcel is stored in the final parcel center. It could not be delivered as the consignee refused acceptance
The parcel is stored in the final parcel center. It could not be delivered as the consignee was absent
The parcel is stored in the parcel center
The parcel is stored in the parcel center to be delivered at a new delivery date
The parcel is stored in the parcel center. It cannot be delivered as further address information is needed
The parcel label for the pickup has been produced
The parcel was handed over to GLS
The parcel was provided by the sender for collection by GLS
The parcel was released by customs
The pickup request has been cancelled as there were no goods to be picked up