iMile

iMile Следење

IMILE е логистичка компанија фокусирана на обезбедување на иновативни решенија за партнерите со седиште во Дубаи (ОАЕ)

позадина

Следете ги Imile Parcels.

iMile

iMile е логистичка компанија за е-трговија фокусирана на обезбедување иновативни решенија за своите партнери. Основана е во 2017 година и е со седиште во Дубаи (ОАЕ), а нејзините центри за истражување и развој се наоѓаат во Хангжу и Шенжен (Кина). Операциите со е-пошта ги покриваат Обединетите Арапски Емирати, Саудиска Арабија, Мароко и Мексико. Нејзини главни клиенти се Shein, Fordeal и повеќето од големите компании за е-трговија на Блискиот Исток.

Како да ги следам пакетите на iMile?

За да следите пакети на iMile, ставете го бројот за следење во полето погоре, кликнете на копчето Превозник и изберете iMile. ако не сте сигурни кој превозник ја испорачува вашата парцела, тогаш оставете го системот автоматски да го избере превозникот во ваше име, потоа кликнете на копчето „Следи“, потоа ќе бидете пренасочени на страницата со резултати за следење каде што ќе најдете детални информации за вашата пратка вклучувајќи локации и датуми.

Како изгледаат броевите за следење на iMile?

Броевите за следење на iMile имаат 13 цифри, на пр. 6123456789142, 7023456789142, 7145879301248

Броевите за следење на iMile може да се сумираат на следниов начин:

(# = Буква, * = цифра, ! = Буква или цифра)

 • 6 *** *** *** ***
 • 7 *** *** *** ***

Каква услуга обезбедува iMile?

iMile нуди многу услуги кои ги опслужуваат своите клиенти, а ова се повеќето од нив:

 • Готовина при испорака (COD) : примачот ќе плати готовина во моментот на испорака.
 • Испорака до последната милја (B2C) : Тие ги земаат пакетите во земјата на дестинација и ги доставуваат до примачот.
 • Клиент до клиент (C2C) : Испраќање пакети од клиент до клиент со помош на апликацијата iMile.
 • Враќања иницирани од клиенти (CIR) : клиентите можат да закажат враќање со повикување на поддршката за iMile.
 • Прекугранични решенија : Обезбедување комплетни решенија за 3PL на меѓународно ниво со подигање и испорака на пратки преку границите.
 • Испорака во ист ден (Експрес) : Парцели испорачани на истиот ден на прием.
 • Испорака на документи (банки, телеком, итн.) : Доставување чувствителни документи
 • Исполнување и складирање : складирање, складирање, етикетирање, исполнување и баркодирање на парцели.
 • Експресно царинење : Ракување со царинење на нивните оперативни граници на земјата за пратки.
 • Експресен патен превоз : Експресен копнен превоз меѓу границите.