IML

IML Следење

ИМЛ е логистичка компанија која обезбедува услуги за експресна достава во Русија

позадина

Следете ги парчињата ИМЛ

IML

ИМЛ е логистичка компанија која обезбедува услуги за експресна достава во Русија, компанијата е основана во 2007 година и има седиште во Москва, улица Виборгскаја, 22 и има 800 комбиња за испорака. ИМЛ им овозможува на своите клиенти пристап да ги следат нивните парцели и пратки преку Интернет. Компанијата е исто така Know as AMLRU и се однесува на Русија IML.

ИМЛ стана првата руска компанија што им понуди на клиентите следниот ден испорака од Москва до Санкт Петербург. Денес, следниот ден испораката се врши во повеќе од 1000 населени места низ цела Русија.

Следете ги пакетите IML

Следењето на пакети 4TRACKING ќе ви помогне да ги следите вашите пакети IML (AMLRU), сè што ви треба е број за следење на IML, ставете го бројот за следење на IML на горното поле и кликнете на копчето за следење, а потоа почекајте детални информации според вашата парцела.

Како изгледаат броевите за следење на ИМЛ?

Броевите за следење на IML имаат 13 знаци, сите се цифри, на пр. 7181567893254, 1506123456987.

Целиот број за следење на IML може да се сумира на следниов начин:

(# = Писмо, * = број,! = Писмо или број)

 • *** *** *** *** *
 • 1506 *** *** ***
 • 4951 *** *** ***
 • 6676 *** *** ***
 • 7181 *** *** ***
 • 7237 *** *** ***
 • 7411 *** *** ***
 • 7500 *** *** ***

Колку време им е потребно на ИМЛ за испорака на пратки?

За пратките да бидат доставени во рамките на Москва и Сент Петерсбург, времето за испорака може да трае само 3 часа. а за друга локација времето за испорака може да трае 7-15 дена зависи од локацијата на дестинацијата.

За парцелите што доаѓаат надвор од Русија, IML чека да пристигне парцелата, а потоа почнува да ја доставува до клиентот во рок од 7-15 дена, некое време ќе трае до 45 дена.

Дали IML ме известува дека имам парцела?

Да, IML ќе испрати СМС-порака до телефонскиот број на примателот со цел да го добие нивниот пакет.

Ограничувања на тежината на ИМЛ

ИМЛ експрес има ограничувања за пакетите што ќе ги испратите со нив, па можете да испратите или да добиете парцела со тежина до 25 килограми.

Дали ИМЛ доставува пратки до Казахстан?

Да, ИМЛ испорачува парцели низ целиот Казахстан, обезбедувајќи можност за непречена електронска трговија помеѓу Русија и Казахстан.

Како да контактирам со услугата за корисници на ИМЛ?

Повеќето луѓе кога се врзуваат за да контактираат со компанијата за услуги на превозникот, контактираат со нас наместо самиот оператор. Затоа, проверете дали контактирате со услугата за корисници на IML следејќи ги чекорите:

 1. Одете на официјалната експресна услуга на IML на https://iml.ru/contacts
 2. Willе видите список на телефонски броеви на IML зависат од локацијата на канцеларијата
 3. Изберете еден од телефонските броеви
 4. јавете им се и објасни го вашиот проблем.

Ве молиме, не заборавајте на бројот (а) за следење кога ќе се обидете да ги контактирате.

Можете исто така да ги контактирате преку е-пошта на [email protected] или преку официјалната веб-страница на https://iml.ru/feedback


Примери на статуси кои ги поминува следењето на пратката на IML

статуси
Вручение адресату ~ Вручение
Выдан клиенту ~ Выдан клиенту
Выдан получателю
Завершено
Завершено ~ Выдан клиенту
Заказ покинул сортировочный центр
Заказ принят на сортировочном центре
Ожидается в регионе доставки ~ Подг. к отправке
Ожидается комплектация заказа
Ожидается на складе
Ожидается на складе ~ Заказ ожидается на сортировочном центре
Ожидается на складе ~ Ожидается комплектация заказа
Партионный ~ Прием
Перенесено ~ Дост. перенесена
Подготовка к доставке курьером
Покинуло место приёма ~ Обработка
Покинуло сортировочный центр ~ Обработка
Прибыло в место вручения ~ Обработка
Прибыло в сортировочный центр ~ Обработка
Принят на складе
Принят на складе ~ Заказ принят на сортировочном центре
Принят на складе ~ Заказ скомплектован
Принят на складе ~ На складе. Отказ заранее
Присвоение идентификатора
Самовывоз ~ Возврат по истечении срока
Самовывоз ~ Принят в пункте выдачи
Сортировка ~ Обработка
Транзит
Транзит ~ Выдан/доставлен получателю
Транзит ~ Движ. в стор. отправителя
Транзит ~ Заказ покинул сортировочный центр
Транзит ~ Перенос даты доставки
Транзит ~ У курьера
Транзит ~ У курьера. Отказ заранее