17EXP

17EXP Следење

17EXP е кинеска логистичка компанија која е специјализирана за испораки во земјите од Југоисточна Азија.

позадина

Следете ги пратките 17EXP

17EXP

17EXP, исто така познат на кинески како 壹启物流, се појави во 2017 година со визија да стане водечки снабдувач на логистика во Југоисточна Азија. Од своето основање, компанијата е цврста во својата посветеност на извонредност, стремејќи се да ги подигне услугите, цените и поддршката по продажбата на неспоредливи нивоа. Со седиште со големо внимание за проширување на својот дофат и способности, 17EXP вредно работеше на обезбедување сеопфатни услуги со додадена вредност кои опфаќаат складирање, сортирање, подигање, транспорт, царинење и испорака, угостителски за разновидна клиентела и дома и на меѓународно ниво.

Услуги понудени од 17EXP

Во основата на понудите на 17EXP лежи широк спектар на логистички решенија дизајнирани да ги задоволат барањата на глобалниот пазар кои се развиваат. Компанијата е специјализирана за меѓународен превоз, воздушен транспорт, прекугранична логистика за е-трговија, мултимодален транспорт, царинска декларација и мноштво други специјализирани области како ладен ланец и опасна хемиска логистика. Со услуги што се прошируваат на потрошувачка електроника, нова енергија, мебел, храна и хемикалии, меѓу другите индустрии, 17EXP се гордее со обезбедување професионални и ефикасни меѓународни логистички услуги и решенија за синџирот на снабдување со едно место. Независно развиен ERP систем им овозможува на клиентите да уживаат во проверката на цените преку Интернет, поставување нарачки со еден клик и сеопфатно следење на пратките.

Следење на пратката со 17EXP

Како функционира следењето на пратката

Разбирајќи ја важноста на транспарентноста во логистиката, 17EXP нуди напреден систем за следење кој гарантира дека клиентите можат да ги следат нивните пратки во секоја фаза. На секој пакет испратен од 17EXP му се доделува единствен број за следење, кој обично започнува со „17EXP“ проследен со 10 цифри (на пр. 17EXP0123456789). Во зависност од земјата на дестинација и партнерскиот оператор што се користи, како што се DHL, UPS, CJ, Ninja Van или Korean Post, форматот на бројот за следење може да варира, одговарајќи на барањата на секој специфичен логистички синџир.

Како да ги следите пратките на 17EXP?

За да следите пратка 17EXP, внесете го вашиот број за следење во назначеното поле и кликнете на копчето „Превозник“. Потоа, изберете „17EXP“ од опциите. Ако не сте сигурни кој превозник се справува со вашата пратка, системот може автоматски да го идентификува превозникот за вас. Следно, кликнете на копчето „Следење“. Ќе бидете пренасочени на страница со резултати за следење, каде што се прикажуваат детални информации за статусот и локацијата на вашата пратка.

Форми за следење на броеви

Различните формати на броеви за следење што ги користи 17EXP го одразуваат флексибилниот пристап на компанијата кон меѓународната логистика. Без разлика дали преку стандардните броеви со префикс „17EXP“ или оние кои се прилагодени на партнерските оператори, 17EXP гарантира дека клиентите имаат пристап до ажурирања во реално време за нивните пратки. Ова ниво на детали за следење поттикнува доверба и задоволство кај клиентите, кои се потпираат на 17EXP за нивните логистички потреби.

Време на испорака на пратка

Времето на испорака за пратки од 17EXP може да варира во голема мера врз основа на избраната услуга, земјата на дестинација и сите логистички предизвици што ќе се сретнат на пат. Во просек, пратките во Југоисточна Азија се испорачуваат во импресивна временска рамка од 13-30 дена, што ја покажува посветеноста на 17EXP за навремени и ефикасни логистички решенија. Стратешкиот фокус на компанијата на Југоисточна Азија, заедно со нејзината широка мрежа за услуги, овозможува оптимизирани патишта за испорака и забрзани процеси на царинење.

Контактирајте со 17EXP за прашања со испорака

За какви било прашања или грижи во врска со пратките, 17EXP ги охрабрува клиентите првично да контактираат директно со продавачот, бидејќи тие често имаат понепосреден пристап до логистичките информации. Меѓутоа, за директна помош или за решавање на конкретни проблеми, 17EXP обезбедува сеопфатна поддршка преку различни канали наведени на нивната официјална веб-страница. Без разлика дали преку линиите за услуги на клиентите, формуларите за онлајн поддршка или нивниот иновативен ERP систем, 17EXP е посветен на брзо и ефективно решавање на какви било прашања поврзани со пратката.


Појавата на 17EXP како клучен играч во логистиката во Југоисточна Азија е доказ за нејзините иновативни решенија, сеопфатен опсег на услуги и непоколеблива посветеност на задоволството на клиентите. Преку своите напредни способности за следење, широка индустриска покриеност и професионални логистички услуги со едно застанување, 17EXP продолжува да создава нови патеки во меѓународната логистика, правејќи ја глобалната трговија подостапна и поефикасна за бизнисите и за потрошувачите.

Најчесто поставувани прашања

Што треба да направам ако мојот број за следење не работи?

Ако вашиот број за следење обезбеден од 17EXP не прикажува никакви ажурирања или се чини дека е неважечки, проверете дали сте го внесле правилно бројот за следење без празни места или грешки. Ако проблемот продолжи, може да има одложување на ажурирањата на системот за следење. Ве молиме оставете малку време за да се освежат информациите. Ако сè уште нема ажурирања, препорачливо е да го контактирате продавачот за дополнителна помош, бидејќи тој може да има подиректни канали за комуникација со 17EXP.

Мојот пакет е означен како испорачан, но не го добив. Кои чекори треба да ги преземам?

Ако информациите за следење покажуваат дека вашиот пакет е испорачан, но вие не сте го добиле, прво проверете околу вашата област за испорака и со соседите за да видите дали пакетот е поставен на безбедно место или е примен во ваше име. Ако пакетот сè уште недостасува, веднаш контактирајте го продавачот со вашиот број за следење и детали за нарачката за да го пријавите проблемот. Продавачот може да помогне во координацијата со 17EXP за да се испита несовпаѓањето и да се лоцира вашиот пакет.

Може ли да ја сменам адресата за испорака откако ќе биде испратен мојот пакет?

Промената на адресата за испорака по испраќањето на пакетот е обично предизвикувачка и можеби не е секогаш возможна поради логистички и безбедносни причини. Сепак, треба да го контактирате продавачот што е можно поскоро ако треба да побарате промена на адресата. Продавачот може да даде насоки за тоа дали промената на адресата е изводлива во таа фаза од процесот на испорака и да помогне со сите достапни опции.

Кои се типичните времиња на испорака за пратки од 17EXP?

Времето на испорака за пратки од 17EXP варира во зависност од земјата на дестинација и специфичната логистичка услуга што се користи. Во просек, пратките од Кина до земји како Мексико, Чиле и Бразил се испорачуваат во рок од 13-30 дена. Овие времиња на испорака може да се разликуваат поради фактори како што се процесите на царинење и ефикасноста на локалните услуги за испорака. За попрецизни информации за испораката, погледнете ги деталите дадени од продавачот при купувањето или контактирајте го директно за ажурирања.

Како да контактирам со 17EXP ако има проблем со мојата пратка?

За какви било прашања поврзани со вашата пратка, се препорачува прво директно да контактирате со продавачот. Продавачите обично имаат воспоставено канали за комуникација со 17EXP и можат да обезбедат побрза и поефикасна помош. Ако ви требаат дополнителни информации за 17EXP или неговите услуги, можете да ја посетите официјалната веб-страница за детали за контакт и опции за поддршка.

Што значи статусот „Во транзит“ на моето следење 17EXP?

Статусот „Во транзит“ значи дека вашиот пакет е на пат до крајната дестинација. Тој е подигнат од потеклото и се движи низ логистичката мрежа 17EXP. Овој статус може да остане сè додека пакетот не стигне до следниот главен објект за сортирање или не излезе за испорака.

Колку време е потребно за да се активира бројот за следење?

Откако ќе се резервира вашата пратка со 17EXP, бројот за следење може да потрае неколку часа за да стане активен. Ова доцнење е затоа што пакетот треба да се обработи преку првиот објект за скенирање пред да станат достапни информациите за следење. Ако вашиот број за следење не е активен во рок од 24 часа по испораката, контактирајте со продавачот за појаснување.

Што значи „Надвор за испорака“?

„Излези за испорака“ значи дека вашиот пакет стигнал до локалната станица за испорака и моментално е кај курир за конечна испорака до вашата адреса. Општо земено, овој статус покажува дека треба да го добиете вашиот пакет во истиот ден, со исклучок на какви било непредвидени проблеми со испораката.

Моето следење покажува „Обид за испорака“, но јас бев дома. Што да правам?

Ако вашите информации за следење покажуваат „Обид за испорака“, но никој не ве контактирал, можно е курирот да се соочил со проблем со лоцирање на вашата адреса или да добие пристап за безбедно да го испорача пакетот. Вообичаено, 17EXP или неговите партнери ќе се обидат со испорака повторно следниот работен ден. Можете исто така да контактирате со продавачот за да договорите ново време за испорака или да дадете дополнителни инструкции за да обезбедите успешна испорака.

Статусот за следење не е ажуриран веќе неколку дена. Дали треба да бидам загрижен?

Недостатокот на ажурирања во статусот за следење неколку дена може да се појави поради различни причини, како што е транзит на пакетот помеѓу далечни локации или доцнење во царинењето. Иако тоа не е веднаш причина за загриженост, ако статусот остане непроменет подолг период, препорачливо е да се обратите до продавачот за помош. Тие можат да контактираат со 17EXP за да се распрашаат за доцнењето и да ви обезбедат ажурирање.

Може ли да ја пренасочам мојата пратка до локација за подигање?

Способноста да ја пренасочите вашата пратка до локација за подигање зависи од услугите достапни во вашата дестинација и од политиките на локалните партнерски оператори на 17EXP. За да побарате пренасочување, контактирајте го продавачот што е можно поскоро. Тие можат да ве известат дали оваа опција е достапна за вашата пратка и да помогнат во правењето на потребните аранжмани.

Што се случува ако мојот пакет се изгуби до 17EXP?

Ако се сомневате дека вашиот пакет е изгубен, првиот чекор е да го пријавите проблемот кај продавачот. Продавачот потоа ќе започне формална истрага со 17EXP за да го лоцира вашиот пакет. Во случај да се потврди дека пакетот е изгубен, продавачот ќе ве води низ процесот на поднесување барање за враќање или замена, според нивните политики и условите за купување.