DSV

DSV Следење

DSV е транспортна и логистичка компанија која обезбедува транспортни услуги низ целиот свет по копно, воздух, море и железница

позадина

Следете ги пратките на DSV

DSV

DSV е транспортна и логистичка компанија која обезбедува транспортни услуги низ целиот свет по копнен, воздушен, морски и железнички пат. Седиштето на компанијата се наоѓа во Хедехузен, Данска и е основано во 1976 година. DSV обезбедува и управува со решенија за синџирот на снабдување за илјадници компании дневно со помош на преку 75.000 вработени. DSV има повеќе од 1.500 канцеларии и логистички капацитети. Тие испорачуваат пакети, тешки предмети, писма... итн во повеќе од 90 земји низ светот.

Како да ги следам пратките на DSV?

За следење на пратките на DSV, ставете го бројот за следење во полето погоре, кликнете на копчето „Превозник“ и изберете „DSV“, ако не сте сигурни кој превозник ја испорачува вашата пратка, потоа оставете го системот автоматски да го избере превозникот во ваше име , потоа кликнете на копчето „Следи“, потоа ќе бидете пренасочени на страницата со резултати за следење каде што ќе најдете детални информации за вашата пратка вклучувајќи локации и датуми.

Како изгледаат броевите за следење на DSV?

Броевите за следење на DSV имаат многу различни формати и ова се вообичаените: 40207145950128101355, 4702069802309010, 7000600180190007, SPFT0065237, ZANAT3015. Испораките што доаѓаат од Кина до европските земји користејќи испорака преку океанот, нивниот број за следење обично започнува со 3-4 букви од А до Ш проследено со 7-8 цифри.

Колку време е потребно за DSV да ги испорача вашите пратки?

DSV ќе испорача домашни пратки во рок од 1-5 дена (град до град). За меѓународни испораки, времето на испорака ќе зависи од локацијата на земјата на дестинација и од начинот на транспорт што се користи, на пример, испораката со авион е побрза од испораката преку море, но во просек, потребни се меѓу 5 и 15 работни дена за испорака со авион и до 15 до 90 дена за испорака на море.