ELTA Courier

ELTA Courier Следење

ELTA Courier е компанија за курирски услуги со седиште во Грција и нејзина подружница на Hellenic Post

позадина

Следете ги курирските пратки на ЕЛТА

ELTA Courier

ELTA Courier е компанија за курирски услуги со седиште во Грција и е подружница на Hellenic Post. ELTA Courier е основана во 2000 година и е многу активна на конкурентниот пазар на курирски услуги во Грција, Компанијата има повеќе од 30 години искуство во областа на курирски услуги.

Како да ги следам пратките на ELTA Courier?

За да ги следите пратките на ELTA Courier, ставете го бројот за следење во полето погоре, кликнете на копчето „Превозник“ и изберете „ELTA Courier“, ако не сте сигурни кој превозник ја испорачува вашата пратка, потоа оставете го системот автоматски да го избере превозникот. во ваше име, потоа кликнете на копчето „Следи“, а потоа ќе бидете пренасочени на страницата со резултати за следење каде што ќе најдете детални информации за вашата пратка вклучувајќи локации и датуми.

Како изгледаат броевите за следење на ELTA Courier?

Броевите за следење на ELTA Courier имаат должина од 13 знаци, а започнуваат со 2 букви од A до Z проследено со 9 цифри проследени со Грција со 2 букви шифра на земјата „GR“ на пр. CP065505311GR, PD351669289GR, HB611839578GR.

Колку време е потребно за ELTA Courier да ги достави вашите пратки?

Домашна испорака: Пакетите со ЕМС (Експрес пошта) траат 2-3 дена.

Меѓународна испорака: Пакетите со EMS (Експресна пошта) траат 7-15 дена, а стандардната испорака трае 15-30 дена, во зависност од локацијата на земјата на дестинација.