Japan Post

Japan Post Следење

Japan Post е логистичка компанија со седиште во Токио, Јапонија, која нуди поштенски услуги и услуги за испорака на пакети.

позадина

Следете ги пратките на Japan Post

Japan Post

Japan Post е реномирана поштенска и логистичка корпорација со седиште во Токио, Јапонија. Како дел од групацијата Japan Post Holdings, оваа институција во државна сопственост работеше од 2003 до 2007 година, што ја прави најголемиот работодавач во земјата, со преку 400.000 вработени и управувајќи со 24.700 пошти низ Јапонија.

Како да ги следам пратките на Japan Post?

За да ги следите пратките на Japan Post, внесете го бројот за следење во полето погоре, кликнете на копчето „Превозник“ и изберете „Јапонска пошта“ Ако не сте сигурни кој превозник ракува со вашата пратка, дозволете системот автоматски да го избере превозникот на вашата во име. После тоа, кликнете на копчето „Следи“ и ќе бидете пренасочени на страницата со резултати за следење. Овде ќе најдете детални информации за вашата пратка, вклучувајќи локации и датуми.

Како изгледа бројот за следење на објави во Јапонија?

Броевите за следење за Japan Post се структурирани на следниов начин:

(# = Буква / * = број /! = Број или буква)

 • A# *** *** ***JP
 • C# *** *** ***JP
 • E# *** *** ***JP
 • F# *** *** ***JP
 • L# *** *** *** JP
 • R# *** *** ***JP
 • S# *** *** ***JP
 • U# *** *** ***JP
 • V# *** *** ***JP
 • W# *** *** ***JP
 • *** *** *** **
 • *** *** *** ***

Како ги следите меѓународните пратки во Јапонија Пост?

Следењето на меѓународните пратки на Japan Post е лесно со нашата веб-локација или апликација или преку официјалната веб-страница на Japan Post. Пред да ја испратите вашата пратка, погрижете се да не содржи никакви забранети предмети. Подолу е листа на артикли кои не се подобни за меѓународен превоз .

 • Експлозиви и опасни материјали.
 • Наркотици.
 • Живи животни.
 • Порнографски материјали.
 • Монети, банкноти, книжни пари.
 • Хартии од вредност на доносител, патнички чекови.
 • Обработени или необработени благородни метали, скапоцени камења и други вредни предмети.

Сите пратки се подложени на рендгенска проверка и сите забранети предмети може да му бидат вратени на испраќачот. Испраќачите можат да изберат како ќе се постапува со нивната пратка ако испораката не успее. Може да има дополнителни трошоци за услугите за враќање или пренасочување, што ги бара прекуокеанската поштенска компанија, што може да ја надмине оригиналната такса за испорака. Сепак, не се наплаќа повратна услуга за EMS (Express Mail Service).

Што е меѓународна регистрирана пошта Japan Post?

Меѓународната регистрирана пошта Japan Post е услуга која обезбедува компензација за оштетени или изгубени предмети, во опсегот на осигурената вредност што ја декларира испраќачот во моментот на пратката.

Што е меѓународна осигурена пошта Japan Post?

International Insured Mail Japan Post е услуга која нуди компензација за оштетени или изгубени пратки. Износот на надоместокот зависи од осигурената вредност што ја декларира испраќачот во моментот на пратката.

Што е Japan Post International „Совет за испорака“?

Japan Post International „Совет за испорака“ е услуга која му овозможува на испраќачот да потврди дали пратката е доставена до примачот. Оваа услуга е достапна за препорачана пошта, осигурени писма и осигурени и неосигурени пратки.

Што е меѓународна услуга за брза пошта на Јапонија Пост (EMS)?

International Express Mail Service (EMS) на Japan Post е најбрзата меѓународна услуга за испорака за испраќање до 30 kg документи и стока во над 120 земји и територии ширум светот. Можете да ги следите вашите EMS пратки користејќи ја нашата платформа за следење пакети или преку официјалната веб-страница на Japan Post.

Која е границата на тежината за меѓународната пошта за пратки во Јапонија пошта?

Ограничувањето на тежината за меѓународна услуга за пратки е ограничено на 30 кг по пратка.

Што се меѓународните мали пакети на Japan Post?

Оваа услуга е економична опција за испорака на мали пакети, со максимална тежина од 2 kg. Нуди пониска стапка од услугата за меѓународна брза пошта или услугата за меѓународна пошта за пратки.

Што е Japan Post International ePacket?

Меѓународната услуга ePacket нуди рентабилна испорака за мали предмети под 2 кг. Тоа е поевтино во споредба со Меѓународната брза пошта (EMS) или со регистрираните мали пакети. Меѓународните пратки на ePacket може да се следат и преку нашата платформа за следење пакети и на официјалната веб-страница на Japan Post.

Повеќе за Japan Post

Јапонската пошта некогаш го водеше најголемиот систем за поштенско штедење во светот и често беше посочуван како најголем носител на лични заштеди на глобално ниво. Со 2,1 тони американски долари средства на домаќинствата на штедните сметки на ју-чо и 1,2 трилиони долари во услугите за осигурување на живот во кампо , неговите имоти сочинуваат 25% од средствата на домаќинствата во Јапонија. Јапонската пошта, исто така, држеше околу 1,3 милијарди долари од јапонскиот национален долг во форма на државни обврзници.

Јапонскиот поштенски сервис е посветен на создавање „мрежа што искрено ги поврзува луѓето, корпорациите и општеството“ преку обезбедување безбедни, сигурни и брзи комуникациски и логистички функции.

Често поставувани прашања за Japan Post

Што е Japan Post?

Japan Post е корпорација во државна сопственост во Јапонија која обезбедува поштенски и логистички услуги. Тоа беше најголемиот работодавач во нацијата и го водеше најголемиот систем за поштенско штедење во светот.

Како можам да ги следам моите пратки во Јапонија пошта?

Со 4TRACKING, можете лесно да ги следите вашите пратки во Japan Post. Треба да го внесете вашиот број за следење на Japan Post во наведеното поле и да кликнете на копчето за следење за да добиете детални информации за вашата пратка.

Што е број за следење на Japan Post?

Бројот за следење на Japan Post е единствен идентификатор кој ви помага да ги следите вашите пратки. Обично следи специфичен формат, со варијации врз основа на видот на пратката.

Која е границата на тежина за меѓународните пратки на Japan Post?

Ограничувањето на тежината за меѓународна услуга на пратки преку Јапонија пошта е 30 кг по пратка.

Што е Japan Post International ePacket?

Japan Post International ePacket е рентабилна услуга за испорака на мали предмети под 2 кг. Може да се следи преку платформата 4TRACKING или на официјалната веб-страница на Japan Post.

Кои се забранетите артикли за меѓународен превоз со Japan Post?

Предмети како експлозиви, опасни материјали, наркотици, живи животни, порнографски материјали и одредени вредни предмети не може да се испраќаат како меѓународна пошта преку Japan Post.

Какви услуги нуди Japan Post ако мојата пратка се оштети или изгуби?

Japan Post нуди услуги за меѓународна регистрирана пошта и меѓународна осигурена пошта кои обезбедуваат компензација за оштетени или изгубени предмети, во опсегот на осигурената вредност што ја декларира испраќачот во моментот на пратката.

Што треба да направам ако ми доцни пратката во Јапонија пошта?

Ако вашата испорака е одложена, прво треба да го проверите статусот користејќи го бројот за следење. Ако статусот не е ажуриран невообичаено долго време или ако го надминал очекуваниот датум на испорака, можете да ја контактирате службата за корисници на Japan Post за дополнителна помош.

Што се случува ако мојата пратка се изгуби?

Ако вашата пратка се изгуби, можете да поднесете барање до Japan Post. Ако сте ја користеле услугата за меѓународна осигурена пошта, можеби ќе ги исполнувате условите за компензација до осигурената вредност наведена во моментот на пратката.

Може ли да испратам парцела на меѓународно ниво со Japan Post?

Да, можете да испраќате пакети на меѓународно ниво со Japan Post. Сепак, треба да се погрижите вашата парцела да не содржи предмети забранети за меѓународна пошта.

Што треба да направам ако мојата пратка во Јапонија пошта е оштетена?

Ако вашата пратка е оштетена по приемот, веднаш треба да ја контактирате службата за корисници на Japan Post. Ако сте ја користеле услугата за меѓународна осигурена пошта, можеби ќе ги исполнувате условите за компензација за вистинската штета во рамките на осигурената вредност декларирана за време на пратката.

Примери на статуси кои ги поминува следењето на пратката на Japan Post

статуси
A request for re-delivery was received
Absence. Attempted delivery
Allocated to delivery staff
Arrival at inward office of exchange
Arrival at outward office of exchange
Arrival at over land transport
Departure from inward office of exchange
Dispatch from outward office of exchange
Dispatch to overland transport
Dispatched at Exchange Office
En route
Export cancellation
Final delivery
Final delivery - Collected at counter
Held by export Customs
Held by import Customs
Import stopped
In Customs
Investigation
Item arrival at collection point for pick-up
Item held at delivery depot/delivery office
Item held at inward Office of Exchange
Item held at outward Office of Exchange
Item held by export Customs
Item into sorting centre
Item out for physical delivery
Item out of sorting centre
Item presented to export Customs
Item presented to import Customs
Item returned from export Customs
Item returned from import Customs
Notice sent by import Customs
Office closed. Retention
P.O.Box Delivery
Processing at delivery Post Office
Quarantine
Redirection
Retention
Return to sender
Returned to Sender
Returned to sender
Will deliver to nearest Post Office or store