Wish Post

Wish Post Следење

WishPost е кинеска логистичка платформа создадена од компанијата Wish

позадина

Следете ги нарачките и пратките на Wish

Wish Post

WishPost е реномирана меѓународна логистичка компанија, препознатлива по својата улога во глобалниот сектор за е-трговија. Тој е клучен дел од платформата Wish.com и е специјално дизајниран да ги задоволи потребите за испорака на бројните глобални трговци и клиенти на платформата. Нејзиното седиште е стратешки лоцирано во Сан Франциско, Калифорнија, што му овозможува да ги олесни и контролира пратките од различни делови на светот.


Посветеноста на WishPost за обезбедување исклучителна логистичка поддршка го направи популарен избор за многу бизниси за е-трговија. Примарните услуги на организацијата се вртат околу обезбедување на ефикасна, безбедна и брза испорака на стоки од трговците до клиентите. Преку својата мрежа на доверливи курирски партнери, обезбедува глобална покриеност, осигурувајќи дека без разлика каде се наоѓа трговецот или престојува клиентот, стоката може да се испраќа и прима.


Засилувајќи ја својата посветеност на глобалната е-трговија, WishPost стратешки соработува со водечките логистички провајдери, вклучувајќи ги 4PX, CNE, DHL e-commerce, YunExpress, China Post, WiseExpress и многу повеќе. Овој робустен сојуз има за цел да понуди интегриран пакет логистички решенија за трговците на Wish.


Со искористување на експертизата и инфраструктурата на своите партнери, WishPost обезбедува сеопфатна услуга која вклучува собирање нарачки, дистрибуција и следење на пратката. Овој заеднички пристап обезбедува беспрекорен, ефикасен и транспарентен процес од местото на нарачката до конечната испорака. Иницијативата е усогласена со мисијата на WishPost да понуди рационализирано и ефикасно логистичко искуство за своите глобални трговци и клиенти, зацврстувајќи ја нејзината позиција како лидер во меѓународниот логистички домен за е-трговија.

Услуги за испорака на WishPost

WishPost нуди сеопфатен опсег на услуги за да ги задоволи различните потреби на својата глобална клиентела. Нејзините клучни услуги вклучуваат:

  1. Меѓународен превоз : Искористувајќи ја својата силна мрежа на логистички и курирски партнери, WishPost обезбедува сигурна и навремена испорака на пратките низ целиот свет.
  2. Управување со логистика : WishPost ефикасно се справува со комплексноста на управувањето со логистиката, обезбедувајќи непречен процес на испорака од трговецот до клиентот.
  3. Следете и следете : Напредниот систем за следење на WishPost им овозможува на клиентите и трговците да го следат напредокот на нивните пратки во реално време.

Како функционира следењето на пратката WishPost?

За да се обезбеди транспарентност и да се изгради доверба кај клиентите, WishPost нуди сеопфатен систем за следење. Откако пратката е испорачана, ѝ се доделува единствен број за следење. Клиентите можат да го користат овој број за следење за да го следат напредокот на нивната пратка во секоја фаза од процесот на испорака.


Бројот за следење обично има форма „WI************CN“. „WI“ претставува WishPost, а „CN“ на крајот покажува дека пратката потекнува од Кина. Средните цифри се уникатни за секоја пратка, осигурувајќи дека секоја пратка може да се следи поединечно.

Како да ги следам пратките на WishPost?

За да ги следите пратките на WishPost, внесете го бројот за следење во полето погоре, кликнете на копчето „Превозник“ и изберете „WishPost“ Ако не сте сигурни кој превозник ракува со вашата пратка, дозволете системот автоматски да го избере превозникот во ваше име. После тоа, кликнете на копчето „Следи“ и ќе бидете пренасочени на страницата со резултати за следење. Овде ќе најдете детални информации за вашата пратка, вклучувајќи локации и датуми.

Следете ги нарачките на Wish што се испорачани во Европа

Специјалната линија WishPost-YunExpress е производ низ Германија и Франција, лансиран од WishPost. Обезбедува следење во реално време и информации за транспортот на првиот крак, операциите на пристаништето, испораката за извоз, приемот на увозот и конечната испорака. Вкупното време за испорака во Германија е 6-10 работни дена, додека во Франција, тоа е 5-8 работни дена. Вкупната стапка на успешна испорака надминува 95%. Пратката може да се следи во текот на целиот процес. Оваа услуга поддржува и испорака на производи кои работат на батерии, вклучувајќи ги и оние со вградени батерии (PI967) и придружни батерии (PI966), но не и чисти батерии (PI965) или какви било мобилни производи за напојување.

Следете ги нарачките WISH што се испорачани во ОК

WishPost-British Express Packet е услуга за мали пакети лансирана од WishPost во ОК. Обезбедува следење и ажурирања во реално време за фази како што се испраќање и примање, подготовка за извоз и прием на увоз. Клиентите можат да обработуваат нарачки на платформата WishPost, да печатат детални фактури, да поднесуваат детали за испорака или да се одлучат за достава до дома со услугата за мали пратки WishPost-British Express. Поддржува испорака на моментално достапни производи, со вкупно време на испорака од 5-8 дена.

Следете го пакетот за е-трговија WISH DHL

WishPost DHL e-commerce пакетот е економична опција за испорака лансирана од WishPost. Обезбедува следење во реално време и ажурирања за собирање и испорака. Клиентите можат да обработуваат нарачки на платформата WishPost, да печатат детални фактури, да поднесуваат информации за подигање или да изберат само-испорака. Проценетото време за испорака е 12-17 работни дена, со ограничување на тежината од 2 кг. Ве молиме имајте предвид дека оваа услуга не поддржува испорака на производи кои работат на батерии или напојување.

Колку време е потребно за WishPost да ги достави вашите пратки?

Времето на испорака за WishPost варира во зависност од дестинацијата. На пример:

  • Испорака од Кина до САД : 10-20 дена
  • Испорака од Кина до Европа : 15-25 дена
  • Испорака од Кина до Австралија : 15-25 дена

Ова се проценки и вистинското време на испорака може да варира врз основа на фактори како што се царинската обработка, локалните поштенски услуги и многу повеќе.

Често поставувани прашања за WishPost

Што значи кога мојот статус за следење WishPost е „Во транзит“?

„Во транзит“ значи дека вашата пратка е на пат до крајната дестинација. Овој статус покажува дека пратката ја напуштила земјата на потекло и моментално е во процес на доставување до дестинацијата.

Мојот број за следење не работи, што може да биде проблемот?

Ако вашиот број за следење не работи, тоа може да се должи на неколку причини. Прво, проверете дали бројот за следење е правилно внесен. Ако бројот е точен, но сè уште не работи, тоа може да биде затоа што пратката сè уште не е скенирана во системот. Дајте малку време и обидете се повторно. Ако проблемот продолжи, контактирајте со службата за корисници на WishPost за помош.

Мојата испорака на WishPost е одложена, што да правам?

доцнењето на пратката може да настане поради различни причини како што се царинење, временски услови или логистички проблеми. Ако вашата испорака е одложена, продолжете да ги следите ажурирањата за следење. Ако доцнењето е значително или ако статусот на следење не е променет долго време, најдобро е да стапите во контакт со службата за корисници на WishPost за дополнителни информации.

Што треба да направам ако мојата пратка е означена како испорачана, но не сум ја добил?

Ако вашата пратка е означена како испорачана, но не сте ја добиле, проверете кај вашите соседи или кај рецепцијата на вашата адреса за да видите дали пратката е оставена таму. Ако сè уште не можете да ја лоцирате пратката, контактирајте со службата за корисници на WishPost и дајте им го вашиот број за следење и проблем. Тие треба да можат да ви помогнат при лоцирање на вашата пратка.

Колку време е потребно за WishPost да испорача пратка?

Времето на испорака може да варира во зависност од дестинацијата и специфичната логистичка рута што се користи. Сепак, вообичаено, меѓународните пратки може да потраат од 15 до 30 дена за да се испорачаат. За попрецизни проценки за испорака, користете ја функцијата за следење WishPost со вашиот специфичен број за следење.

Како WishPost се справува со изгубени или оштетени пратки?

Во случај на изгубени или оштетени пратки, WishPost ги советува клиентите да ја контактираат нивната служба за корисници што е можно поскоро. Обезбедете им го вашиот број за следење и детални информации за проблемот. Тие треба да ве водат низ следните чекори за решавање на проблемот, што може да вклучува поднесување барање за изгубена или оштетена пратка.

Примери на статуси кои ги поминува следењето на пратката на Wish Post

статуси
A entrega do envio não foi conseguida
Accepted at an branch. The parcel has been delivered to an branch, from where it will soon set off on its further journey
Aguarda entrada nos CTT,A informação sobre o envio foi recebida
All Shipments Departed
Arrival at Regional Sorting Center
Arrival in destination country
Arrivata nella Sede GLS locale
Arrive at destination gate
Arrived At The Delivery Company
Arrived At Transit Airport
Arrived Export Airport
Arrived at Carrier
Arrived at Delivery Office
Arrived at EPC warehouse
Arrived at Export Processing Center (EPC) warehouse
Arrived at HUB
Arrived at HUB transit warehouse
Arrived at Import Airport
Arrived at Post sorting center
Arrived at Sort Facility
Arrived at a location or has been scanned at terminal / hub
Arrived at airport of country/region of departure
Arrived at carrier
Arrived at customs of country/region of departure
Arrived at customs of destination country
Arrived at customs of original country
Arrived at destination
Arrived at destination (post customs clearance)
Arrived at destination airport
Arrived at destination country
Arrived at destination customs
Arrived at destination transit hub (first scan by last-mile carrier)
Arrived at destination transit port
Arrived at final Depot
Arrived at final sorting center
Arrived at first-mile sorting center
Arrived at last-mile carrier delivery center
Arrived at origin airport
Arrived at sort facility
Arrived at the first mile sorting center
Arrived at transit hub
Arrived ready for transit