ELTA

ELTA Следење

Грција Пошта% 28ЕЛТА% 29 е главната компанија за поштенски услуги во Грција и таа е група на компании кои обезбедуваат високо квалитетни современи поштенски услуги

позадина

Следете ги пакетите ЕЛТА

ELTA

Грција Пошта (ЕЛТА) е главната компанија за поштенски услуги во Грција и таа е група на компании кои обезбедуваат високо квалитетни современи поштенски услуги. Компанијата е основана во 1828 година и има седиште во Атина, Грција. Работи од 1996 година како анонимна компанија и 90% од компанијата е во сопственост на грчката влада и 10% во сопственост на Еуробанк Ергасијас, во 2020 година компанијата беше докапитализирана и сега грчката држава поседува 100% од компанијата. ЕЛТА обезбедува многу услуги за поштенска достава, како што се услуга за брза пошта (ЕМС), Стандардна пошта и Економска пошта, исто така, обезбедува меѓународни услуги за пошта до над 220 земји низ целиот свет.

Следете ги парцелите Грција Пошта (ЕЛТА)

За да ја следите испорачаната парцела со Грција Пошта (ЕЛТА), потребен ви е само важечки број за следење на грчки пошти сличен на EE123456789GR, ставете го вашиот број за следење во горното поле за следење и кликнете на копчето Следи, тогаш ќе бидете пренасочени на страница со сите информациите за вашата парцела, вклучувајќи ги локациите и датумите.

Броеви за следење на Грција Пост (ЕЛТА)

Кога се обидувате да ги следите пакетите на Грција Пост (ЕЛТА) треба да знаете како изгледаат броевите за следење на Грција Пост (ЕЛТА), нели? на оваа страница ќе ја знаете секоја работа во врска со броевите за следење на Грција.

Прво, броевите за следење во Грција имаат вкупно 13 карактери, започнува со 2 букви проследени со 9 броја проследени со GR (грчки код на земја) на пр. EE123456789GR, LE123456788GR, RR123455478GR

Услугата за експресна пошта (EMS) секогаш започнува со буквата Е на пр. EE123456764GR.

Бројот за следење исто така може да биде само броеви (12 цифри) тие броеви за следење се наменети само за домашни парцели и не се за меѓународни парцели.

Броевите за следење на Грција Пост (ЕЛТА) може да се сумираат на следниов начин:

(# = Писмо / * = број /! = Број или буква)

 • A# *** *** *** GR
 • B# *** *** *** GR
 • C# *** *** *** GR
 • E# *** *** *** GR
 • I# *** *** *** GR
 • L# *** *** *** GR
 • N# *** *** *** GR
 • O# *** *** *** GR
 • P# *** *** *** GR
 • Q# *** *** *** GR
 • R# *** *** *** GR
 • S# *** *** *** GR
 • U# *** *** *** GR
 • V# *** *** *** GR
 • W# *** *** *** GR
 • Z# *** *** *** GR
 • *** *** *** ***

Време на испорака на курир ЕЛТА

Испораката на курир ЕЛТА ќе започне следниот работен ден, а времето за испорака ќе трае 1-2 работни дена (испорака од град до град) за домашните пратки.

Следете ја меѓународната пратка ЕМС на Грција Пошта

„Грција Пост“ (ЕЛТА) им дозволува на клиентите да ги следат нивните меѓународни пакети за брза пошта (ЕМС) преку Интернет, сè што треба да направите е да го ставите бројот за следење на ЕМС на полето за следење погоре и да кликнете на копчето за следење и да ги добиете сите информации за вашите пратка.


Примери на статуси кои ги поминува следењето на пратката на ELTA

статуси
Addressee unknown - Return to sender
Arrival at the airport
Completion of customs procedures
Delivery refused - Return to sender
Departure for domestic network of destination country
For dispatch abroad
Item awaiting customs clearance
Item delivered
Item deposited at ELTA
Label printed by customer
Notification of attempted delivery
Shipment delivered
Shipment in transit
The item remains with the carrier for a new delivery attempt
Undergoing a physical inspection by customs
With carrier for delivery