GLS Italy

GLS Italy Следење

GLS е компанија за експресна логистика во британска сопственост лоцирана во Амстердам, Холандија

позадина

Следете италијански GLS парцели

GLS Italy

General Logistics Systems ( GLS ) е експресна логистичка компанија во британска сопственост лоцирана во Амстердам, Холандија. Компанијата позната и како German Parcel кога беше основана во 1989 година, компанијата беше преименувана во GLS во 1999 година, имам над 19.000 вработени и повеќе од 240.000 клиенти, 28.000 комбиња за испорака и околу 4.000 камиони на долги релации се на пат, GLS исто така работи со околу 70 национални и регионални центри, како и 1.400 депоа и агенции. Во фискалната 2019/2020 година, ГЛС превезла 667 милиони парцели. Сега GLS Group покрива 40 земји, повеќето од нив се европски.

Како да ги следам моите италијански GLS пакети?

4TRACKING ќе ви помогне да ги следите сите ваши италијански GLS парцели и пратки. Се што ви треба е валиден италијански GLS број за следење, ставете го во полето погоре или на главната страница, потоа кликнете на копчето „превозници“ и изберете Italian GLS потоа кликнете на копче за следење за да добиете детални информации вклучувајќи локации и датуми.

Како изгледаат италијанските GLS броеви за следење?

Кога се обидувате да следите италијански GLS пакети, можеби ќе треба да знаете како изгледаат италијанските GLS броеви за следење во оваа тема ќе знаете сè за италијанските GLS броеви за следење.

Италијанските броеви за следење GLS може да бидат 11 или 12 или 14 цифри, на пр. 12323323621, 366712044848, 47150051801147. може да биде и куп случајни знаци AZ, 0-9. Вкупно 8 знаци на пр. ZWKV4CV6.


Италијанските броеви за следење GLS може да се сумираат на следниов начин:

(# = Буква / * = број /! = Број или буква)

  • !!!!!!!!
  • *** *** *** **
  • *** *** *** ***
  • *** *** *** *** **

Колку време е потребно на италијански GLS за да се испорача пакетот?

За домашните пакети италијанскиот GLS ќе потрае 1-4 дена за да ги испорача вашите пакети, за меѓународните пакети на италијанскиот GLS ќе им треба 1-7 дена за испорака на пакети во европските земји како Германија, Франција, Италија, Финска, Холандија, Белгија, Ирска, … итн. На пример, парцелите во Ирска обично се испорачуваат за помалку од 24 часа

Не ја добив мојата италијанска парцела GLS. Што да правам ?

Прво проверете ги резултатите од следењето на парцелата италијанска GLS и најновите информации за следење.

  1. Одете на https://glsitaly.service-now.com/gls_create_report
  2. Пополнете го формуларот, име, телефонски број, адреса за е-пошта.
  3. во полето за пораки објаснете го вашиот проблем и вклучете го бројот за следење за да можат да ја препознаат вашата пратка.
  4. Пополнете ги сите други задолжителни полиња
  5. кликнете на копчето за поднесување.

Потоа Тие ќе ве контактираат преку вашата адреса за е-пошта.

Можете исто така да ги контактирате директно преку телефонскиот број. Можам да го вклучам телефонскиот број овде, но тој може да се промени со текот на времето, па затоа се препорачува да отидете на официјалната веб-страница на https://glsitaly.service-now.com/gls_create_report

Ќе го најдете телефонскиот број на врвот на страницата, повикајте го и објаснете им го вашиот проблем.

Ве молиме имајте предвид дека пред да разговарате со италијанската служба за корисници на GLS, прво донесете го точниот број за следење.